اضافهوزن و کاهش تاثیر ویتامین D بر بدن
رأی دهید
بهگزارش Medicine Net؛ در یک مطالعه جدید، محققان دانشگاه هاروارد در میان افرادی که شاخص توده بدنی پایینی داشتند، لاغر بودند و فقر ویتامین D نداشتند، کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی ابتلا به سرطان، مرگومیر ناشی از سرطان و بیماریهای خودایمنی را مشاهده کردند، اما در بین افراد با شاخص توده بدنی بالا و افراد چاق، حتی در صورت مصرف مکملهای این ویتامین، این مزایا بسیار اندک بود.
نویسندگان مطالعه خاطرنشان کردند که شاخص توده بدنی کمتر از ۲۵، محدوده سالم وزن در نظر گرفته میشود.
برای این مطالعه، محققان با بررسی ۲۶ هزار فرد بزرگسال دریافتند که علائم متابولیسم ویتامین D در همه شرکتکنندگان بدون درنظرگرفتن وزن دیده میشود، اما این روند در افراد دارای اضافه وزن یا چاق بسیار کمتر است. بهگفته آنها از آنجایی که ویتامین D یک ویتامین محلول در چربی است، ممکن است افرادی با سطوح بالاتر بافت چربی، ویتامین D بیشتری را در این بافتها ذخیره کنند، بنابراین سطح این ویتامین در خون کمتر قابل تشخیص است.
دانشمندان البته مصرف مکملهای ویتامین D را بدون مشورت با پزشک خود توصیه نمیکنند. در واقع ویتامین D ویتامینی نیست که بتوانید مقادیر نامحدودی از آن مصرف کنید. زیرا میزان اضافه آن را از طریق ادرار دفع میکنید. بنابراین مصرف دوز بالاتر بخصوص در افراد چاق چیزی نیست که این مطالعه پیشنهاد یا توصیه کند. بااینحال، مکملها در موارد خاصی مفید هستند.
بهعنوانمثال اگر نمیتوانید مقدار لازم این ویتامین را از طریق رژیم غذایی دریافت کنید یا اگر قرارگرفتن در معرض نور خورشید بهدلیل آبوهوا، رنگ پوست یا استفاده از کرم ضدآفتاب محدود است، مصرف مکمل ویتامین D ممکن است مناسب باشد.
همچنین، زمانی که انتخابهای غذایی بهدلیل آلرژی یا عدم تحمل غذایی به شدت محدود میشود، معمولاً مکمل برای جلوگیری از کمبود ویتامین و مواد معدنی توصیه میشود.
این گزارش ۱۷ ژانویه در نشریه JAMA Network Open بهصورت آنلاین منتشر شد.