جنگ قره‌باغ؛ آذربایجان می‌گوید ۲۰ سرباز ارمنی به ایران فرار کرده‌اند

رادیو فردا :وزارت دفاع آذربایجان می‌گوید در نبردهای روز یکشنبه ۲۷ مهرماه نیروهای این کشور با نیروهای ارمنستان که در مناطق مرزی با ایران رخ داده، حدود ۲۰ سرباز ارمنی به خاک جمهوری اسلامی فرار کرده‌اند.

مقام‌های دولت آذربایجان می‌گویند از طریق کانال‌های دیپلماتیک درباره فرار نظامیان ارمنی به خاک ایران، به مقام‌های جمهوری اسلامی اطلاع داده شده است. دولت ایران هنوز این موضوع را تأیید نکرده است.


وزارتخانه‌های خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان شامگاه شنبه، برای دومین بار طی هفته گذشته، از «توافق آتش‌بس برای امور انسان‌دوستانه» خبر دادند، اما در هر دو مورد، نبردهای سنگین ادامه یافت و دو کشور یکدیگر را به نقض آتش‌بس متهم می‌کنند.

جنگ قره‌باغ از ۲۷ سپتامبر، حدود سه هفته پیش، آغاز شد و تاکنون شمار تلفات نظامی به صدها و شمار قربانیان غیرنظامی به ده‌ها نفر رسیده است.

تاکنون ارمنستان کشته شدن ۶۷۳ نیروی نظامی خود و ده‌ها غیرنظامی را تأیید کرده، اما جمهوری آذربایجان هنوز شمار تلفات نظامی خود را منتشر نکرده و در اظهارنظرهای کلی می‌گوید ده‌ها غیرنظامی در جریان جنگ کشته شده‌اند.

آذربایجان همچنین دولت ارمنستان را متهم به حملات موشکی به شهر گنجه کرده است که در جریان این حملات بیش از ۲۰ نفر کشته‌ شده‌اند.

حدود سه دهه قبل، ارمنستان قره‌باغ کوهستانی را که اکثریت ساکنان آن ارمنی بودند به همراه هفت منطقه ترک‌ نشین اطراف آن تحت کنترل خود درآورد.

سه منطقه از هفت منطقه یادشده، شامل فضولی، جبرائیل و زنگلان، هم‌مرز با ایران هستند و نبردهای روز یکشنبه عمدتاً در این مناطق اتفاق افتاده است.

جمهوری آذربایجان می‌گوید طی درگیری‌های سه هفته گذشته بخش‌های عمده مناطق فضولی و جبرائیل را آزاد کرده، اما از نیمه‌شب گذشته نیروهای ارمنستان برای بازپس‌گیری این مناطق حمله کرده‌اند.

وزارت دفاع ارمنستان نیز که در ساعات آغازین آتش‌بس در نیمه‌شب شنبه از «سکوت در مناطق جنگی» خبر داده بود، می‌گوید از بامداد یکشنبه دوباره نبردهای سنگین از سر گرفته شده است.

شامگاه شنبه یک منبع رسمی که نامی از وی برده نشد، به پایگاه خبری «ویرتوآل آز» که به دولت آذربایجان نزدیک است، گفت که میانجی‌گران به دولت آذربایجان اطلاع داده‌اند که ارمنستان آماده پذیرش «شروط باکو برای صلح» است. دولت ارمنستان این موضوع را تأیید نکرده است.

پیش از این، الهام علی‌یف، رئیس‌جمهوری آذربایجان، گفته بود شرط این کشور برای صلح، بازگرداندن تدریجی هفت منطقه اشغالی و سپس مذاکره وضعیت قره‌باغ کوهستانی در چهارچوب تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان است.

تاکنون هیچ عضو سازمان ملل استقلال قره‌باغ کوهستانی را به رسمیت نشناخته و شورای امنیت سازمان ملل نیز با انتشار چهار قطعنامه خواستار خروج نیروهای ارمنی از این مناطق شده است.

از سال ۱۹۹۲ میانجی‌گری گروه مینسک میان دو کشور آغاز شد و در سال ۱۹۹۴ بعد از کشته‌شدن ۳۰ هزار نفر و آواره شدن ۱ میلیون نفر، آتش‌بس امضا شد.

از آن زمان تاکنون مذاکرات بین دو کشور درباره قره‌باغ و مناطق اطراف آن پیشرفتی نداشته و همواره میان دو کشور تنش‌های نظامی رخ داده است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۸۲
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
بهترین دیپلماسی برای ایران بی طرفی هست تا درگیر نژادپرستی نوع ترکی نشود. ارباب بزرگ در مسکو گوش اذربایجان را پیچاند که دنیا اینقدر بی صاحب نیست تا دوباره مثل عثمانی ها هلوکاست ارمنی راه بیندازیدو حتما هم حساب های اردوغان غلط از کار در می اید
دوشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۹ - ۰۴:۵۱
۴۳
rahjoo - مازندران، ایران
بهترین کار دیپورت ترک زبانهایی است که هوابرشون داشته برن تو همون آذربایجان علی اف راحت شیم.قول میدم 50نفرشون دیپورت شن بقیه موش میشن میرن تو سوراخ.چون میدونن اونور ایران تو آذربایجان جز بدبختی براشون چیزی نداره
دوشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۹ - ۰۷:۱۱
۶۳
Sayet uk - ناتینگهام، انگلستان
[::گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا::]. ارمنی ها هم کم نیاوردن و هزاران خانواده را در آذربایجان غربی در خود خاک ایران قتل عام کردن و دولت مرکزی ما را تنها گذاشت ،عادل باش و اون روی سکه را هم بگو.
دوشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۴
۴۰
redsky95 - تورنتو، کانادا
ما اشتباه نکردیم؟. ببینیم سیاست ایرانی محور ما در منطقه چطوری بوده:. تاجیکستان کشوری که هنوز به هویت اصیل خودش افتخار میکنه. برا کوروش میدان میسازه. چون حقیقت تاریخی بوده. اما جمهوری اسلامی چیکار کرد؟ از تروریستای اسلامی تاجیکستان حمایت کرد. تجیکستان روابطو قطع کرد. میرسیم به افغانستان. تو افغانستان از اسلامیستای پشتو و فاشیسم حمایت کردن. حکمتیار که این روزا اسمشو میشنویم سالها تو پناه جمهوری اسلامی بود. شخصی که میگه افتخارش اینه فارسی رو نابود میکنه. چون زبان کفار هست. پاکستان میرسیم. پاکستان که سرودش فارسیه. و حداقل ۲۰ میلیون شهروندش فارسیه. عراق میرسیم. در رابطه با کردها. کردها یه منطقه دموکراتیک و غربی ساختن. بهشون موشک زدن. میرسیم به ترکیه. کردهای ترکیه رو باهاشون چیکار کردن؟ حتی به ترکیه اجازه میدن با هواپیما بیاد کردهای ایرانو بمباران کنه. حالا جرات داری برا حمایت از یه کرد تو ترکیه مطلب بنویس همین ترکیه میاد ترورت میکنه. ارمنستان که به صورت تاریخی خودشونو جزوی از هخامنشیان میدونن. حتی تو نقشه هاشون میگن ارمنستان جزوی از هخامنشیان بود.
دوشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۷
۴۰
redsky95 - تورنتو، کانادا
حالا جرات داری به ۲۰ تا هموطنی که پناه اورده پناه بده. خاک تو سر کسی که مخالفه.
دوشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۷
۴۰
redsky95 - تورنتو، کانادا
[::گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا::]. پس چرا ترکیه فعالیت داره؟ ترکیه چه حقی داره ؟ اصلا این ترکیه چه حقی داره از جدایی مناطق غربی تو ایران صحبت میکنه؟ هرکی میخواد به ترکیه ملحق بشه بره گمشه ترکییه.
دوشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۹
۸۲
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
[::Sayet uk - ناتینگهام، انگلستان::]. عزیزم در زمان قدیم بعلت مزخرفات تبعیض نژادی و خود بزرگ بینی افراد ،بین از فارس و ترک و لر و ارمنی گرفته تا المانی و ژاپنی فجایع بسیاری رخ داده و حتی جنگ جهانی دوم را داشته ایم. امروزه زمان بازار مشترک اروپا و ایالت متحده ی امریکا هست که این مسائل عقب افتادگان تاریخ را دور زده اند و تازه اردوغان ها (و شیعیان ایران) به فکر کشور گشائی و بسط امپراطوری افتاده اند و علت ان عقب افتادگی ذهنی هست
دوشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۳
۸۲
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
[::redsky95 - تورنتو، کانادا::]. عزیزم شما در کانادا هستید و 200 ملیت و نژاد در کنار همدیگر با صلح و مسالمت و صفا زندگی میکنند. علت اصلی عقب افتادگی مردم منطقه مخصوصا ایرانی ها و ترک ها هست که باد امپراطوری شدن مذهبی را در کَله دارند در صورتیکه تاریخ مصرف اینگونه عقاید به سر امده است.
دوشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.