اولین جلسه دادگاه کیوان امام به روایت یکی از شاکیان پرونده

متهم : «کیوان امام‌وردی»ایران وایر :انتظار برای برگزاری جلسه دادگاه «کیوان امام‌وردی»، دانشجوی سابق دانشکده ادبیات دانشگاه تهران، به سر رسید و مردی که ده‌ها زن می‌گویند به آن‌ها تجاوز کرده، در مقام متهم در مقابل شاکیان و قاضی ایستاد. در دادگاه کیوان امام‌وردی چه گذشت و زنانی که شاکی او هستند، چه می‌گویند؟ ایران‌وایر در این گزارش با یکی از شاکیان پرونده کیوان امام، گفت‌وگو کرده تا به این سوالات پاسخ دهد.

***

«شیما قوشه»، وکیل دادگستری و فعال زنان که وکالت ۵ تن از شاکیان پرونده کیوان امام را برعهده دارد، روز یک‌شنبه ۲۳ آبان‌ماه در حساب توییتر خود نوشت که کیوان امام خود را قربانی جنبش فمینیستی «من‌هم» دانسته و گفته است که این جنبش توسط شبکه‌های معاند نظام رهبری می‌شود. خانم قوشه همچنین نوشت که متهم، اتهامات خود را شدیدا و قویا تکذیب کرده و گفته است، جنبش «می‌تو» یا «من‌هم»، قصد بی‌آبرو کردن سلبریتی‌ها و مردان معروف را دارد.
«شیما قوشه»، وکیل دادگستری و فعال زنان این وکیل دادگستری همچنین در گفت‌وگو با سایت «دیدبان ایران»، گفته است که در این جلسه، که اولین جلسه رسیدگی به اتهامات کیوان امام‌وردی بوده، او فقط تفهیم اتهام شده و زنان شاکی او نیز اظهارات مکتوب خود را مجددا به دادگاه ارائه کرده‌اند.

«فتانه»، یکی از شاکیان پرونده کیوان امام‌وردی درباره اولین جلسه دادگاه به ایران‌وایر می‌گوید: «جلسه دادگاه با تاخیر و خیلی دیرتر از زمانی که گفته بودند، تشکیل شد. اول ما وارد اتاق دادگاه شدیم و به ما برگه دادند که شکایت‌‌مان را به طور کتبی بنویسیم.»

او ادامه می‌دهد: «فقط چهار نفر از شاکیان که وکیل آن‌ها خانم شیما قوشه است در این جلسه شرکت کرده بودند و بقیه شاکیان با این‌که دعوت شده بودند، در جلسه حاضر نشده بودند.»

این زن جوان که در مردادماه سال ۹۷ به دعوت کیوان امام راهی خانه او شده و بعد از خوردن یک لیوان نوشیدنی، بی‌هوش شده و صبح روز بعد خود را برهنه روی تخت کیوان امام‌وردی یافته است، با اشاره به این‌که کیوان و برادرش «کامیار» هر دو در این جلسه، به عنوان متهم حاضر شده بودند، می‌گوید: «کامیار امام، برادر کیوان به اتهام پنهان کردن ادوات جرم در دادگاه حاضر شده بود، ولی خودش حرفی نزد و وکیل‌شان در دفاع از او، اساسا جرم را منکر شد و چند‌بار پرسید، چه جرمی؟! چه جرمی؟!»

فتانه در ادامه می‌گوید: «کیوان امام هم به جای این‌که از خود دفاع کند، درباره جنبش می‌تو سخنرانی کرد و گفت که این یک جنبشی است که شبکه‌های معاند آن را راه انداخته‌اند. گفت همه زن‌هایی که این‌جا می‌بینید، هم شاکی‌ها و هم وکیل آن‌ها، همه دنبال‌روی این جنبش فمینیستی غربی هستند و جنبش می‌تو در ایران، با هشتگ‌های این افراد راه افتاده و برای این، این‌کار را کرده‌اند که آبروی مرد ایرانی و سلبریتی‌ها را ببرند. یعنی خودش را نماینده مرد ایرانی و سلبریتی‌ها دانست.»
به گفته این شاکی پرونده کیوان امام، پاسخ قاضی به کیوان امام این بوده که «این موضوعات ربطی به دادگاه ندارد و کیوان امام باید در مورد موضوعاتی که به آن متهم شده، دفاعیات خود را ارائه کند.»

آن‌گونه که فتانه می‌گوید، کیوان امام در واکنش به این موضوع، استراتژی انکار را در پیش گرفته و گفته است که به چیزی متهم نشده‌ و تمامی اتهامات خود، از جمله «تجاوز به‌عنف» و «افساد فی‌لارض» را از بیخ و بن منکر شده است.

فتانه در ادامه به گفته‌های شیما قوشه، وکیل دادگستری در دادگاه مبنی بر کشف فیلم‌هایی که جزو مستندات پلیس و شاکیان در پرونده تجاوز به ده‌ها زن است، اشاره کرده و می‌گوید: «وقتی کیوان امام، اتهامات خود را منکر شد، خانم قوشه به او گفت که فیلم‌هایی درباره شما پیدا شده که نشان می‌دهد اتهامات را مرتکب شده‌اید. پاسخ او هم این بود که فیلمی اگر پیدا شده مربوط به هیچ‌کدام از این زنان شاکی نیست. مساله این است که از کجا معلوم که این فیلم‌ها مربوط به ما نیست، ما که ندیده‌ایم این فیلم‌ها را. بعد هم این دادگاه جنبه عمومی دارد، بنابراین چه تصویر ما باشد، چه تصویر زن دیگری، فرقی نمی‌کند. علاوه بر این‌ها پلیس، مدارکی از منزل او پیدا کرده، مثل مشروب و داروهای بی‌هوش‌کننده که دال بر تداوم ارتکاب جرم توسط او هستند.»

اشاره فتانه به صحبت‌های فرمانده انتظامی تهران در مهرماه سال گذشته است که گفته بود: «ماموران پلیس از مخفیگاه او فیلم‌های سیاهی از تجاوز به ۴۶ دختر کشف کرده‌اند». «حسین رحیمی» در آن زمان همچنین گفته بود که امام‌وردی به تجاوز به ۳۰۰ زن در طی ده سال اعتراف کرده و به‌همین خاطر با اتهام افساد فی‌الارض محاکمه خواهد شد.

فتانه، فعال برابری جنسیتی با گفتن این‌که کیوان امام در دادگاه «دروغ» می‌گفته، ادامه می‌دهد: «قاضی از کیوان امام پرسید که تابه‌حال سابقه داشته‌ای؟ خودش جواب داد نه! ولی خانم قوشه گفت که بله سابقه دارد. او داشت دروغ می‌گفت. قبلا در قشم به‌خاطر حمل مشروب بازداشت شده بوده و با این حال در حال پنهان کردن واقعیت بود.»

فتانه که پیش از این نیز به ایران‌وایر گفته بود که خواهان صدور حکم اعدام برای کیوان امام نیست و فقط خواهان دادرسی عادلانه و برقراری عدالت برای خود و سایر زنانی است که شاکی کیوان امام هستند، در ادامه می‌گوید: «من در برگه شکایتم دوباره نوشتم که دنبال دادخواهی خودم هستم و می‌خواهم حق من پیگیری شود. دنبال این‌که افساد فی الارض او ثابت شود و اعدام شود، نیستم. دنبال حبس طولانی‌مدت او هستم. چه زودتر آزاد شود و چه اعدام شود، برای ما عدالت به دنبال نخواهد داشت. در ضمن سرانجام این پرونده برای زنان بسیاری مهم است. آن‌ها چشم‌شان به این پرونده است که ببینید نتیجه چه می‌شود تا تصمیم بگیرند که از کسانی‌که به آن‌ها تجاوز کرده‌اند، شکایت کنند یا خیر!»

فتانه درباره نحوه برخورد قاضی پرونده نیز به ایران‌وایر می‌گوید: «قاضی عموزاد، ایده‌اش این بود که در چارچوب قانون رحم نمی‌کند و شدید‌ترین احکام را صادر می‌کند. در همین راستا هم اعلام کرد که درخواست آزادی مشروط و با قید وثیقه کیوان امام را رد کرده است. قاضی به کیوان امام گفت که اگر مطابق قانون مجازاتت اعدام باشد، تخفیف نمی‌دهم. اگر هم ۵ سال حکم بگیری، باز هم تخفیف نمی‌دهم و اگر هم قانون بگوید که باید آزاد شوی، آزادت می‌کنم. منظورش این بود که حرف هیچ شخص و نهاد و رسانه‌ای برایش مهم نیست و فقط مطابق قانون اقدام می‌کند.»

«محمدرضا عموزاد» که هم‌اکنون در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران، ریاست دادگاه رسیدگی به اتهام افساد فی‌‌الارض کیوان امام‌وردی را بر عهده دارد، یکی از قضات مستشاری است که سال‌ها تحت نظر «محمد مقیسه» فعالیت کرده است. تصویر او ماسک بر صورت در جلسه دادگاه «روح‌الله زم»، روزنامه‌نگار و مدیر کانال تلگرامی آمدنیوز که در آذرماه سال گذشته اعدام شد، یکی از معدود تصاویری است که از این قاضی منتشر شده است. بنا بر گزارشی که سایت «رادیو زمانه» منتشر کرده، او فقط در بازه اسفند ۱۳۹۸ تا تیرماه ۱۳۹۹، یعنی در کمتر از پنج ماه، در صدور حکم اعدام برای چهار زندانی سیاسی، از جمله روح‌الله زم و «امیرحسین مرادی» و «سعید تمجیدی» از بازداشت‌شدگان اعتراضات آبان ۹۸، دست داشته است.

با این اوصاف به‌نظر می‌رسد که استراتژی کیوان امام‌وردی که خود زمانی سابقه فعالیت سیاسی-دانشجویی داشته است، برای سیاسی نشان دادن شاکیان و وکیل این پرونده و وابسته دانستن آن‌ها به جریان‌های مخالف نظام جمهوری اسلامی، تا به این‌جا راه به جایی نبرده است.

فتانه در ادامه صحبت‌های خود از هدف حمله قرار گرفتن شیما قوشه، وکیل تعدادی از شاکیان این پرونده، توسط کیوان امام خبر داده و می‌گوید: «کیوان امام خطاب به قاضی گفت که خانم قوشه به محض خروج از این‌جا، اطلاعات جلسه را منتشر می‌کند. قاضی هم در جوابش گفت که به او ربطی ندارد. بعد کیوان امام گفت که هر چه خانم قوشه می‌گوید، خلاف واقع است. وقتی این را گفت، خانم قوشه پاسخ داد که اگر خلاف واقع گفته‌ام، برو از من شکایت کن.»

این فعال برابری جنسیتی که در تابستان سال ۱۳۹۹، با علنی شدن چندین روایت درباره تجاوز کیوان امام به زنان جوان، تصمیم گرفت، روایت خود را نیز منتشر کند و برای زنان دیگری الهام‌بخش باشد، در پایان می‌گوید: «از نظر من، کیوان امام ضعیف‌ترین عملکرد و دفاعیه را در این جلسه داشت. به جای این‌که بخواهد از ما دل‌جویی کند، ما را ناراحت‌تر و احساسات ما را جریحه‌دارتر کرد. حالا، من که بیشتر از ۱۰ ماه بود که در توییتر فعال نبودم، تصمیم گرفتم دوباره فعال شوم. تا جایی که می‌دانم بقیه هم تصمیم دارند با انرژی بیشتری پرونده را پیگیری کنند. ما تنها راه نجات کیوان امام هستیم. بنابراین، اگر من جای او بودم، تلاش می‌کردم جبران خسارت معنوی کنم؛ عذرخواهی کنم و به هر ترتیبی شده از افرادی که به آن‌ها آسیب رسانده‌ام، دل‌جویی کنم، نه این‌که بیشتر به آن‌ها لطمه بزنم.»
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۹
حق گو لندن - لندن، انگلستان
اگر داروی بیهوشی پیدا کرده‌اند از این آقا پس بین خانم‌ها راست میگویند . چرا من داروی بیهوشی ندارم . چون کسی را نمی خواهم بیهوش کنم .
‌سه شنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۰ - ۰۷:۴۹
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.