سیبزمینی و گوجهفرنگی؛ منابع داروهای جدید سرطان؟
رأی دهید
بهگزارش مدیکالنیوز تودی؛ با این حال، کارشناسان میگویند که نگرانیهایی در مورد اثرات سمی این آلکالوئیدها وجود دارد. بنابراین تحقیقات بیشتری مورد نیاز است و آزمایشهای بالینی انسانی روی این ترکیبات ممکن است سالها طول بکشد.
بر اساس این مطالعه که بهتازگی در مجله Frontiers of Pharmacology منتشر شده، ترکیبات زیستفعالی بهنام گلیکوآلکالوئیدها که در سبزیجاتی مانند گوجهفرنگی، بادمجان و سیبزمینی یافت میشوند، میتوانند به بهبود سلامت کمک کنند.
گیاهان آلکالوئیدها را بهعنوان دفاعی در برابر حیواناتی که گیاهان را میخورند، تولید میکنند. برخی از این ترکیبات سمی هستند. با این حال، محققان گفتند که اگر بتوانند دوز ایمنی از این ترکیبات بیابند، میتوانند یک سم را به دارو تبدیل کنند.
دانشمندان در مطالعه اخیر بهطور خاص پنج آلکالوئید و راههای اثرگذاری آنها در درمان سرطان را بررسی کردند:
سولانین که احتمالاً میتواند گسترش سرطان را مهار کند. چاکونین که دارای خواص ضدالتهابی است و میتواند سپسیس یا عفونت خون را درمان کند.
سولاسونین هم ممکن است از تکثیر سلولهای سرطانی کبد جلوگیری و بهعنوان یک درمان مکمل در مبارزه با مقاومت دارویی سرطان عمل کند.
سولامارژین نیز تصور میشود که به سلولهای بنیادی سرطانی حمله میکند. توماتین هم از تنظیم چرخههای سلولی بدن پشتیبانی میکند و میتواند برای کشتن سلولهای سرطانی استفاده شود.
بهگفته محققان، اگر گلیکوآلکالوئیدها نتوانند جایگزین داروهای ضدسرطان فعلی شوند، احتمالاً میتوانند به عنوان یک درمان ترکیبی استفاده شوند و اثربخشی برخی درمانها را افزایش دهند.
برای ارزیابی بیشتر اینکه چگونه گلیکوآلکالوئیدها میتوانند به مبارزه با سرطان کمک کنند، به درک دقیق خواص گلیکوآلکالوئید نیاز است.