پرویز کاردان «مراد برقی » تلویزیون ایران درگذشت

دویچه وله :پرویز کاردان، بازیگر و کارگردان سرشناس ایرانی در پی ایست قلبی در لس‌آنجلس آمریکا درگذشت. او که در زمان مرگ ۸۴ سال داشت پیش از انقلاب ۱۳۵۷خالق شخصیت‌های ماندگاری چون مراد برقی در تلویزیونی ملی ایران بود.

پرویز کاردان بازیگر و کارگردان ایرانی در سن ۸۴ سالگی در لوس‌آنجلس آمریکا درگذشت. علت مرگ او ایست قلبی عنوان شده است.


کاردان که متولد مهرماه ۱۳۱۶ در شیراز بود از سال ۱۳۳۸ فعالیت هنری را با بازی در سریال‌های تلویزیونی آغاز کرد. او در دانشکده هنرهای دراماتیک تهران تحصیل کرد و رشته کارگردانی تئا‌تر را در لندن خواند.

پرویز کاردان تنها دو سال پس از شروع کار به صحنه تئا‌تر رفت و کاردانی خود را در نمایش‌های زنده به اثبات رساند. بازی در محاکمه ایرج میرزا، تهران آه، تهران هفت رنگ، سلام و خداحافظ شازده خانم و در چند نمایشنامه از آثار نویسندگان برجسته تا‌تر چون «بکت» از جمله فعالیت‌های صحنه‌ای او به شمار می‌رود.
کاردان سینما را سال ۱۳۵۰ با کارگردانی و بازی در فیلم «عمو یادگار» تجربه کرد. او یک سال بعد در فیلم سینمایی «شیر تو شیر» ایفای نقش کرد. آخرین کار سینمایی او نیز فیلم «مراد برقی و هفت دخترون» در سال ۱۳۵۳ بود.

او به عنوان بازیگر و کارگردان پیش از انقلاب ۱۳۵۷ در تولید چندین مجموعه تلویزیونی نقش داشت؛ «صندوقچه اشرفی (کارگردان/۱۳۴۵)، امیر ارسلان (کارگردان/ ۱۳۴۶)، سرکار استوار ( مجموعه‌ای ۲۰۰ قسمتی مشترک با منصور پورمند و پرویز صیاد/ ۱۳۴۶)، اختاپوس (کارگردانی مشترک با پرویز صیاد/۱۳۵۰)، خانه‌به‌دوش (کارگردان و بازیگر/۱۳۵۲)، آدم کاغذی (کارگردان و بازیگر/۱۳۵۳)، مرد اول (کارگردان/۱۳۵۵) و تابستان، تابستان (کارگردان/۱۳۵۶).
پرویز کاردان پس از انقلاب از ایران مهاجرت کرد و علاوه بر کار تئاتر، دو مجموعه تلویزیونی را برای شبکه‌های فارسی‌زبان خارج از ایران تولیدکرد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۳
دارا۲۰ - تهران، ایران

روحش شاد
جمعه ۲۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۷:۲۶
۵۷
دوستدار - استهکلم، سوئد

یاد اقای کاردان گرامی باد !
جمعه ۲۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۶
۶۳
Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا

ارزشمند‌های ما یکی یکی میروند ولی اگر اینجا نیستند، سقوط آخوند را از بالا ناظر خواهند بود و شاد خواهند شد.
شنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۱:۳۶
۴۸
آلونا ازنامنسکایا - مسکو، روسیه

من سنم به سریال مراد برقی قد نمی دهد ولی یادم هست دهه 60 یک مقاله تو روزنامه درباره سریال اوشین خواندم که آن را با سریال مراد برقی مقایسه کرده بود و نوشته بود تنها سریالی است بعد از مراد برقی که موقع پخش آن خیابانها خلوت می شود بنظر میاد زمان پخشش سریال خیلی موفقی بوده روح آقای کاردان شاد
یکشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۶:۲۹
۴۲
Chokam - ری، ایران
اینها باید با فیلم مردم رو آگاه می کردند،اینهااصلا مردم خودشون رو نشناختن، چه برسه به اینکه متناسب انها فیلم بسازنن.ولی خمینی واخوندا اون مردم دهات و روستاهای دور و نزدیک رو خوب شناختن و جمع کردن.البته منظور ایشون نوعی بود یعنی کل تحصیلکرده های اون موقع که خارج درس خونده بودن مردم خارج رو با مردم خودشون اشتباهی گرفته بودن
دوشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۱۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.