خط اول دفاع در برابر نسل‌های جهشی کرونا از زبان کارشناس سازمان جهانی بهداشت

العربیه :سازمان جهانی بهداشت شنبه 30 ژانویه با بیان این نکته که روش انتقال سویه‌های جهش‌یافته کرونا، تغییر نکرده‌ است، بر اهمیت پایبندی به تمام اقدامات پیشگیرانه که از زمان ابتلا به پاندمی در سراسر جهان اعمال شده، تأکید کرد چرا که این اقدام، خط اول دفاعی در برابر کووید 19 و جهش‌های آن محسوب می‌شود.

مایک رایان رئیس بخش فوریت‌ها در سازمان جهانی بهداشت، در کلیپی در توئیتر این سازمان گفت که کارشناسان، انواع مختلف جهش‌های کووید 19 را مشاهده و بررسی می‌کنند. او توضیح داد: «تغییر کد ژنتیکی ویروس‌ها، پدیده‌ای طبیعی است که لزوماً به معنای تغییر رفتار ویروس نیست. این روند در انسان نیز همواره رخ می‌دهد و از آنجایی که ما کدهای ژنتیکی مختلفی داریم .. لذاست که ظاهر ما متفاوت بوده و به گونه‌ای متفاوت، عمل می‌کنیم اما این به این معنی نیست که ما کاملاً متفاوت هستیم.»

به گفته رایان، با استفاده از این نظریه در مورد کرونا، «سویه‌های جهش‌یافته، نه از نظر ریشه‌ای متفاوت با هم هستند و نه از جنبه خانواده مادری ویروس … اما ممکن است در نحوه پیوستن آنها به سلول انسان یا در نحوه تکثیر در بدن انسان، با هم متفاوت باشند.»

مدیر اورژانس سازمان جهانی بهداشت، خاطرنشان کرد، آنچه که تغییر نکرده، «نحوه انتشار ویروس» است، بنابراین تمام اقدامات پیشگیرانه که در سراسر جهان اعمال می‌شود، مهمترین موضوع است.

او افزود که این اقدامات شامل شستن دائمی دست با آب، اعمال قوانین فاصله‌گذاری اجتماعی، کاهش شمار افرادی که ملاقات می‌کنید، همچنین کاهش زمان معاشرت با دیگران، استفاده از ماسک صورت و اطمینان از تهویه مناسب مکان‌ها، شده و «این تدابیر، اقداماتی است که با کووید 19 و نسل‌های جهشی آن، مقابله خواهند کرد.

رایان چهارشنبه گذشته گفت با توجه به احتمال بی اثر بودن واکسن‌های کرونا در مقابل سویه‌های جهش یافته ویروس، باید واکسن‌ها از قابلیت اصلاح سریع برخوردار باشند.

رایان در جلسه پاسخ به پرسش‌ها در یک شبکه اجتماعی گفت: «آنفولانزا را ببینید. ما فرمول واکسن را دو بار در سال برای نیمکره شمالی و جنوبی تغییر می‌دهیم و توانایی تولید واکسن برای مقابله با سویه‌های آنفلوانزا را داریم که بسیار سریع است.»

او افزود: «در آینده نیز دلیلی (مانع واکسیناسیون علیه کووید 19) نمی‌شود؛ حتی اگر کرونا جهش یافته و به مرحله‌ای برسیم که واکسن‌های ما، اثربخشی نداشته باشند زیرا به باور من می‌توانیم این واکسن‌ها را به سرعت اصلاح کنیم.»

بر اساس سرشماری انجام شده توسط خبرگزاری فرانسه در روز جمعه 29 ژانویه به استناد منابع رسمی، ویروس کرونا از زمان اعلام شیوع این بیماری در پایان دسامبر سال 2019، منجر به کشته شدن 2 میلیون و 191 هزار و 865 نفر در جهان شده‌است.

از زمان شیوع این پاندمی بیش از 101436360نفر در سراسر جهان به این ویروس مبتلا شده که دست‌کم 61581300 نفر از آنها بهبود یافته‌اند.

این ارقام براساس گزارش‌های روزانه صادر شده توسط مقامات بهداشتی در هر کشور بوده و بررسی‌های بعدی توسط سازمان‌های آماری را استثناء کرده‌ است.

از زمان شروع پاندمی، شمار تست‌های تشخیصی، به طرز چشمگیری افزایش یافته و تکنیک‌های غربال‌گری و ردیابی، بهبود یافته که منجر به افزایش شمار ثبت شده موارد ابتلا شده ‌است.

با وجود این، شمار گزارش شده موارد ابتلا، ممکن است تنها قسمت کوچکی از مجموع واقعی را منعکس کند، در حالی که بخش بزرگی از موارد کم خطرتر یا بدون علائم، همچنان شناسایی نشده، باقی‌مانده ‌است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • پستی که ترامپ بازنشر کرد: «نتانیاهو حرامزاده‌ای است که می‌خواهد آمریکا را به جنگ با ایران بکشاند»
  • ایران خودرو و سایپا اگر فرمول کباب کوبیده این پادگان رو برای لاستیک‌هاشون استفاده کنند، ضرر نمی‌کنند
  • ویدیویی پر از احساس از دیدار دو برادر مهاجرت کرده با پدر و مادرشان در فرودگاه پس از ۸ سال
  • نایب قهرمان ۱۶ ساله پاراتکواندو با پول پاداشش برای پدرش یک تریلی خرید
  • وزیر خارجه دانمارک: استقلال گرینلند شدنی اما پیوستن آن به آمریکا بعید است
  • وزیر دادگستری ایتالیا: آمریکا فعلا خواهان استرداد محمد عابدینی نشده است
  • اعتراف یکی از رهبران گروه تبهکار ژاپنی«یاکوزا» به قاچاق مواد هسته‌ای به ایران
  • مقامات لبنانی: پارلمان لبنان فرمانده ارتش را به عنوان رئیس جمهور انتخاب می‌کند
  • خشم اردنی‌ها از ادعای مالکیت اسرائیل بر مناطق تازه و انتشار نقشه‌های جدید
  • خامنه‌ای در دیدار با نخست‌وزیر عراق: حشدالشعبی تقویت شود؛ آمریکا در پی گسترش نفوذ است