افغانستان را تقدیم کردند؛ اروپاییها فکر میکردند جو بایدن متخصص سیاست خارجی است!
رأی دهید
- نوربرت روتگن رئیس کمیته سیاست خارجی پارلمان آلمان: «خروج زودهنگام از افغانستان یک محاسبه اشتباه جدی و بزرگ توسط دولت آمریکا بود. این مسئله به اعتبار سیاسی و اخلاقی غرب لطمه جدی میزند.»
- «آنگلا مرکل صدراعظم آلمان از انتقاد مستقیم به بایدن در مورد تصمیم به خروج سریع از افغانستان اجتناب کرده اما در پشت صحنه به صراحت اعلام کرد که خروج شتابزده را یک اشتباه میداند.»
- رودیگر لنتز رئیس پیشین مؤسسه «آسپن» در برلین: «طبیعتاً وضعیت افغانستان نه تنها به اعتبار سرویسهای اطلاعاتی و ارتش آمریکا بلکه به اعتبار کل آمریکا لطمه زده است.»
- به گزارش پولیتیکو باید این نکته مهم را اضافه کرد که حالا با بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، همه کشورهایی که جان سربازان و شهروندان آنها در این کشور فدا شده، و از همه مهمتر، مردم خود افغانستان و نظامیان آن که بیشترین کشته را دادهاند، از خود میپرسند، برای چه؟! که بیست سال بعد طالبان با همان ایدئولوژی فرقهای و مذهبی و با واژگانی که فقط غرب را میتواند «فریب» دهد دوباره به قدرت برسند؟!
نشریه «پولیتیکو» در گزارشی مینویسد مقامات اروپایی تا روز یکشنبه (۱۵ اوت، قبل از سقوط کابل) فکر میکردند جو بایدن متخصص سیاست خارجی است! اما تصمیم بایدن باعث شد افغانستان بار دیگر به دامان طالبان سقوط کند و تقدیم این گروه فرقهای شود. بایدن به تصمیمی که ترامپ گرفته بود سرعت بخشید و نتیجه آن «چیزی جز یک اشتباه تاریخی» نیست.
نوربرت روتگن رئیس کمیته سیاست خارجی پارلمان آلمان میگوید «خروج زودهنگام از افغانستان یک محاسبه اشتباه جدی و بزرگ توسط دولت فعلی آمریکا بود. این مسئله به اعتبار سیاسی و اخلاقی غرب لطمه جدی میزند.»
پولیتیکو مینویسد آنگلا مرکل صدراعظم آلمان از انتقاد مستقیم به بایدن در مورد تصمیم به خروج سریع از افغانستان اجتناب کرده اما در پشت صحنه به صراحت اعلام کرد که خروج شتابزده را یک اشتباه میداند.
بر اساس گزارش رسانههای آلمانی، او در دیدار با مقامات «حزب دموکرات مسیحی» این کشور گفت «وضعیت افغانستان برای کسانی که به دموکراسی و آزادی معتقدند، به ویژه برای زنان، رویدادی تلخ است.»
در انگلستان که مثل آلمان از ابتدا در افغانستان با آمریکا فعالیتهای مشترک داشتند نیز خروج ایالات متحده یک فاجعه بزرگ در سیاست خارجی ارزیابی میشود.
تام توگندات رئیس کمیته روابط خارجی پارلمان بریتانیا میگوید «ما باید نحوه رفتار با دوستانمان را بازخوانی و دوباره در مورد اهمیت و نحوه دفاع از منافع خودمان فکر کنیم.»
در زمانی که برخی از رهبران اروپا از جمله امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه از اتحادیه اروپا میخواهند تا سیاستهای خود را در حوزههای امنیتی با وابستگی کمتری به آمریکا دنبال کنند، وضعیت افغانستان نشانهای آشکار برای ضروری بودن «استقلال استراتژیک» است.
رودیگر لنتز رئیس پیشین مؤسسه «آسپن» در برلین میگوید: «طبیعتاً وضعیت افغانستان نه تنها به اعتبار سرویسهای اطلاعاتی و ارتش آمریکا بلکه به اعتبار کل آمریکا لطمه زده و تنها باید امیدوار بود لطمهای که به رهبری آمریکا در سیاست خارجی خورده سریعتر مهار شود.»
پولیتیکو مینویسد، برای آلمانیها مأموریت افغانستان اولین ماموریت بزرگ اعزام نیرو به خارج کشور بعد از جنگ جهانی دوم بود. پس از حملات ۱۱ سپتامبر به برجهای دوقلوی آمریکا در سال ۲۰۰۱ گرهارد شرودر صدراعظم پیشین آلمان (حزب سوسیال دموکرات) از پارلمان این کشور خواست تا این کشور در ماموریت افغانستان با آمریکا همکاری کند هرچند با مخالفت حزب سوسیال دموکرات مواجه بود اما در نهایت با شعار «همبستگی بدون محدودیت در برابر تروریسم» نظر پارلمان را جلب کرد و با جرج دبلیو بوش برای اعزام نیرو به افغانستان همراه شد. نزدیک به ۶۰ سرباز آلمانی در این ۲۰ سال در افغانستان کشته شدهاند!
هواپیماهای آمریکایی صدها شهروند افغانستان را از کابل به سایر نقاط منتقل کردهاند و بعضی کشورهای غربی از جمله کانادا و آلمان برای پذیرش پناهجویان افغان اعلام آمادگی میکنند. اما همزمان به گزارش پولیتیکو ماکرون رئیس جمهور فرانسه گفته برلین و پاریس به دنبال تدوین طرحی اروپایی برای مقابله با مهاجرت از افغانستان خواهند بود.
ماکرون گفته «ما باید هجوم غیرعادی مهاجران را پیشبینی کرده و از خودمان در برابر آن محافظت کنیم. اروپا به تنهایی نمیتواند پیامدهای وضعیت فعلی را به دوش بکشد.»
به گزارش پولیتیکو باید این نکته مهم را اضافه کرد که حالا با بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، همه کشورهایی که جان سربازان و شهروندان آنها در این کشور فدا شده، و از همه مهمتر، مردم خود افغانستان و نظامیان آن که بیشترین کشته را دادهاند، از خود میپرسند، برای چه؟! که بیست سال بعد طالبان با همان ایدئولوژی فرقهای و مذهبی و با واژگانی که فقط غرب را میتواند «فریب» دهد دوباره به قدرت برسند؟!
دیدگاه خوانندگان
۵۳
رزم جو - لوس انجلس، ایالات متحده امریکا
چرا آمریکا باید هر سال هزینه جنگهای الکی رو در خاورمیانه بده، اروپاییها اگر خیلی ناراحت هستند خودشون نیرو به افغانستان ببرن و خودشون همه هزینه ها رو بدن.
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۸
۳۷
مش قصاب - مونتا، ساحل عاج
افغانستان باید بفهمه که مشکل را خودشون باید حل کنن. ۴۰ سال حمله و به اصطلاح تلاش به ثبات رساندن چی بود ؟؟؟ کشتار زن و بچه ها و مردانی که همیشه در جنگ بودن . هیچ کشور دیگری دلش به حال دیگری نمیسوزه و فقط به فکر منافع هستن . غنی خوب کاری کرد کشور رو به جنگ داخلی بیشتر نکشاند . به همه رکب زد چون میدانست همه دنبال به کثافت کشیدن هستن . الانم خیلی کشورها شاکی هستن که ای بابا جنگ نشد ما صلاح بتونیم بفروشیم . شوروی اومد چپاول کرد جا های دیگه اومدن چپاول کردن . مردم افغانستان باید خوشحال باشن که نقشه یک جنگ تمام عیار داخلی به شکست خورد و از این فرصت استفاده کنن. کجای دنیا با حمله اوکی شده ؟؟؟ .
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۹
۶۲
Sayet uk - ناتینگهام، انگلستان
قراردا خروج ۱۸ ماه قبل نوشته شده بود،ولی چرا امریکا بی برنامه و با عجله این کار کرد همه دنیا و هم پیمانانش را متعجب کرد.تایوان،کشورهای حوزه خلیج فارس و حتی اروپا متوجه شدند که امریکا آنقدر که فکر میکردند تکیه گاه استواری نیست.تنها برنده چین و شوروی شدند و بازنده مردم افغانستان هستند که باید به قوانین ۱۴۰۰ سال قبل دین مبارک اسلام!! تن بدهند.
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۵
۸۱
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
یک نفر ادم بی خاصیت، بعلت تنفر گروهی از مردم امریکا رئیس جمهور امریکا شد و مطمئنا بیشتر از این ها خسران خواهد زد. بایدن هم همپالگی کارتر است. یک نوع تظاهر به حقوق بشر که پایه و ریشه ندارد و جمع کردن عوام در موقع اخذ رای و بعد کثافت زدن به سیاست خارجی امریکا
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۸
۳۴
Dermis - لندن، انگلستان
[::Sayet uk - ناتینگهام، انگلستان::]. طبق قرارداد و صلحی که ترامپ با طالبان امضا کرده بود،آمریکا میبایست تا سپتامبر افغانستان رو ترک میکرد.و طالبان هم قبول کرده بود در مقابل به نیروهای آمریکایی حمله نکنه و در مقابل مردم افغانستان هم مثل قدیم خشونت به خرج نده. بایدن فقط به همین قرارداد وفادار موند واگه زیرش میزد،سربازهای آمریکا میبایست با طالبان درگیر میشدند. اصلا چرا باید آمریکا نقش پلیس و آتش نشان برای افغانستان بازی کنه؟ ۲۰ سال هست اونجا بودن،شر بن بادن و تروریستم رو کندن ولی افغانیها هیچ تحولی نکردن،نه مدرنیزه شدن نه تحصیلات بالا رفت و نه فرهنگشون رشدی کرد،خب وقتی خودشون اینجوری عادت کردن زورکی کهنمیشه.
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۵
۴۳
بیگانه در بایرن - بایرن، آلمان
[::رزم جو - لوس انجلس، ایالات متحده امریکا::]. شما مثل اینکه خیلی بیخبر هستی.تنها آلمان در این چند سال یازده میلیارد یورو خرج افغانستان کرد و با آمدن بایدن به قدرت همه زحمات به فنا رفت.
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۳
۷۶
hassan5 - تهران، ایران
چین و روسیه جهت باز سازی افغانستان قراردادهای طولانی مدت خواهند بست . باتوجه بنیروی کار ارزان افغانی چه بسا محصولات کشاورزی خودشان را هم در افغانستان تولید کنند
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۸
۵۴
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
[::بیگانه در بایرن - بایرن، آلمان::]. یازده میلیارد برای جنگ peanut هم نیست گرامی. اونهم ظرف چند سال. اروپایی ها بیشتر نگران صورتحساب ناتو هستن. قطبهای جدید انگلیس و امریکا از یک طرف (خصوصا با جدا کردن حساب خودشون از اروپا با برگزیت) و روسیه و چین از یک طرف خواهند بود. المان و فرانسه هم این وسط میخوان خودشون رو به یه جا بچسبونن. چون بعد از خروج انگلیس از اروپا اتحادیه اروپا جلوی امریکا و چین عددی نخواهد بود.
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۲
۴۹
kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
همه میدانیم که طالبانها مرتجع ، زن ستیز ، خشک مغز هستند ، اما سوال اینجاست که آیا همه مردم افغانستان در روستاها و شهرها ، پیر وجوان چنین برداشتی دارند ، شور بختانه پاسخ خیر است ، فراموش نکنیم که طالبان بر خلاف داعش که عمدتا از اسلامیست های کل کشورهای دنیا بودند پایگاه بومی و مردمی دارد ، حالا مقصر را باید کی بدانیم ، امریکا هزاران طالبان را کشت ، من حتی فیلم ادار کردن سربازان امریکایی را بر جسد طالبان دیدم ، اما آیا تعداد این پیکارگران کثیف کم شد ، خیر چونکه اسلام سنتی ارتجاعی جایگاه مردمی دارد ، بیان این واقعیت بسیار تلخ ست
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۷:۳۸
۴۳
داش آکل2 - تهران، ایران
یه دلیل تلاش دموکراتهای امریکا برای رییس جمهور کردن بایدن بوجود اوردن دولتی بود که مهره های خودشون رو توی منطقه خاور میانه سر کار بذاره بدون اینکه مجبور باشن پولی خرج کنن. طالبان و ج استفراغی نوکر دموکراتها هستن. زمان ترامپ همه موش بودن تو سوراخشون چین جرات نداشت با ایران قرارداد ببنده طالبان نطق نمی کشید حالا با حمایت دموکراتا منطقه رو به گند کشیدن.
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۹:۰۵
۴۸
گفتگو - منچستر، انگلستان
فهم استراتژی از دید اروپاییها دقیقا مثل درک الاغ از یه تی تابِ. هنوز تو مساله امنیت پینشون تو جنگ جهانی دوم تو آمریکا گیر کرده؛آقا؛خانوم؛برادر؛خواهر؛حیوون؛جونور؛. وقتش نشد بالاخره از آمریکا بکشین بیرون؟!!. خو فردا میلیونها افغانستانی درمانده و رانده از خانه آوار میشن تو سرتون؛آمریکا کجاست؟!!؛ده هزار مایل اونورتره که مگس از مرزاش رد نمیشه!..
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۲:۱۹
۴۲
Chokam - ری، ایران
این به دوره ترامپ برمیگرده،اتفاقا خبرش هم اینجا بود مذاکره ترامپ با طالبان. ترامپ باخیلی از دشمنا قراردادبست یکی کره شمالی دومی طالبان، نتیجه توافق ترامپ باطالبان، طالبان ازمرزها وارد افغانستان شدند هر چه بیشتر، ترامپ هم جلوشون رو نگرفت. اون توافق ترامپ با کره شمالی هم بیفایده بود نه تنهااتم رو کنارنذاشت جری تر شد. گند رو ترامپ رو دیگه بایدن نمیتونه کاری کنه
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۳:۲۶
۴۲
Chokam - ری، ایران
این به دوره ترامپ برمیگرده،اتفاقا خبرش هم اینجا بود مذاکره ترامپ با طالبان. ترامپ باخیلی از دشمنا قراردادبست یکی کره شمالی دومی طالبان، نتیجه توافق ترامپ باطالبان، طالبان ازمرزها وارد افغانستان شدند هر چه بیشتر، ترامپ هم جلوشون رو نگرفت. اون توافق ترامپ با کره شمالی هم بیفایده بود نه تنهااتم رو کنارنذاشت جری تر شد. گند رو ترامپ رو دیگه بایدن نمیتونه کاری کنه
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۳:۲۶
۴۸
گفتگو - منچستر، انگلستان
فهم استراتژی از دید اروپاییها دقیقا مثل درک الاغ از یه تی تابِ. هنوز تو مساله امنیت پینشون تو جنگ جهانی دوم تو آمریکا گیر کرده؛آقا؛خانوم؛برادر؛خواهر؛حیوون؛جونور؛. وقتش نشد بالاخره از آمریکا بکشین بیرون؟!!. خو فردا میلیونها افغانستانی درمانده و رانده از خانه آوار میشن تو سرتون؛آمریکا کجاست؟!!؛ده هزار مایل اونورتره که مگس از مرزاش رد نمیشه!..
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۲:۱۹
۴۳
داش آکل2 - تهران، ایران
یه دلیل تلاش دموکراتهای امریکا برای رییس جمهور کردن بایدن بوجود اوردن دولتی بود که مهره های خودشون رو توی منطقه خاور میانه سر کار بذاره بدون اینکه مجبور باشن پولی خرج کنن. طالبان و ج استفراغی نوکر دموکراتها هستن. زمان ترامپ همه موش بودن تو سوراخشون چین جرات نداشت با ایران قرارداد ببنده طالبان نطق نمی کشید حالا با حمایت دموکراتا منطقه رو به گند کشیدن.
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۹:۰۵
۴۹
kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
همه میدانیم که طالبانها مرتجع ، زن ستیز ، خشک مغز هستند ، اما سوال اینجاست که آیا همه مردم افغانستان در روستاها و شهرها ، پیر وجوان چنین برداشتی دارند ، شور بختانه پاسخ خیر است ، فراموش نکنیم که طالبان بر خلاف داعش که عمدتا از اسلامیست های کل کشورهای دنیا بودند پایگاه بومی و مردمی دارد ، حالا مقصر را باید کی بدانیم ، امریکا هزاران طالبان را کشت ، من حتی فیلم ادار کردن سربازان امریکایی را بر جسد طالبان دیدم ، اما آیا تعداد این پیکارگران کثیف کم شد ، خیر چونکه اسلام سنتی ارتجاعی جایگاه مردمی دارد ، بیان این واقعیت بسیار تلخ ست
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۷:۳۸
۵۴
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
[::بیگانه در بایرن - بایرن، آلمان::]. یازده میلیارد برای جنگ peanut هم نیست گرامی. اونهم ظرف چند سال. اروپایی ها بیشتر نگران صورتحساب ناتو هستن. قطبهای جدید انگلیس و امریکا از یک طرف (خصوصا با جدا کردن حساب خودشون از اروپا با برگزیت) و روسیه و چین از یک طرف خواهند بود. المان و فرانسه هم این وسط میخوان خودشون رو به یه جا بچسبونن. چون بعد از خروج انگلیس از اروپا اتحادیه اروپا جلوی امریکا و چین عددی نخواهد بود.
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۲
۷۶
hassan5 - تهران، ایران
چین و روسیه جهت باز سازی افغانستان قراردادهای طولانی مدت خواهند بست . باتوجه بنیروی کار ارزان افغانی چه بسا محصولات کشاورزی خودشان را هم در افغانستان تولید کنند
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۸
۴۳
بیگانه در بایرن - بایرن، آلمان
[::رزم جو - لوس انجلس، ایالات متحده امریکا::]. شما مثل اینکه خیلی بیخبر هستی.تنها آلمان در این چند سال یازده میلیارد یورو خرج افغانستان کرد و با آمدن بایدن به قدرت همه زحمات به فنا رفت.
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۳
۳۴
Dermis - لندن، انگلستان
[::Sayet uk - ناتینگهام، انگلستان::]. طبق قرارداد و صلحی که ترامپ با طالبان امضا کرده بود،آمریکا میبایست تا سپتامبر افغانستان رو ترک میکرد.و طالبان هم قبول کرده بود در مقابل به نیروهای آمریکایی حمله نکنه و در مقابل مردم افغانستان هم مثل قدیم خشونت به خرج نده. بایدن فقط به همین قرارداد وفادار موند واگه زیرش میزد،سربازهای آمریکا میبایست با طالبان درگیر میشدند. اصلا چرا باید آمریکا نقش پلیس و آتش نشان برای افغانستان بازی کنه؟ ۲۰ سال هست اونجا بودن،شر بن بادن و تروریستم رو کندن ولی افغانیها هیچ تحولی نکردن،نه مدرنیزه شدن نه تحصیلات بالا رفت و نه فرهنگشون رشدی کرد،خب وقتی خودشون اینجوری عادت کردن زورکی کهنمیشه.
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۵
۸۱
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
یک نفر ادم بی خاصیت، بعلت تنفر گروهی از مردم امریکا رئیس جمهور امریکا شد و مطمئنا بیشتر از این ها خسران خواهد زد. بایدن هم همپالگی کارتر است. یک نوع تظاهر به حقوق بشر که پایه و ریشه ندارد و جمع کردن عوام در موقع اخذ رای و بعد کثافت زدن به سیاست خارجی امریکا
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۸
۶۲
Sayet uk - ناتینگهام، انگلستان
قراردا خروج ۱۸ ماه قبل نوشته شده بود،ولی چرا امریکا بی برنامه و با عجله این کار کرد همه دنیا و هم پیمانانش را متعجب کرد.تایوان،کشورهای حوزه خلیج فارس و حتی اروپا متوجه شدند که امریکا آنقدر که فکر میکردند تکیه گاه استواری نیست.تنها برنده چین و شوروی شدند و بازنده مردم افغانستان هستند که باید به قوانین ۱۴۰۰ سال قبل دین مبارک اسلام!! تن بدهند.
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۵
۳۷
مش قصاب - مونتا، ساحل عاج
افغانستان باید بفهمه که مشکل را خودشون باید حل کنن. ۴۰ سال حمله و به اصطلاح تلاش به ثبات رساندن چی بود ؟؟؟ کشتار زن و بچه ها و مردانی که همیشه در جنگ بودن . هیچ کشور دیگری دلش به حال دیگری نمیسوزه و فقط به فکر منافع هستن . غنی خوب کاری کرد کشور رو به جنگ داخلی بیشتر نکشاند . به همه رکب زد چون میدانست همه دنبال به کثافت کشیدن هستن . الانم خیلی کشورها شاکی هستن که ای بابا جنگ نشد ما صلاح بتونیم بفروشیم . شوروی اومد چپاول کرد جا های دیگه اومدن چپاول کردن . مردم افغانستان باید خوشحال باشن که نقشه یک جنگ تمام عیار داخلی به شکست خورد و از این فرصت استفاده کنن. کجای دنیا با حمله اوکی شده ؟؟؟ .
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۹
۵۳
رزم جو - لوس انجلس، ایالات متحده امریکا
چرا آمریکا باید هر سال هزینه جنگهای الکی رو در خاورمیانه بده، اروپاییها اگر خیلی ناراحت هستند خودشون نیرو به افغانستان ببرن و خودشون همه هزینه ها رو بدن.
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۸
۵۳
رزم جو - لوس انجلس، ایالات متحده امریکا
چرا آمریکا باید هر سال هزینه جنگهای الکی رو در خاورمیانه بده، اروپاییها اگر خیلی ناراحت هستند خودشون نیرو به افغانستان ببرن و خودشون همه هزینه ها رو بدن.
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۸
۳۷
مش قصاب - مونتا، ساحل عاج
افغانستان باید بفهمه که مشکل را خودشون باید حل کنن. ۴۰ سال حمله و به اصطلاح تلاش به ثبات رساندن چی بود ؟؟؟ کشتار زن و بچه ها و مردانی که همیشه در جنگ بودن . هیچ کشور دیگری دلش به حال دیگری نمیسوزه و فقط به فکر منافع هستن . غنی خوب کاری کرد کشور رو به جنگ داخلی بیشتر نکشاند . به همه رکب زد چون میدانست همه دنبال به کثافت کشیدن هستن . الانم خیلی کشورها شاکی هستن که ای بابا جنگ نشد ما صلاح بتونیم بفروشیم . شوروی اومد چپاول کرد جا های دیگه اومدن چپاول کردن . مردم افغانستان باید خوشحال باشن که نقشه یک جنگ تمام عیار داخلی به شکست خورد و از این فرصت استفاده کنن. کجای دنیا با حمله اوکی شده ؟؟؟ .
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۹
۶۲
Sayet uk - ناتینگهام، انگلستان
قراردا خروج ۱۸ ماه قبل نوشته شده بود،ولی چرا امریکا بی برنامه و با عجله این کار کرد همه دنیا و هم پیمانانش را متعجب کرد.تایوان،کشورهای حوزه خلیج فارس و حتی اروپا متوجه شدند که امریکا آنقدر که فکر میکردند تکیه گاه استواری نیست.تنها برنده چین و شوروی شدند و بازنده مردم افغانستان هستند که باید به قوانین ۱۴۰۰ سال قبل دین مبارک اسلام!! تن بدهند.
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۵
۸۱
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
یک نفر ادم بی خاصیت، بعلت تنفر گروهی از مردم امریکا رئیس جمهور امریکا شد و مطمئنا بیشتر از این ها خسران خواهد زد. بایدن هم همپالگی کارتر است. یک نوع تظاهر به حقوق بشر که پایه و ریشه ندارد و جمع کردن عوام در موقع اخذ رای و بعد کثافت زدن به سیاست خارجی امریکا
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۸
۳۴
Dermis - لندن، انگلستان
[::Sayet uk - ناتینگهام، انگلستان::]. طبق قرارداد و صلحی که ترامپ با طالبان امضا کرده بود،آمریکا میبایست تا سپتامبر افغانستان رو ترک میکرد.و طالبان هم قبول کرده بود در مقابل به نیروهای آمریکایی حمله نکنه و در مقابل مردم افغانستان هم مثل قدیم خشونت به خرج نده. بایدن فقط به همین قرارداد وفادار موند واگه زیرش میزد،سربازهای آمریکا میبایست با طالبان درگیر میشدند. اصلا چرا باید آمریکا نقش پلیس و آتش نشان برای افغانستان بازی کنه؟ ۲۰ سال هست اونجا بودن،شر بن بادن و تروریستم رو کندن ولی افغانیها هیچ تحولی نکردن،نه مدرنیزه شدن نه تحصیلات بالا رفت و نه فرهنگشون رشدی کرد،خب وقتی خودشون اینجوری عادت کردن زورکی کهنمیشه.
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۵
۴۳
بیگانه در بایرن - بایرن، آلمان
[::رزم جو - لوس انجلس، ایالات متحده امریکا::]. شما مثل اینکه خیلی بیخبر هستی.تنها آلمان در این چند سال یازده میلیارد یورو خرج افغانستان کرد و با آمدن بایدن به قدرت همه زحمات به فنا رفت.
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۳
۷۶
hassan5 - تهران، ایران
چین و روسیه جهت باز سازی افغانستان قراردادهای طولانی مدت خواهند بست . باتوجه بنیروی کار ارزان افغانی چه بسا محصولات کشاورزی خودشان را هم در افغانستان تولید کنند
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۸
۵۴
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
[::بیگانه در بایرن - بایرن، آلمان::]. یازده میلیارد برای جنگ peanut هم نیست گرامی. اونهم ظرف چند سال. اروپایی ها بیشتر نگران صورتحساب ناتو هستن. قطبهای جدید انگلیس و امریکا از یک طرف (خصوصا با جدا کردن حساب خودشون از اروپا با برگزیت) و روسیه و چین از یک طرف خواهند بود. المان و فرانسه هم این وسط میخوان خودشون رو به یه جا بچسبونن. چون بعد از خروج انگلیس از اروپا اتحادیه اروپا جلوی امریکا و چین عددی نخواهد بود.
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۲
۴۹
kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
همه میدانیم که طالبانها مرتجع ، زن ستیز ، خشک مغز هستند ، اما سوال اینجاست که آیا همه مردم افغانستان در روستاها و شهرها ، پیر وجوان چنین برداشتی دارند ، شور بختانه پاسخ خیر است ، فراموش نکنیم که طالبان بر خلاف داعش که عمدتا از اسلامیست های کل کشورهای دنیا بودند پایگاه بومی و مردمی دارد ، حالا مقصر را باید کی بدانیم ، امریکا هزاران طالبان را کشت ، من حتی فیلم ادار کردن سربازان امریکایی را بر جسد طالبان دیدم ، اما آیا تعداد این پیکارگران کثیف کم شد ، خیر چونکه اسلام سنتی ارتجاعی جایگاه مردمی دارد ، بیان این واقعیت بسیار تلخ ست
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۷:۳۸
۴۳
داش آکل2 - تهران، ایران
یه دلیل تلاش دموکراتهای امریکا برای رییس جمهور کردن بایدن بوجود اوردن دولتی بود که مهره های خودشون رو توی منطقه خاور میانه سر کار بذاره بدون اینکه مجبور باشن پولی خرج کنن. طالبان و ج استفراغی نوکر دموکراتها هستن. زمان ترامپ همه موش بودن تو سوراخشون چین جرات نداشت با ایران قرارداد ببنده طالبان نطق نمی کشید حالا با حمایت دموکراتا منطقه رو به گند کشیدن.
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۹:۰۵
۴۸
گفتگو - منچستر، انگلستان
فهم استراتژی از دید اروپاییها دقیقا مثل درک الاغ از یه تی تابِ. هنوز تو مساله امنیت پینشون تو جنگ جهانی دوم تو آمریکا گیر کرده؛آقا؛خانوم؛برادر؛خواهر؛حیوون؛جونور؛. وقتش نشد بالاخره از آمریکا بکشین بیرون؟!!. خو فردا میلیونها افغانستانی درمانده و رانده از خانه آوار میشن تو سرتون؛آمریکا کجاست؟!!؛ده هزار مایل اونورتره که مگس از مرزاش رد نمیشه!..
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۲:۱۹
۴۲
Chokam - ری، ایران
این به دوره ترامپ برمیگرده،اتفاقا خبرش هم اینجا بود مذاکره ترامپ با طالبان. ترامپ باخیلی از دشمنا قراردادبست یکی کره شمالی دومی طالبان، نتیجه توافق ترامپ باطالبان، طالبان ازمرزها وارد افغانستان شدند هر چه بیشتر، ترامپ هم جلوشون رو نگرفت. اون توافق ترامپ با کره شمالی هم بیفایده بود نه تنهااتم رو کنارنذاشت جری تر شد. گند رو ترامپ رو دیگه بایدن نمیتونه کاری کنه
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۳:۲۶
۶۲
Sayet uk - ناتینگهام، انگلستان
قراردا خروج ۱۸ ماه قبل نوشته شده بود،ولی چرا امریکا بی برنامه و با عجله این کار کرد همه دنیا و هم پیمانانش را متعجب کرد.تایوان،کشورهای حوزه خلیج فارس و حتی اروپا متوجه شدند که امریکا آنقدر که فکر میکردند تکیه گاه استواری نیست.تنها برنده چین و شوروی شدند و بازنده مردم افغانستان هستند که باید به قوانین ۱۴۰۰ سال قبل دین مبارک اسلام!! تن بدهند.
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۵
۳۷
مش قصاب - مونتا، ساحل عاج
افغانستان باید بفهمه که مشکل را خودشون باید حل کنن. ۴۰ سال حمله و به اصطلاح تلاش به ثبات رساندن چی بود ؟؟؟ کشتار زن و بچه ها و مردانی که همیشه در جنگ بودن . هیچ کشور دیگری دلش به حال دیگری نمیسوزه و فقط به فکر منافع هستن . غنی خوب کاری کرد کشور رو به جنگ داخلی بیشتر نکشاند . به همه رکب زد چون میدانست همه دنبال به کثافت کشیدن هستن . الانم خیلی کشورها شاکی هستن که ای بابا جنگ نشد ما صلاح بتونیم بفروشیم . شوروی اومد چپاول کرد جا های دیگه اومدن چپاول کردن . مردم افغانستان باید خوشحال باشن که نقشه یک جنگ تمام عیار داخلی به شکست خورد و از این فرصت استفاده کنن. کجای دنیا با حمله اوکی شده ؟؟؟ .
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۹
۸۱
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
یک نفر ادم بی خاصیت، بعلت تنفر گروهی از مردم امریکا رئیس جمهور امریکا شد و مطمئنا بیشتر از این ها خسران خواهد زد. بایدن هم همپالگی کارتر است. یک نوع تظاهر به حقوق بشر که پایه و ریشه ندارد و جمع کردن عوام در موقع اخذ رای و بعد کثافت زدن به سیاست خارجی امریکا
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۸
۷۶
hassan5 - تهران، ایران
چین و روسیه جهت باز سازی افغانستان قراردادهای طولانی مدت خواهند بست . باتوجه بنیروی کار ارزان افغانی چه بسا محصولات کشاورزی خودشان را هم در افغانستان تولید کنند
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۸
۳۴
Dermis - لندن، انگلستان
[::Sayet uk - ناتینگهام، انگلستان::]. طبق قرارداد و صلحی که ترامپ با طالبان امضا کرده بود،آمریکا میبایست تا سپتامبر افغانستان رو ترک میکرد.و طالبان هم قبول کرده بود در مقابل به نیروهای آمریکایی حمله نکنه و در مقابل مردم افغانستان هم مثل قدیم خشونت به خرج نده. بایدن فقط به همین قرارداد وفادار موند واگه زیرش میزد،سربازهای آمریکا میبایست با طالبان درگیر میشدند. اصلا چرا باید آمریکا نقش پلیس و آتش نشان برای افغانستان بازی کنه؟ ۲۰ سال هست اونجا بودن،شر بن بادن و تروریستم رو کندن ولی افغانیها هیچ تحولی نکردن،نه مدرنیزه شدن نه تحصیلات بالا رفت و نه فرهنگشون رشدی کرد،خب وقتی خودشون اینجوری عادت کردن زورکی کهنمیشه.
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۵
۴۹
kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
همه میدانیم که طالبانها مرتجع ، زن ستیز ، خشک مغز هستند ، اما سوال اینجاست که آیا همه مردم افغانستان در روستاها و شهرها ، پیر وجوان چنین برداشتی دارند ، شور بختانه پاسخ خیر است ، فراموش نکنیم که طالبان بر خلاف داعش که عمدتا از اسلامیست های کل کشورهای دنیا بودند پایگاه بومی و مردمی دارد ، حالا مقصر را باید کی بدانیم ، امریکا هزاران طالبان را کشت ، من حتی فیلم ادار کردن سربازان امریکایی را بر جسد طالبان دیدم ، اما آیا تعداد این پیکارگران کثیف کم شد ، خیر چونکه اسلام سنتی ارتجاعی جایگاه مردمی دارد ، بیان این واقعیت بسیار تلخ ست
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۷:۳۸
۴۳
داش آکل2 - تهران، ایران
یه دلیل تلاش دموکراتهای امریکا برای رییس جمهور کردن بایدن بوجود اوردن دولتی بود که مهره های خودشون رو توی منطقه خاور میانه سر کار بذاره بدون اینکه مجبور باشن پولی خرج کنن. طالبان و ج استفراغی نوکر دموکراتها هستن. زمان ترامپ همه موش بودن تو سوراخشون چین جرات نداشت با ایران قرارداد ببنده طالبان نطق نمی کشید حالا با حمایت دموکراتا منطقه رو به گند کشیدن.
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۹:۰۵
۴۳
بیگانه در بایرن - بایرن، آلمان
[::رزم جو - لوس انجلس، ایالات متحده امریکا::]. شما مثل اینکه خیلی بیخبر هستی.تنها آلمان در این چند سال یازده میلیارد یورو خرج افغانستان کرد و با آمدن بایدن به قدرت همه زحمات به فنا رفت.
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۳
۵۴
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
[::بیگانه در بایرن - بایرن، آلمان::]. یازده میلیارد برای جنگ peanut هم نیست گرامی. اونهم ظرف چند سال. اروپایی ها بیشتر نگران صورتحساب ناتو هستن. قطبهای جدید انگلیس و امریکا از یک طرف (خصوصا با جدا کردن حساب خودشون از اروپا با برگزیت) و روسیه و چین از یک طرف خواهند بود. المان و فرانسه هم این وسط میخوان خودشون رو به یه جا بچسبونن. چون بعد از خروج انگلیس از اروپا اتحادیه اروپا جلوی امریکا و چین عددی نخواهد بود.
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۲
۴۸
گفتگو - منچستر، انگلستان
فهم استراتژی از دید اروپاییها دقیقا مثل درک الاغ از یه تی تابِ. هنوز تو مساله امنیت پینشون تو جنگ جهانی دوم تو آمریکا گیر کرده؛آقا؛خانوم؛برادر؛خواهر؛حیوون؛جونور؛. وقتش نشد بالاخره از آمریکا بکشین بیرون؟!!. خو فردا میلیونها افغانستانی درمانده و رانده از خانه آوار میشن تو سرتون؛آمریکا کجاست؟!!؛ده هزار مایل اونورتره که مگس از مرزاش رد نمیشه!..
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۲:۱۹
۴۲
Chokam - ری، ایران
این به دوره ترامپ برمیگرده،اتفاقا خبرش هم اینجا بود مذاکره ترامپ با طالبان. ترامپ باخیلی از دشمنا قراردادبست یکی کره شمالی دومی طالبان، نتیجه توافق ترامپ باطالبان، طالبان ازمرزها وارد افغانستان شدند هر چه بیشتر، ترامپ هم جلوشون رو نگرفت. اون توافق ترامپ با کره شمالی هم بیفایده بود نه تنهااتم رو کنارنذاشت جری تر شد. گند رو ترامپ رو دیگه بایدن نمیتونه کاری کنه
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۳:۲۶
۵۳
رزم جو - لوس انجلس، ایالات متحده امریکا
چرا آمریکا باید هر سال هزینه جنگهای الکی رو در خاورمیانه بده، اروپاییها اگر خیلی ناراحت هستند خودشون نیرو به افغانستان ببرن و خودشون همه هزینه ها رو بدن.
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۸
۵۳
رزم جو - لوس انجلس، ایالات متحده امریکا
چرا آمریکا باید هر سال هزینه جنگهای الکی رو در خاورمیانه بده، اروپاییها اگر خیلی ناراحت هستند خودشون نیرو به افغانستان ببرن و خودشون همه هزینه ها رو بدن.
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۸
۴۲
Chokam - ری، ایران
این به دوره ترامپ برمیگرده،اتفاقا خبرش هم اینجا بود مذاکره ترامپ با طالبان. ترامپ باخیلی از دشمنا قراردادبست یکی کره شمالی دومی طالبان، نتیجه توافق ترامپ باطالبان، طالبان ازمرزها وارد افغانستان شدند هر چه بیشتر، ترامپ هم جلوشون رو نگرفت. اون توافق ترامپ با کره شمالی هم بیفایده بود نه تنهااتم رو کنارنذاشت جری تر شد. گند رو ترامپ رو دیگه بایدن نمیتونه کاری کنه
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۳:۲۶
۴۸
گفتگو - منچستر، انگلستان
فهم استراتژی از دید اروپاییها دقیقا مثل درک الاغ از یه تی تابِ. هنوز تو مساله امنیت پینشون تو جنگ جهانی دوم تو آمریکا گیر کرده؛آقا؛خانوم؛برادر؛خواهر؛حیوون؛جونور؛. وقتش نشد بالاخره از آمریکا بکشین بیرون؟!!. خو فردا میلیونها افغانستانی درمانده و رانده از خانه آوار میشن تو سرتون؛آمریکا کجاست؟!!؛ده هزار مایل اونورتره که مگس از مرزاش رد نمیشه!..
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۲:۱۹
۵۴
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
[::بیگانه در بایرن - بایرن، آلمان::]. یازده میلیارد برای جنگ peanut هم نیست گرامی. اونهم ظرف چند سال. اروپایی ها بیشتر نگران صورتحساب ناتو هستن. قطبهای جدید انگلیس و امریکا از یک طرف (خصوصا با جدا کردن حساب خودشون از اروپا با برگزیت) و روسیه و چین از یک طرف خواهند بود. المان و فرانسه هم این وسط میخوان خودشون رو به یه جا بچسبونن. چون بعد از خروج انگلیس از اروپا اتحادیه اروپا جلوی امریکا و چین عددی نخواهد بود.
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۲
۴۳
بیگانه در بایرن - بایرن، آلمان
[::رزم جو - لوس انجلس، ایالات متحده امریکا::]. شما مثل اینکه خیلی بیخبر هستی.تنها آلمان در این چند سال یازده میلیارد یورو خرج افغانستان کرد و با آمدن بایدن به قدرت همه زحمات به فنا رفت.
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۳
۴۳
داش آکل2 - تهران، ایران
یه دلیل تلاش دموکراتهای امریکا برای رییس جمهور کردن بایدن بوجود اوردن دولتی بود که مهره های خودشون رو توی منطقه خاور میانه سر کار بذاره بدون اینکه مجبور باشن پولی خرج کنن. طالبان و ج استفراغی نوکر دموکراتها هستن. زمان ترامپ همه موش بودن تو سوراخشون چین جرات نداشت با ایران قرارداد ببنده طالبان نطق نمی کشید حالا با حمایت دموکراتا منطقه رو به گند کشیدن.
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۹:۰۵
۴۹
kurosh-h - گوتنبرگ، سوئد
همه میدانیم که طالبانها مرتجع ، زن ستیز ، خشک مغز هستند ، اما سوال اینجاست که آیا همه مردم افغانستان در روستاها و شهرها ، پیر وجوان چنین برداشتی دارند ، شور بختانه پاسخ خیر است ، فراموش نکنیم که طالبان بر خلاف داعش که عمدتا از اسلامیست های کل کشورهای دنیا بودند پایگاه بومی و مردمی دارد ، حالا مقصر را باید کی بدانیم ، امریکا هزاران طالبان را کشت ، من حتی فیلم ادار کردن سربازان امریکایی را بر جسد طالبان دیدم ، اما آیا تعداد این پیکارگران کثیف کم شد ، خیر چونکه اسلام سنتی ارتجاعی جایگاه مردمی دارد ، بیان این واقعیت بسیار تلخ ست
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۷:۳۸
۳۴
Dermis - لندن، انگلستان
[::Sayet uk - ناتینگهام، انگلستان::]. طبق قرارداد و صلحی که ترامپ با طالبان امضا کرده بود،آمریکا میبایست تا سپتامبر افغانستان رو ترک میکرد.و طالبان هم قبول کرده بود در مقابل به نیروهای آمریکایی حمله نکنه و در مقابل مردم افغانستان هم مثل قدیم خشونت به خرج نده. بایدن فقط به همین قرارداد وفادار موند واگه زیرش میزد،سربازهای آمریکا میبایست با طالبان درگیر میشدند. اصلا چرا باید آمریکا نقش پلیس و آتش نشان برای افغانستان بازی کنه؟ ۲۰ سال هست اونجا بودن،شر بن بادن و تروریستم رو کندن ولی افغانیها هیچ تحولی نکردن،نه مدرنیزه شدن نه تحصیلات بالا رفت و نه فرهنگشون رشدی کرد،خب وقتی خودشون اینجوری عادت کردن زورکی کهنمیشه.
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۵
۷۶
hassan5 - تهران، ایران
چین و روسیه جهت باز سازی افغانستان قراردادهای طولانی مدت خواهند بست . باتوجه بنیروی کار ارزان افغانی چه بسا محصولات کشاورزی خودشان را هم در افغانستان تولید کنند
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۸
۸۱
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
یک نفر ادم بی خاصیت، بعلت تنفر گروهی از مردم امریکا رئیس جمهور امریکا شد و مطمئنا بیشتر از این ها خسران خواهد زد. بایدن هم همپالگی کارتر است. یک نوع تظاهر به حقوق بشر که پایه و ریشه ندارد و جمع کردن عوام در موقع اخذ رای و بعد کثافت زدن به سیاست خارجی امریکا
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۸
۳۷
مش قصاب - مونتا، ساحل عاج
افغانستان باید بفهمه که مشکل را خودشون باید حل کنن. ۴۰ سال حمله و به اصطلاح تلاش به ثبات رساندن چی بود ؟؟؟ کشتار زن و بچه ها و مردانی که همیشه در جنگ بودن . هیچ کشور دیگری دلش به حال دیگری نمیسوزه و فقط به فکر منافع هستن . غنی خوب کاری کرد کشور رو به جنگ داخلی بیشتر نکشاند . به همه رکب زد چون میدانست همه دنبال به کثافت کشیدن هستن . الانم خیلی کشورها شاکی هستن که ای بابا جنگ نشد ما صلاح بتونیم بفروشیم . شوروی اومد چپاول کرد جا های دیگه اومدن چپاول کردن . مردم افغانستان باید خوشحال باشن که نقشه یک جنگ تمام عیار داخلی به شکست خورد و از این فرصت استفاده کنن. کجای دنیا با حمله اوکی شده ؟؟؟ .
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۹
۶۲
Sayet uk - ناتینگهام، انگلستان
قراردا خروج ۱۸ ماه قبل نوشته شده بود،ولی چرا امریکا بی برنامه و با عجله این کار کرد همه دنیا و هم پیمانانش را متعجب کرد.تایوان،کشورهای حوزه خلیج فارس و حتی اروپا متوجه شدند که امریکا آنقدر که فکر میکردند تکیه گاه استواری نیست.تنها برنده چین و شوروی شدند و بازنده مردم افغانستان هستند که باید به قوانین ۱۴۰۰ سال قبل دین مبارک اسلام!! تن بدهند.
چهارشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۵