خون آزمایشگاهی برای نخستین بار به افراد تزریق شد!

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، چنین فرایندی می‌تواند فرایند انتقال خون را دگرگون کند و در همین راستا یک آزمایش بالینی برای مشخص شدن ایمنی آن در حال انجام است.

اهدای خون به نجات جان انسان‌ها به خصوص افراد مبتلا به اختلالاتی مانند آنمی کمک می‌کند اما تقاضا برای آن بسیار بیشتر از ذخایر است و تطبیق گروه خونی یک چالش دیگر است که به طور معمول سبب می‌شود بیماران نتوانند به خون اهدا شده، دسترسی یابند.


در این میان یک جایگزین جالب برای کمبود خون تولید انبوه سلول‌های خونی در آزمایشگاه هاست. این سلول را می‌توان طوری تنظیم کرد تا گروه خونی مورد نیاز را داشته باشند. محققان دهه‌ها برای دستیابی به این هدف تحقیقاتی انجام داده اند. اکنون نیز برای نخستین بار خون تولید شده در آزمایشگاه به بیماران انسانی تزریق شده است.

این تکنیک با دریافت خون از اهدا کننده آغاز می‌شود. اما در این فرایند محققان به جای گلبول‌های قرمز به دنبال جدا کردن سلول‌های بنیادی خون هستند. سلول‌های مذکور ایزوله شده و به مدت ۱۸ تا ۲۱ روز در یک محلول مغذی قرار داده می‌شوند تا تکثیر شوند و به سلول‌های خونی تکامل یافته تر تبدیل شوند. در مرحله بعد این سلول‌ها خالص سازی شده و ذخیره می‌شوند تا برای انتقال آماده باشند.

یک آزمایش بالینی جدید به نام RESTORE طراحی شده تا ایمنی انتقال سلول‌های خونی توسعه یافته و مدت زمان ماندگاری آنها در بدن انسان مشخص شود. گلبول‌های قرمز خون به طور نرمال ۱۲۰ روز عمر می‌کنند اما گلبول‌های اهدایی حاوی نمونه‌های تصادفی با سنین مختلف هستند. اما خون تولید شده در آزمایشگاه کاملاً تازه است و احتمالاً تا ۱۲۰ روز عمر می‌کند.

در آزمایش مذکور حداقل ۱۰ شرکت کننده مقدار اندکی خون به اندازه ۵ تا ۱۰ میلی گرم (یک یا دو قاشق چایخوری) گلبول قرمز خون دریافت می‌کنند. هر شرکت کننده با فاصله ۴ ماه ۲ انتقال خون دریافت کرد که یکی از آنها حاوی گلبول‌های قرمز خون آزمایشگاهی و دیگر خون معمولی بوده است. در مرحله بعد دریافت کنندگان برای بروز هرگونه عارضه جانبی تحت نظارت قرار می‌گیرند.

طی این آزمایش بالینی تاکنون ۲ شرکت کننده گلبول‌های قرمز آزمایشگاهی را دریافت کرده اند. به گفته محققان هیچ عوارض جانبی ناخواسته ای در آنها رصد نشده است.

گلبول‌های قرمزی که در آزمایشگاه تولید می‌شوند با تحقیقات بیشتر مزایایی بر خون اهدایی معمولی خواهند داشت. برای افرادی که دارای شرایطی هستند که نیازمند انتقال مرتب خون است، عمر طولانی‌تر سلول‌های خونی سبب می‌شود فاصله دریافت خون بیشتر شود. همچنین نیاز به تطابق بین گروه خونی اهدا کننده و دریافت کننده نیز از بین می‌رود و احتمالاً کمبود یک گروه خونی خاص برطرف می‌شود.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • رسانه اسرائیلی: پیام‌های تهران از نگرانی نسبت به حمله احتمالی اسرائیل حکایت دارد
  • سرهنگ فراجا: ۲۵ سال سابقه کار دارم اما این لباس مایحتاج زندگی مرا تامین نمی‌کند
  • نماینده قم در مجلس: «آقا صادق» می‌گوید جنگ با اسرائیل قطعی است و به ظهور امام زمان می‌انجامد
  • محسنی اژه‌ای: می‌خواهیم جوری با فساد برخورد کنیم که فاسدان ماست‌هایشان را کیسه کنند
  • پرسش شهره آغداشلو از مسلمانان واقعی: شما که خود را مسلمان میدانید چرا دادخواه فاطمه سپهری نیستید؟
  • جدال بر سر غنی‌سازی در شورای امنیت؛ تهران شروط تیم ترامپ برای توافق را نپذیرفت
  • شیرجه خامنه‌ای در تله جنگ با رزمایش موشکی سپاه
  • رواج عروسی با هوش مصنوعی در ژاپن؛ زندگی با همسر مجازی چگونه است؟
  • اف‌بی‌آی: سعید توکلی که گفته می‌شود رئیس اداره ۱۱۰۰۰ نیروی قدس سپاه است تحت تعقیب قرار دارد
  • نشست شورای امنیت در مورد ایران؛ واشنگتن به تهران پیشنهاد مذاکره مستقیم بر مبنای «غنی‌سازی صفر» داد
  • +173حمایت کاترین شکدم از شاهزاده رضا پهلوی؛ شکدم: خامنه‌ای علاقه‌ای به زنان ندارد و به پسربچه‌ها تمایل دارد
  • +135سخنان کاترین شکدم درمورد گرایشات جنسی خامنه‌ای و همسریابی زینب سلیمانی برای افراد حزب‌الله
  • +123«افشای طرح ادعایی ترور شاهزاده رضا پهلوی؛ ناکامی ائتلاف خونین تجزیه‌طلبان و گروه‌های افراطی»
  • +116حسن آقامیری: وضع سیستان وبلوچستان خرابه، یکی از حضار: تقصیر پهلویه، آقامیری: شما۴۰ساله چه غلطی کردید
  • +103پایان آیت‌الله خامنه‌ای چگونه رقم خواهد خورد؟
  • +97مایک پومپئو: جمهوری اسلامی به‌شدت تضعیف شده؛ ایرانیان نه حکومت دینی می‌خواهند، نه سلطنت
  • +89لحظه اهدای پاداش ۲.۵ میلیون دلاری به قهرمان حادثه تیراندازی سیدنی و سوال غیرمنتظره او + ویدئو
  • +87نوجوان کرمانی با استعداد دوبله حرفه‌ای شنیدنی
  • +79بازداشت شهین محمودی، شهروند دوتابعیتی ایرانی-نروژی، پس از سفر به ایران
  • +63لیندسی گراهام در اسرائیل: ۲۰۲۶ باید «سال از میان برداشتن آدم بد» باشد