غذا‌های فراوری شده موجب پیری مغز و مشکلات در حافظه می‌شوند

 مصرف یک رژیم غذایی فرآوری‌شده می‌تواند نقصان‌های حافظه قابل توجه و ناگهانی به خصوص در افراد سالخورده ایجاد کند.

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که چهار هفته رژیم غذایی با غذا‌های فرآوری‌شده منجر به واکنش التهابی قوی در مغز موش‌های مسن شده که با علائم رفتاری از دست دادن حافظه همراه بوده است.


به گزارش فرادید؛ محققان همچنین دریافتند که مکمل رژیم غذایی فرآوری شده با اسید چرب امگا ۳ DHA از مشکلات حافظه جلوگیری کرده و اثرات التهابی را تقریباً به طور کامل در موش‌های مسن‌تر کاهش می‌دهد.

التهاب عصبی و مشکلات شناختی در موش‌های بالغ جوانی که رژیم غذایی فرآوری شده مصرف کردند، مشاهده نشد.

این رژیم غذایی از غذا‌های آماده برای انسان شبیه‌سازی شده بود که اغلب برای ماندگاری طولانی بسته بندی می‌شوند، مانند چیپس سیب زمینی و سایر تنقلات، غذا‌های منجمد مانند غذا‌های پاستا و پیتزا، و گوشت‌های اغذیه فروشی حاوی مواد نگهدارنده.

محققان می‌گویند رژیم‌های غذایی فرآوری شده با چاقی و دیابت نوع ۲ نیز مرتبط است و نشان می‌دهد که مصرف کنندگان مسن‌تر ممکن است بخواهند از غذا‌های فست‌فودی خودداری کنند و غذا‌های غنی از DHA مانند ماهی سالمون را به رژیم غذایی خود اضافه کنند - به ویژه با در نظر گرفتن آسیب به مغز افراد سالخورده که طی این مطالعه تنها در چهار هفته آشکار شد. این واقعیت که ما این اثرات را به سرعت می‌بینیم نگران‌کننده است.
این یافته‌ها نشان می‌دهد که مصرف یک رژیم غذایی فرآوری‌شده می‌تواند نقصان‌های حافظه قابل توجه و ناگهانی ایجاد کند و در افراد مسن، کاهش سریع حافظه احتمال بیشتری برای پیشرفت به بیماری‌های عصبی مانند بیماری آلزایمر دارد. با آگاهی از این موضوع، شاید بتوانیم غذا‌های فرآوری شده را در رژیم غذایی خود محدود کنیم و مصرف غذا‌های غنی از اسید چرب امگا ۳ DHA را افزایش دهیم تا از این پیشرفت جلوگیری کنیم یا آن را کاهش دهیم.

دانشمندان در حال مطالعه این موضوع هستند که چگونه رویداد‌های زندگی روزمره - مانند جراحی، عفونت یا در این مورد، یک رژیم غذایی ناسالم - ممکن است باعث التهاب در مغز افراد مسن شود. این کار مبتنی بر تحقیقات قبلی است که نشان می‌دهد یک رژیم غذایی کوتاه‌مدت و پرچرب می‌تواند منجر به از دست دادن حافظه و التهاب مغز در حیوانات مسن‌تر شود.
دوکوزاهگزانوئیک اسید یا DHA، یک اسید چرب امگا ۳ است که همراه با ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) در ماهی و سایر غذا‌های دریایی وجود دارد. از جمله عملکرد‌های چندگانه DHA در مغز، نقش آن در دفع پاسخ التهابی است - این اولین مطالعه در مورد توانایی عملکردی DHA در برابر التهاب مغزی است که توسط رژیم غذایی فرآوری شده ایجاد می‌شود.

بسیاری از انواع رژیم‌هایی وجود دارد که به عنوان کم چرب تبلیغ می‌شوند، اما بسیار فراوری شده اند. این غذا‌ها فیبر ندارند و کربوهیدرات‌های تصفیه شده دارند که به عنوان کربوهیدرات‌های با کیفیت پایین نیز شناخته می‌شوند. افرادی که عادت دارند به اطلاعات تغذیه‌ای نگاه کنند، باید به فیبر و کیفیت کربوهیدرات‌ها توجه کنند. این مطالعه واقعاً نشان می‌دهد که این چیز‌ها مهم هستند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +157حمایت کاترین شکدم از شاهزاده رضا پهلوی؛ شکدم: خامنه‌ای علاقه‌ای به زنان ندارد و به پسربچه‌ها تمایل دارد
  • +124سخنان کاترین شکدم درمورد گرایشات جنسی خامنه‌ای و همسریابی زینب سلیمانی برای افراد حزب‌الله
  • +116حسن آقامیری: وضع سیستان وبلوچستان خرابه، یکی از حضار: تقصیر پهلویه، آقامیری: شما۴۰ساله چه غلطی کردید
  • +113کارشناس صدا و سیما: وقتی به دختران می‌گوییم حجاب خود را رعایت کنید می‌گویند بروید جلوی گرانی‌ را بگیرید
  • +105«افشای طرح ادعایی ترور شاهزاده رضا پهلوی؛ ناکامی ائتلاف خونین تجزیه‌طلبان و گروه‌های افراطی»
  • +104رئیس موساد: تروریست‌ها و فرستندگان ایرانی‌شان را پیدا می‌کنیم و به حسابشان می‌رسیم
  • +89پایان آیت‌الله خامنه‌ای چگونه رقم خواهد خورد؟
  • +85لحظه اهدای پاداش ۲.۵ میلیون دلاری به قهرمان حادثه تیراندازی سیدنی و سوال غیرمنتظره او + ویدئو
  • +84نوجوان کرمانی با استعداد دوبله حرفه‌ای شنیدنی
  • +82مایک پومپئو: جمهوری اسلامی به‌شدت تضعیف شده؛ ایرانیان نه حکومت دینی می‌خواهند، نه سلطنت