چگونه یک بیمار کرونایی بدون داشتن علائم دیگران را مبتلا میکند؟
رأی دهید
اخیرا یک پژوهش روسی نشان داد، افرادی که علائم خفیف دارند یا اصلا علامتی از خود نشان نمیدهند، می¬ توانند ناقل ویروس باشند. شاید کووید-19 در یک نفر فقط منجر به سرفههای خفیف شود ولی در دیگری، به خصوص افراد مسن یا دارای زمینه بیماری، میتواند عوارض مرگباری به همراه آورد.
تحقیقات اخیر نشان میدهد اکثر افراد ظرف چهار روز بعد از قرار گرفتن در معرض ویروس از خود علامت نشان میدهند اما ممکن است ویروس تا دو هفته خاموش باقی بماند. تحقیق جدیدتر تایید کرده که متوسط دوره نهفتگی ویروس تقریبا 5 روز است.
به گزارش خبرگزاری روسی «نووستی»، پرفسور «ناتالیا پیشینیچنایا» متخصص بیماریهای همهگیر و معاون مرکز اپیدمیولوژی اداره حمایت از حقوق مصرف کنندگان روسیه معروف به «راس پاتریپ نادزور»، بیمار در دوره نهفتگی ویروس میتواند با تنفس عادی در یک بازدم حدود 200 ذره از ویروس را در هوای آزاد پراکند کند.
او گفت: «یک فرد آلوده به ویروس کرونا می تواند 5 روز یا گاهی 7 روز قبل از بروز اولین علائم ، منبع ابتلای اطرافیان خود باشد».
این پرفسور روسی افزود:«توانایی یک بیمار در انتقال ویروس به محیط اطراف خود دو روز پس از بروز بیماری کاهش می یابد و سپس کاملاً ناپدید میشود».
آخرین شمارش رویترز نشان داد که بیش از 46.37 میلیون نفر در سراسر جهان به ویروس کرونا مبتلا شدهاند، در حالی که کل مرگ و میر ناشی از ویروس به یک میلیون و 198168 مورد رسیده است.
از زمان کشف اولین موارد ظهور بیماری کرونا در چین در دسامبر سال 2019، بیش از 210 کشور و منطقه به این بیماری مبتلا شدند