«بروس‌لی افغانستان» رویای هالیوودی‌اش را تحقق می‌بخشد

 عباس علیزاده، بروس لی افغانستانیورونیوز: نقل قول معروفی از بروس‌لی وجود دارد که می‌گوید: «همان می‌شوید که فکر می‌کنید.»

تقریبا ۵۰ سال پس از مرگ بروس‌لی، مردی از کشوری جنگ‌زده راه او را ادامه خواهد داد که اتفاقا شباهت زیادی هم به این نماد هنرهای رزمی دارد.


مانند بسیاری دیگر از مردم افغانستان امروزی، رویای «عباس علیزاده» رویای سختی بود و مسیر دشواری را برای رسیدن به آن باید طی می‌کرد.

دسامبر ۲۰۱۴، دوستان نزدیک علیزاده تصاویری از او با ژست‌های هنرهای رزمی‌ای مانند ژست‌های رزمی بروس‌ لی، بیرون قصری ویران شده در کابل در فیس‌بوک منتشر کردند.

آن زمان، او اصلا فکرش را هم نمی‌کرد که تصویرش در شبکه‌های اجتماعی افغانستان جنجالی شود و مردم به او لقب «بروس لی افغانستان» بدهند.

او در مصاحبه‌ای با سایت استار گفت: «همه هیجان زده شده بودند و در فیس‌بوک مدام برای من درخواست دوستی می‌فرستادند.»

همین ماجرا باعث شد که توجه بین‌المللی هم جلب شود. نوامبر ۲۰۲۰، این تصاویر باعث شد که پیشنهاد بازی در یک فیلم هالیوودی به او داده شود که ظاهر فرصتی برای ادامه دادن راه معبودش، بروس لی اصلی خواهد بود. اما بازگشت طالبان به افغانستان در اوت ۲۰۲۱ علیزاده را در وضعیت خطرناکی قرار داد.

مخالفت طالبان با موسیقی و سینما که از نظر آنها جز فعالیت‌های «غیراسلامی» به حساب می‌آید به گذشته‌های دور برمی‌گردد. اولین باری که آنها در دهه ۱۹۹۰ به قدرت رسیدند، آلات موسیقی را شکستند و سینما‌ها و ایستگاه‌های تلویزیونی را تعطیل کردند. پس از دو دهه که آنها دوباره به قدرت رسیدند، همان ابتدای کار موسیقی‌دانان و ستارگان سینما، ورزشکاران، روزنامه‌نگاران و فعالان حقوق بشر از افغانستان فرار کردند.

علیزاده درباره روزهای قبل از روی کار آمدن دوباره طالبان می‌گوید: «ما آزادی داشتیم، اما طالبان، محدودیت‌ها و آزار و اذیت‌ها را برگرداند.»

سال ۲۰۲۰ او به یک کارگردان هالیوودی نامه نوشت و در یک قدمی اخذ ویزای کار بود که با سقوط افغانستان به دست طالبان، سفارت آمریکا در کابل بسته شد و پیگیری‌های او از دیپلمات‌های ایالات متحده در اسلام‌آباد پاکستان بدون پاسخ ماند.

علیزاده به عنوان رزمی‌کار، هنرپیشه و یکی از اعضای اقوام هزاره می‌گوید که مجبور شده بیش از یک سال در افغانستان مخفی زندگی کند و برای اینکه توسط پلیس طالبان شناخته نشود، ریش بگذارد. وی اگرچه به طور مشخص در لیست تحت تعقیب قرار نداشت اما به عنوان یک چهره شناخته شده از دستگیر شدن می‌ترسید.

ماه گذشته، آقای علیزاده ۲۹ ساله به همراه ۳۲ ورزشکار افغان دیگر، توسط یک سازمان غیردولتی بریتانیایی از افغانستان خارج شد. او حالا اقامت دائم بریتانیا را دارد و در حال حاضر در منچستر زندگی‌ می‌کند.

او به سایت «تورنتو استار» گفت: «وقتی در خیابان‌های لندن قدم می‌زنم، همه می‌خواهند با من عکس بگیرند. مردم می‌گویند من خیلی شبیه بروس لی هستم. من هم به آنها جواب می‌دهم من بروس لی افغانستان هستم.»

عباس علیزاده، سال ۲۰۰۱، زمانی که برای اولین بار درگیر فیلم‌های اکشن بروس لی شد، هشت‌ سال داشت.

بروس لی، بازیگر و رزمی‌کار هنگ‌کنگی متولد سانفرانسیسکو بود و به خاطر فیلم‌هایش مانند «خشم اژدها» و «اژدها وارد می‌شود» شهرتی جهانی پیدا کرد. اعتبار آقای لی به دلیل تقویت هنرهای رزمی و شکستن کلیشه‌های سینمایی است. او سال ۱۹۷۳ در هنگ‌کنگ در سن ۳۲ سالگی درگذشت.

علیزاده در مصاحبه تلفنی به زبان فارسی گفت که بیشتر حرکات هنرهای رزمی‌اش را از فیلم‌های بروس لی یاد گرفته است.

او که در یک خانواده فقیر به دنیا آمده، قادر به پرداخت هزینه‌های باشگاه حرفه‌ای کونگ‌فو نبوده و به همین دلیل در زیرزمین کوچکی در کابل حرکات بروس لی را تمرین می‌کرده است. حتی کار با نانچیکو را به صورت حرفه‌ای از روی فیلم‌های بروس لی یاد گرفته است.

علیزاده از سال ۲۰۱۵ در چندین فیلم سینمایی و تبلیغاتی بازی کرده که منبع اصلی درآمدش برای حمایت از والدین، خواهران و برادرانش بوده است. حالا که او اقامت دائم بریتانیا را دارد، می‌تواند به راحتی به ایالات متحده برود و رویای بزرگتری را دنبال کند.

«بروس‌لی افغانستان» می‌گوید: «سال ۲۰۲۳ در یک فیلم هالیوودی ایفای نقش خواهم کرد.» این یک فیلم رزمی است اما علیزاده اطلاعات بیشتری درباره آن ارائه نکرده است. او ادامه داد: «هدف نهایی من حضور در هالیوود بوده و هست. این رویایی است که حالا به حقیقت می‌پیوندد.»
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۵
انرژی و بینهایت - فوکوکا، ژاپن
وحشتناکه، وضیعت در افغانستان چنان خر توی خر شده که حتی بروسلی از طالب فرار میکند...
‌چهارشنبه ۲۱ دی ۱۴۰۱ - ۰۱:۴۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.