شکایت سارق کیف قاپ از سربازی که مانع دزدی او از یک خانم شده بود

ایران وایر :سرباز وظیفه‌ای که با ماشین به یک سارق زده بود، می‌گوید این سارق از او به دلیل «کتک زدن» شکایت کرده است.

به گزارش «همشهری»، روز چهارشنبه، ۱۷ آذر ۱۴۰۰، هفته گذشته ویدیویی در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد که نشان می‌داد مردی سعی دارد کیف زنی را بدزد اما یک دستگاه خودرو به مرد می‌زند و سرباز وظیفه‌ای از آن خارج و با دزد درگیر می‌شود. ‌


این سرباز که «محمد نوری» نام دارد می‌گوید با اینکه دزد چاقو داشته اما او با دزد درگیر می‌شود که از صدمه زدن سارق به سایرین جلوگیری کند.
محمد درباره روز حادثه گفت: «دنبال جای پارک بودم که متوجه زورگیری از یک خانم شدم. لحظه‌ای که سارق با خشونت کیف را قاپید و آن خانم را پرت کرد، خونم به جوش آمد با ماشین به طرفش رفتم. البته سرعتم در حدی بود که او به زمین بخورد و خلع سلاح شود چون یک چاقو دستش بود».

او در پاسخ به این سوال که اگر این زورگیری دوباره تکرار شود، باز هم دخالت خواهد کرد، پاسخ داد: «بله و به مردم هم توصیه می‌کنم این جور وقت‌ها غیرمستقیم دخالت ‌کنند؛ یعنی داد بزنند، سنگ پرت کنند و خلاصه‌کاری کنند که زورگیر احساس امنیت نکند و فرار کند».

روز شنبه، ۱۳ آذر ۱۴۰۰، «جلیل موقوفه‌ای»، رئیس پلیس پیشگیری تهران با اشاره به افزایش کیف‌قاپی و موبایل‌قاپی در سال جاری گفته بود: «توصیه ما به مردم این است که اگر دچار کیف قاپی شدند به هیچ عنوان مقاومت نکنند، چرا که امکان دارد مورد حمله شدید سارق قرار بگیرند».

موقوفه‌ای گفت که حواسمان باشد تا در دفاع از خود و دیگران نباید از چهارچوب قانون خارج شویم و «نباید اقدامی خشن‌تر و خطرناک‌تر علیه اقدامی که سارق در هنگام سرقت انجام داده، انجام دهیم و به او آسیب برسانیم تا در در ادامه به دردسر نیفتیم».

«سعید احمدبیگی»، بازپرس سابق دادسرای جنایی تهران در یادداشتی در خصوص اقدام این سرباز نوشته است: «علت دخالت سرباز جوان دفاع از شهروند و رفع خطر برای او بوده است. وقتی او با سارق گلاویز شد و سارق نیز زن جوان را رها کرد، اصولا خطر برای زن جوان رفع شده و دیگر نیازی به ادامه درگیری نیست. باید توجه کرد که نمی‌شود به‌خاطر سرقت یک گوشی که مثلا ۵ میلیون تومان ارزش دارد به یک نفر آسیب زد یا او را به قتل رساند. در همین مورد اگر سرباز از وسیله‌ای خطرناک یا کشنده استفاده می‌کرد، در صورتی که به سارق آسیب وارد می‌شد به پرداخت دیه محکوم می‌شد و در صورتی که سارق جانش را از دست می‌داد، اتهام سرباز قتل بود».

براساس قوانین جمهوری اسلامی، افراد حق دارند در برابر مخاطرات از جان و مال خود و دیگران دفاع کنند اما این دفاع که به «دفاع مشروع» شناخته می‌شود باید متناسب باشد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۷
Madjid aramesh - پاریس، فرانسه

بابا اینا دیگه واضح دارن میگن بذارین دزده دزدی‌شو بکنه اختلاسگر اختلاسشو اگر اختلاس گرو افشا کنین دستگیر میشین اگر از خودتون یا کسی دیگه در مقابل دزد دفاع کنین و دزد زخمی بشه دستگیر میشین
‌پنجشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۰ - ۰۵:۴۲
۴۸
samisan - توکیو، ژاپن

[::Madjid aramesh - پاریس، فرانسه::] وقتی رهبران مملکت ادم کش دزد و قاتل باشن مثل خمینی و خامنه ای وکلیه افراد اول عنقلاب واینکه خمینی دوازده نفر از وطن پرستان ارتشی را پشت بامی که خمینی ضحاک انجا زندگی میکرد و میخوابید در شب برفی اعدام کردن و رفت جسد وطن پرستان را دید و خندید از دست اموزان این ادم کشها چه توقعی دارین باید هم از سرباز شکایت کنه اربابش اخه خمینی و خامنه ای ادم کش و دزد بوده.
‌پنجشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۳
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.