آنچه چربی بدن درباره خطر ابتلا به قاتلان خاموش می‌گوید

دویچه وله: متخصصان هشدار  می‌دهند که اگرچه چربی اضافی بدن خطرناک است، اما محل تجمع چربی‌ها بسیار مهم‌تر از میزان چربی انباشته شده در بدن است.

به‌گزارش نشریه بریتانیایی سان این مقاله به این موضوع می‌پردازد که وقتی صحبت از ذخایر چربی در بدن به میان می‌آید، باید در مورد کدام قسمت‌های بدن نگران باشیم:


گردن و صورت

ذخیره چربی در گردن و صورت می‌تواند نشانه‌ای از خطر ابتلا به بیماری قلبی باشد. یک مطالعه در ایالات متحده نشان داد که هرچه گردن شما بزرگ‌تر باشد، احتمال ابتلا به سطوح بالای LDL یا کلسترول بد بیشتر است. محققان بر این باورند که دور گردن بیش از ۳۵.۵ سانتی‌متر برای زنان و ۴۳ سانتی‌متر برای مردان نشان‌دهنده خطر بیشتر بیماری قلبی و حمله قلبی است. چربی گردن همچنین می‌تواند خطر آپنه خواب، سکته مغزی و افسردگی را افزایش دهد.

پستان‌ها

برای مردان و زنان، افزایش اندازه پستان ناشی از ذخیره چربی، یک علامت هشدار برای خطر ابتلا به سرطان در آینده است. سلول‌های چربی هورمون استروژن را تولید می‌کنند و افزایش استروژن می‌تواند شانس ابتلا به سرطان پستان را افزایش دهد. سلول‌های چربی اضافی در پستان همچنین می‌توانند باعث التهاب در بدن شوند که می‌تواند به افزایش خطر ابتلا به سرطان کمک کند.

بازوها

افزایش چربی در بالای بازوها نشانه وجود چربی اضافی در کل بدن و یک علامت هشدار است. چربی اضافی روی بازوها معمولاً نشان‌دهنده چاقی و BMI بسیار بالا است. چاقی شانس ابتلا به افسردگی، حمله قلبی، دیابت نوع ۲، سکته مغزی، درد مفاصل، بیماری قلبی، سرطان و مرگ زودهنگام را افزایش می‌دهد، بنابراین این یک علامت هشدار برای تلاش برای تغییر سبک زندگی است.

شکم

چربی شکم اغلب به کبد شما راه پیدا می‌کند، جایی که به کلسترول تبدیل می‌شود. کلسترول به راحتی وارد جریان خون می‌شود، رگ‌ها را مسدود می‌کند و باعث افزایش خطر بیماری قلبی، حمله قلبی، سکته مغزی و فشار خون بالا می‌شود. چربی شکم همچنین می‌تواند منجر به التهاب، مقاومت به انسولین و دیابت نوع ۲ شود و شما را در برابر برخی سرطان‌ها از جمله پستان و روده بزرگ آسیب‌پذیرتر کند.

هدف قرار دادن مناطق خاصی از بدن برای کاهش چربی تقریبا غیرممکن است، اما می‌توانید بدون مداخله پزشکی، چربی بدن را کاهش دهید.

با خوردن انواع بیشتری از میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات و پروتئین‌های کامل، باکتری‌های روده خود را تغذیه کرده و مصرف مواد مغذی را افزایش دهید.

مصرف غذاهای فرآوری‌شده مانند غذاهای آماده، چیپس، شیرینی، بیسکویت و سوسیس را کاهش دهید. آنها ارزش غذایی بسیار پایینی دارند و به گونه‌ای طراحی شده‌اند که ما را به خوردن بیشتر از آنها وادار کنند.

از استرس دور شوید. زمانی که استرس داریم، بدن ما هورمون کورتیزول را ترشح می‌کند که نه تنها باعث می‌شود بیشتر غذا بخوریم، بلکه می‌تواند بر توانایی ما برای تجزیه چربی در بدن نیز تأثیر بگذارد.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.