بهروز وثوقی، «خاتمی، میرحسین موسوی و مخملباف» را عامل ممنوع‌التصویری خود اعلام کرد

بهروز وثوقی با نام بردن از محمد خاتمی، میرحسین موسوی و محسن مخملباف، آنها را عامل ممنوع التصویری خود دانست - عکس از اینستاگرام بهروز وثوقیایندیپندنت فارسی :بهروز وثوقی با انتشار پستی در حساب اینستاگرام خود نوشت که مسئول و عامل ممنوع‌التصویری او، ناصر ملک مطیعی، فردین و برخی دیگر از هنرمندان پیش از انقلاب؛ «محمد خاتمی، میرحسین موسوی و محسن مخملباف» بوده‌اند.

طی ماه‌های اخیر و با نزدیک شدن به انتخابات ریاست‌جمهوری، بسیاری از فعالان سیاسی جناح‌های درون حاکمیت سعی کردند تا با وعده بازگشت بهروز وثوقی به ایران، برای خود اعتبار کسب کنند. این در حالی است که عملکرد آنها طی ۴۳ سال گذشته به‌وضوح نشان داده که همیشه با حضور فعال هنرمندان پیش از انقلاب در ایران مخالفت کرده‌اند.


پس از درگذشت ناصر ملک مطیعی، بسیاری از مردم با یادآوری مسئولیت و سمت‌های محمد خاتمی، محمد بهشتی، میرحسین موسوی و محسن مخملباف در اوایل انقلاب و دهه ۶۰، تصمیم بر خانه‌نشینی و بیکاری این ستارگان محبوب را با آنها دانستند.

چندی پیش، بیش از صد نفر از هنرمندان و فعالان هنری کشور طی نامه‌ای خطاب به حسن روحانی، خواهان بازگشت بهروز وثوقی به کشور شدند. آنها در نامه خود نوشتند: «ما، جمعی از هنرمندان، فیلمسازان و نویسندگان و دست‌اندرکاران امور فرهنگی، از شما می‌خواهیم، یک بار برای همیشه تدبیری صورت گیرد تا هنرمندانی که صرفاً به جهت کار هنری و فرهنگی با ممنوعیت خروج و ورود و ممنوعیت کار روبرو هستند، بدون ایجاد مزاحمت بتوانند به وطن خود، رفت‌وآمد داشته و از حق طبیعی کار و فعالیت بهرهمند شوند.»

در مقابل، محمدجعفر منتظری، دادستان کل جمهوری اسلامی با فاسد خواندن بهروز وثوقی، گفت: «عده‌ای راه افتاده‌اند و می‌گویند هنرمندان ایرانی خارج از کشور بازگردند، کسی نمی‌تواند مانع از بازگشت یک ایرانی به وطنش شود اما اگر او مرتکب جرمی شد، نباید برای او فرش قرمز پهن شود، آنها می‌خواهند کسی که فسادش فراگیر شده و بعد به آمریکا فرار کرده است را دوباره با عزت و افتخار به کشور برگردانند.»

از سوی دیگر، روزنامه کیهان که بازتاب دهنده دیدگاه رهبر جمهوری اسلامی است، نوشت: «بهروز وثوقی به دلیل کارنامه سیاهش در خیانت به ملت حتی برای یک بار هم به کشورش برنگشت...همان طورکه در طول سال های پس از انقلاب هم هیچگاه حتی برای ورود مجرم‌ترین و خیانتکارترین افراد به کشور ممنوعیتی وجود نداشت. چنانچه مردم ایران در آرزوی بازگشت شاه و محاکمه‌اش بودند، همانطور که همین امروز در آرزوی بازگشت یا بازگرداندن خیلی از مجرمان و خائنان به ایران هستند؛ از خاوری گرفته تا کشمیری و مریم رجوی و تروریستهایی مانند او و تا بهروز وثوقی».

اگرچه حسن روحانی نیز به این نامه واکنشی نشان نداد تا شاید موضوع به‌مرور زمان، از یادها فراموش شود.

پس از انقلاب سال ۵۷، بسیاری از هنرمندان پیش از انقلاب به دادگاه فراخوانده شدند و تهدید شدند که در صورت ادامه فعالیت خود ممکن است به زندان یا عواقب بدتری رو به رو شوند. این تهدیدها در حالی رخ می‌داد که بسیاری از افراد لشگری و کشوری و افراد مشهور پیش از انقلاب یا به دلیل ترس از جان خود از ایران گریخته بودند و یا اعدام شده بودند.

با این حال، ناصر ملک مطیعی و محمدعلی فردین پس از انقلاب در فیلم «برزخی‌ها» ایفای نقش کردند اما پس از توقیف این فیلم این دو بازیگر دیگر نتوانستند به سینمای ایران بازگردند. پس از این ماجرا، عبدالمجید معادیخواه، وزیر وقت ارشاد ناچار به استعفا شد و سیدمحمد خاتمی جانشین او شد.

معادیخواه، در این رابطه می‌گوید: «برخی مطبوعات مانند کیهان که توسط خاتمی اداره می‌شد به ما می‌تاختند و کسانی مانند محسن مخملباف فریاد وااسلاما سر می‌دادند. در آن هیاهو هیچ‌کس نپرسید اصلاً داستان فیلم «برزخی‌ها» چیست؟»

ایرج تقی‌پور، یکی از تهیه‌کنندگان سینما نیز دراین‌خصوص می‌گوید: «برای اینکه محمدعلی فردین بتواند در سینمای پس از انقلاب بازی کند از نهادهای مذهبی و چهره‌های برجسته ارزشی در قم برای او نامه گرفته شده بود، ولی محسن مخملباف آن مجوز را پاره کرد و گفت اجازه نمی‌دهد یکی مانند فردین روی پرده سینما برود.»

به گزارش رکنا، محمد بهشتی از مدیران سینمایی دهه شصت با اشاره به ایدئولوژی انقلاب اسلامی گفت: «وقتی می‌گفتیم سینما، مردم یاد چیزهایی می‌افتادند و ما با تغییراتی می‌خواستیم مردم یاد آن چیزها نیفتند. به همین علت برخی از سوپراستارها تا یک زمانی نباید حضور می‌داشتند، این به این معنی نبود که این‌ها آدم‌های بدی بودند. چه‌بسا که انسان‌های شریفی بودند.»                 

بهشتی در ادامه گفت: «آقای وثوقی از طریق شخصی پیام دادند که به ایران بازگردند و من در جواب به ایشان گفتم که اگر از لحاظ مالی و امنیتی مشکلی ندارند، دلیلی برای عدم حضورشان در ایران وجود ندارد.»

با این حال و برخلاف این ادعا، هنوز برخی از خوانندگان داخل کشور به دلیل آنکه در سفر خارجی خود با بهروز وثوقی دیدار کرده‌اند و یا بر مزار هایده حضور یافته‌اند، ممنوع الکار هستند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۱۰۷
Aryanboy - آرنیس، آلمان
سر از سیاست و هنر درنمیارم من. ولی اینو خوب یادمه که هر چی بدبختی کشیدیم در زمان دولتهای به اصطلاح اصلاح طلب بوده. ولی در عوض حبیب خواننده در زمان احمدی نژاد برگشت.
جمعه ۲۰ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۰
۶۴
Sasan 55 - پاریس، فرانسه

بله همین آقای مخملباف تندترین و شدیدترین مواضع ارتجاعی را درقبال کمترین آزادیهای اجنماعی پس از انقلاب داشت و بطور مثال مرحوم فردین هم یکی از افرادی بود که ایشان مستقیماً مانع فعالیت مجدد هنری او شد و در زمان وزارت خاتمی بدترین و شدیدترین سانسور و قلع و قمع هنرمندان آزادیخواه را در بخصوص زمینه هنر تئاتر و سینمای آن زمان داشتیم و همینطور میر حسین موسوی بعنوان نخست وزیر زمان جنگ و با قدرت فراوان اعطا شده از سوی خمینی به وی که حتی خامنه ای در آن زمان موفق به برکناری او نشد عامل بزرگ کشتار وحشتناک جوانان ما در زمان جنگ چه در جبهه ها و همچنین مخالفین حکومت بود و سانسور هم در زمان ایشان بیداد میکرد اینها بازوهای حکومت تبهکار و مستبدی بودند که موجب بقا و استقرار آن تا کنون گشته اند و بایداز مظلوم نمایی دست برداشته و جوابگوی اعمال و دستورات غیر انسانی خود باشند چرا که عامل از بین رفتن جوانی و عمر خیلی از ما ایرانیان و نابودی سرمایه های این کشور بودند .تاریخ فراموش نخواهد شد ، نه به جمهوری اسلامی
جمعه ۲۰ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۵
۴۲
Zir o Roo - اوترخت، هلند
[::Aryanboy - آرنیس، آلمان::]. اون خواننده بلک کتز هم که اسمش پیروز بود بعدازحبیب رفته بود ایران
جمعه ۲۰ فروردین ۱۴۰۰ - ۲۰:۵۳
۴۲
Chokam - ری، ایران
اون موقع شما هم ساکت بودین،،همون رادیو و تلویزیون ملی امثال تو رو مشهور کرد اما همه اعتصاب کردین برعلیه شاه، تمام روزناه ها و مجله ها که مصاحبه هاتون بود اما یک کلمه نگفتین، سکوت کردین. حالا بعد از ۴۰ سال فهمیدی معما چون حل گشت آسان شود. ولی باز آینده همون تکرار میشه، همون ملت هستیم ملتی که تاریخش رو نمیدونه و تکرارش میکنه
شنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ - ۰۰:۳۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.