ایلان ماسک: تا ده سال دیگر انسان را به مریخ خواهیم فرستاد
رأی دهید
به گزارش «بیزنس اینسایدر»، چهارشنبه 29 دسامبر، ماسک میگوید عامل تعیینکننده در این باره «ساخت وسیله نقلیه» است، و تاکید میکند که «استارشیپ» پیچیدهترین و پیشرفتهترین سفینهای است که تاکنون ساخته شده است، و هدف آن بهینهسازی مصرف انرژی است.
به گفته ماسک، الان حتی اگر «یک تریلیون دلار» هم خرج کنید نمیتوانید به مریخ بروید، چون وسلیه نقلیه مناسب برای این کار وجود ندارد. به گفته وی: «هیچ هزینهای نمیتواند برای شما بلیط مریخ را به ارمغان بیاورد.»
مدیر «اسپیس اکس» در مصاحبهای در ماه فوریه گفته بود «پنج سال و نیم» طول میکشد تا انسانها را سوار بر سفینه «استارشیپ» به مریخ بفرستد. او در ماه مارس هم توییتی زد مبنی بر اینکه «استارشیپ خیلی قبل از سال 2030 روی مریخ فرود خواهد آمد».
با این وجود، کارشناسان به «بیزنس اینسایدر»، گفتهاند که اگر ماسک نتواند مطابق برنامه، از سه فرصت باقیمانده قبل از سال 2026، که مریخ در نزدیکترین فاصله به زمین قرار دارد، برای پرتاب سفینه خود به سوی این سیاره استفاده کند، ممکن است کار بیش از این طول بکشد.
مریخ چهارمین سیاره منظومه شمسی نسبت به خورشید، سیارهای شبیه زمین است، و تابحال توسط چندین فضاپیمای بدون سرنشین مورد کاوش قرار گرفته است. مریخ آب دارد، اما به دلیل فشار پایین اتمسفر آن، که کمتر از 1٪ فشار جوی روی زمین است، آب نمیتواند به صورت مایع روی سطح مریخ وجود داشته باشد.
تاکنون پژوهشهای بسیاری برای ارزیابی امکان سکونت در مریخ و همچنین وجود حیات در آن صورت گرفته است. مریخنورد «روزالیند فرانکلین» متعلق به آژانس فضایی اروپا قرار است طی ماموریتی ستاره-زیستشناسانه مریخ را بررسی کند. ایلان ماسک هم قصد دارد در نهایت 1000 سفینه «استارشیپ» بسازد و روزی سه فروند از آنها را برای فرستادن یک میلیون نفر به مریخ پرواز دهد.