آیا غذاهای تخمیرشده به رفع بوی بد دهان کمک میکنند؟
رأی دهید
بهنوشته نشریه پزشکی "مدیکالنیوز تودی" یکی از علل اصلی بوی بد دهان، تجمع ترکیبات سولفوریک فرار در دهان است که توسط باکتریهای بیهوازی که از غذای باقیمانده در دهان تغذیه میکنند، تولید میشود.
متاآنالیز جدید محققان مرکز ملی تحقیقات بالینی بیماریهای دهان در دانشگاه سیچوان چین نشان داد که مصرف چهار پروبیوتیک میتواند ترکیباتی را که باعث بوی بد دهان میشوند، حداقل در کوتاهمدت کاهش دهد.
چهار پروبیوتیک مفید عبارتند از: لاکتوباسیلوس سالیواریوس، لاکتوباسیلوس رویتری، استرپتوکوکوس سالیواریوس و ویسلا سیباریا. این پروبیوتیکها در غذاهای تخمیر شده یافت میشوند.
برای انجام متاآنالیز، محققان نتایج هفت کارآزمایی تصادفیسازی و کنترلشده (RTCs) شامل ۲۷۸ شرکتکننده را بررسی کردند. محققان در نشریه BMJ Open گزارش کردند، زمانی که افراد بهمدت ۲ تا ۱۲ هفته از پروبیوتیکها استفاده میکردند، بهمیزان قابلتوجهی سطوح کمتری از ترکیبات سولفوریک فرار داشتند که با بوی بد دهان مرتبط است. این نشانهای از کمک پروبیوتیکها به بهبود هالیتوزیس یا بوی بد دهان است.
افراد ممکن است روشهای مختلفی را برای کاهش بوی بد دهان امتحان کنند، از جمله جرمگیری دندان، مسواکزدن سطح زبان و استفاده از دهانشویه.
برخی دیگر ممکن است سعی کنند نفس خود را با جویدن آدامس بهبود بخشند، که ممکن است در درازمدت موثرترین گزینه نباشد.
بااینحال مصرف غذاهای تخمیر شده مانند ماست، کفیر، کیمچی و کلم ترش روشی عالی برای دریافت چهار باکتری نامبرده و کاهش بوی بد دهان است. این چهار باکتری همچنین میتوانند در نوشیدنیهای تخمیری مانند کومبوچا و کفیر یافت شوند.