«زمستان سخت» هم مانند «انتقام سخت» نصیب مردم ایران شد نه ساکنان غرب

 مرگ بر اثر آلودگی هواصدای آمریکا: در حالی که از ماهها قبل مقامات و رسانه‌های حکومتی منتظر رسیدن «زمستان سخت» به اروپا به علت کاهش واردات گاز از روسیه بودند، حالا کمبود گاز در ایران، آن هم در حالی که کشور دارنده دومین ذخایر بزرگ گاز جهان است، نفس کشیدن در زمستان را برای مردم ایران سخت کرده است.
از یک ماه قبل با غلبه هوای سرد و سکون جریان هوا و ایجاد وارونگی،‌ بسیاری از شهرهای ایران از جمله پایتخت نه‌ تنها یک روز هم هوای پاک و سالم نداشته‌اند بلکه در برخی ایام هوای تنفسی برای مردم به درجه بسیار خطرناک رسیده است.


حالا برخی از نمایندگان مجلس و مدیرانِ استانی اعتراف کرده‌اند که مازوت‌سوزی نیروگاهها و صنایع عامل اصلی این حجم از آلودگی و انتشار خطرناک دی‌اکسید گوگرد در هوای شهرهای بزرگ و کوچک است . به‌گفته این مقامات نیروگاه‌ها یا صنایع استان‌های تهران، اصفهان، خوزستان، مازندران، کرمانشاه، آذربایجان شرقی و خراسان رضوی برای تولید انرژی ،‌ سوخت ارزان اما خطرناک مازوت را جایگزین گاز طبیعی کرده‌اند.

اقبال شاکری، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی گفته با اینکه دولت همواره مازوت‌سوزی در تهران را تکذیب کرده اما شواهد نشان می‌دهد که علت اصلی آلودگی هوای پایتخت همین مازوت سوزی است.

شهردار اصفهان هم گفته خودروها سهم ۵ درصدی در آلایندگی هوای این شهر دارند و مبدأ بیشتر آلاینده‌ها کارخانجات اطراف شهر است.

امیر یوسف فولادی، مدیرعامل شرکت تولیدی برق «شهید سلیمی» مازندران نیز آلودگی ناشی از مازوت‌سوزی نیروگاه‌های برق را تهدید جدی برای سلامت مردم دانست و گفت: «نیروگاه‌ها اختیاری در تعیین نوع سوخت مصرفی ندارند و تصمیم‌گیری درباره مازوت‌سوزی در حیطه اختیار مقامات بالاتر نظام است.»

مقامات دولتی در حالی به مازوت‌سوزی در نیروگاهها و صنایع ایران اصرار دارند که کارشناسان می‌گویند خروجی سوخت مازوت در هوا،‌ انتشار گاز خطرناک دی‌اکسید گوگرد است.

یک کارشناس سلامت محیط معتقد است آلودگی ناشی از دی اکسید گوگرد، تنگ شدن راه های تنفسی، آسم، اسپاسم برونش ها، سرفه شدید، سوزش چشم و مجاری تنفسی، کاهش کارایی تنفسی، کم شدن عمق تنفسی، تشدید عوارض قلبی و عروقی و تاثیرات روانی و گوارشی به همراه دارد.

در حالی که آلودگی هوا از یک مشکل به یک بحران تبدیل شده و سلامت مردم را با خطر جدی روبرو کرده ، تنها راه حل مقامات و مسئولان جمهوری اسلامی برای این بحران،‌ تجویز مسکن‌های موقتی همچون تعطیل کردن مدارس و دانشگاهها بوده است و در نهایت، انتظار فرا رسیدن روزهای گرم‌تر، نفس کشیدن زمین و جریان باد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۴
Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا

فاطی، شما بلدی گاز تولید کنی که کشور از کمبود نجات پیدا کنه؟
‌چهارشنبه ۱۴ دی ۱۴۰۱ - ۱۸:۰۵
۵۱
دو کلمه حرف حساب - حصارک، ایران
بابا انقدر فاطی فاطی نکنید، این مشنگ هر وقت اسم کثیفش رو میبینه عوضی ارضاع میشه. اصلا محلش نگذارید تا مثل ویروس کرونا وجود نفرت انگیزش محو بشه.
‌چهارشنبه ۱۴ دی ۱۴۰۱ - ۲۰:۰۶
۳۵
گارد جاویدان - فرانکفورت، آلمان
در کشورهای اروپایی مخصوصا اروپای غربی ساختمانها را طوری میسازند و همینطور پنجره ها را که کمترین میزان اتلاف انرژی را دارند مثلا لوله ها از زیر اتاق ها رد میشوند و کف اتاق همیشه گرمه و احتیاجی نیست که شوفاژ را روشن کنیم خوشبختانه تا حالا هیچ مشکلی پیش نیامده و کسی از سرما مشکل پیدا نکرده و مازوت هم نمیسوزانند
‌چهارشنبه ۱۴ دی ۱۴۰۱ - ۲۰:۴۸
۳۲
chris.it.dude - شیکاگو، ایالات متحده امریکا
اتفاقا بد نیست. هی میاد زر زر میکنه هی روش سیفون می‌کشیم میخندیم. به هر حال تو‌ای روزهای پرغم بد نیست یه موجودی باشه که مردم رو بخندونه. 😂
‌چهارشنبه ۱۴ دی ۱۴۰۱ - ۲۳:۰۳
۶۴
Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
تورو خدا فاطی رو آزار ندین. خدمتی که اون برای شناسوندن و متنفر کردن مردم از دین کرده رو هیچکدوم از ما نکردیم.
‌پنجشنبه ۱۵ دی ۱۴۰۱ - ۰۱:۰۴
۶۴
Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
همین کار را با لوله‌های میهن خود خواهیم کرد، البته بعد از استفاده کردن روی علما به مدل قذافی!
‌پنجشنبه ۱۵ دی ۱۴۰۱ - ۰۱:۰۷
۳۵
گارد جاویدان - فرانکفورت، آلمان
علما خودشان در فیضیه از لوله های غضروفی استفاده میکنند و به آب گرمکن هم احتیاج ندارند
‌پنجشنبه ۱۵ دی ۱۴۰۱ - ۱۷:۵۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.