کشتی فرنگی تاریخساز ایران از کشتی آزاد هم جلو زد
رأی دهید
مدالهایی دور از انتظار که در تاریخ ۷۰ ساله حضور کشتی فرنگی ایران در رقابتهای جهانی، برای نخستین بار اتفاق افتاد.
در کشتی آزاد هم پس از مسابقات جهانی ۱۹۶۱ یوکوهاما، این دومین بار است که ایران شش نماینده خود را در فینال میبیند.
کشتی فرنگی ایران همچنین با کسب چهارمین مدال طلا، در رقابت داخلی توانست از تیم ملی کشتی آزاد که سه طلا به دست آورد پیشی بگیرد.
فرنگیکارها با سرمربیگری محمد بنا چهار طلا و دو برنز به دست آوردند. آزادکارها با سرمربیگری پژمان درستکار سه طلا، سه نقره و یک برنز را به گردن آویختند.
ایران با اینکه در مسابقات زنان حضور نداشت، در ردهبندی مدالها نیز بالاتر از همه کشورهای جهان ایستاد.
جمهوری اسلامی ایران، کشتی زنان را در چارچوب بازیهای المپیک و جهانی به رسمیت نمیشناسد.
در ردهبندی پایانی، کشتی آزاد روی سکوی سوم ایستاد و کشتی فرنگی فقط با اختلاف شش امتیاز نسبت به روسیه، در جایگاه دوم قرار گرفت.
در ۶۷ کیلو محمدرضا گرایی ابتدا در حالی که شش بر یک از شیمویامادا قهرمان ژاپنی آسیا عقب بود با ضربه فنی به پیروزی دست یافت. سپس ۱۰ بر صفر و با سالتوهای کامل و دیدنی، حسرت جعفروف از جمهوری آذربایجان را شکست داد.
گرایی در نیمه نهایی نیز با اینکه تا آخرین ثانیه از راماز زوئیدزه عقب بود، توانست رقیب سرسخت گرجستانی خود را از پیش رو بردارد و فینالیست شود.
گرایی که دو ماه قبل در المپیک توکیو به قهرمانی رسیده بود، در مبارزهای سنگین با نتیجه ۵ بر ۲ نظیر عبداللهیف از روسیه را مغلوب کرد و به مدال طلا دست یافت. او تنها ورزشکار تاریخ ایران است که در یکسال، قهرمان جهان و المپیک میشود.
در ۶۳ کیلوگرم میثم دلخانی ابتدا دنیز منکسه از آلمان را مغلوب کرد. سپس از سد لنور تمیروف دارنده مدال برنز جهان از اوکراین گذشت و راهی مرحله نیمه نهایی شد.
فرنگیکار شیرازی با نمایشی طوفانی توانست ۹ بر صفر طالح مممدوف از جمهوری آذربایجان را شکست دهد و فینالیست شود.
او برای کسب مدال طلا به مصاف لری آبولادزه از گرجستان رفت و ضمن کسب پیروزی، روی سکوی نخست جهان ایستاد.