کشف جدید دانشمندان از احتمال وجود حیات در سیاره زهره

یورونیوز :اخترشناسان در ابرهای اسیدی زهره (ونوس) گازی به نام فسفین را کشف کرده‌اند که نشان می‌دهد این سیاره غیرقابل سکونت می‌تواند از حیاتی فرازمینی برخوردار باشد.

تیم علمی بین‌المللی ابتدا وجود فسفین را با استفاده از تلسکوپ جیمز مکسول در هاوایی مشاهده کردند و سپس موفق شدند حضور آن را با استفاده از تلسکوپ رادیویی آتاکاما در شیلی تایید کنند.


جین گریوز، اخترشناس در دانشگاه کاردیف ولز می‌گوید: «من بسیار شگفت‌زده ‌شدم، در حقیقت میخکوب.»

کلارا سوزا، اخترفیزیک‌دان در موسسه فناوری ماساچوست (ام‌آی‌تی) گفت: «با آن‌چه در حال حاضر از زهره می‌دانیم، معقول‌ترین توضیح برای حضور فسفین هر چقدر هم اغراق‌آمیز باشد زندگی است.»

هرچند محققان هنوز شکلی واقعی از زندگی را در این کره رصد نکرده‌اند، با این حال می‌گویند فسفین بر روی زمین توسط باکتری‌های غیرنیازمند به اکسیژن تولید می‌شود.

او ادامه داد: «باید تاکید کنم که زندگی به عنوان توضیحی برای کشف ما باید همیشه دلیل آخر باشد. این مهم است زیرا اگر همانطور که پی بردیم فسفین وجود داشته باشد و اگر حیات باشد به این معنی است که ما تنها نیستیم.»

فسفین یک اتم فسفر با سه اتم هیدروژن متصل است که برای انسان ماده‌ای بسیار سمی به شمار می‌رود.

فسفین تنها ۲۰ واحد در هر میلیارد واحد اتمسفر زهره دیده شده است که هرچند غلظت کمی است، با این حال دانشمندان نتوانسته‌اند منبع غیربیولوژیکی همچون شهاب سنگ یا رعد و برق برای آن بیابند.

ونوس، با نام فارسی آن زهره یا ناهید، نزدیک‌ترین همسایه زمین است. این کره از نظر ساختار مشابه کره زمین اما کمی کوچک‌تر از آن است. این سیاره جوی به شدت غلیظ و سمی دارد که گرما را به دام می‌اندازد و به همین خاطر دمای این سیاره به ۴۷۱ درجه سانتی‌گراد می‌رسد، به حدی داغ که می‌تواند سرب را ذوب کند.

محققان حدس می‌زنند که میکروب‌ها در ابرهای بلند زهره که حدود ۳۰ درجه دما دارند وجود داشته باشند. این ابرها حدود ۹۰ درصد اسید سولفوریک هستند و میکروب‌های زمینی نمی‌توانند در این محیط زنده بمانند.

دانشمندان می‌گویند ممکن است میکروب‌های زهره از مکانیزم ناشناخته‌ای برای مقاومت در برابر محیط اسیدی استفاده کنند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۱
Nagonsar - مونیخ ، آلمان
تو زهره فقط حیات هست، اشپزخانه و اتاق نشیمن و حمام و توالت چی؟
‌سه شنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۷:۳۸
۵۱
Nagonsar - مونیخ ، آلمان
تو زهره میشه باتری سازی بخاطر آ سید سولفوریک باز کرد.این اسید هم مخفف (اقا سید خودمون است، عجیبه ناسا هم داره مذهبی میشه، اقا سید سولفوریک و اقا سید نیتریک و امام زاده اورانیم)
‌سه شنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۷:۴۱
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +314پاسخ صریح شاهزاده رضا پهلوی به سئوال کسری ناجی خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی
  • +213برگزاری تجمعات در حمایت از «اقدام در همبستگی با انقلاب شیر و خورشید» در شهرهای مختلف دنیا
  • +195دیدار شاهزاده رضا پهلوی و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در مونیخ + ویدیو
  • +189شاهزاده رضا پهلوی: خون زیادی ریخته شده و برای ما راه بازگشتی وجود ندارد
  • +161سقوط جمهوری اسلامی حتمی و اجتناب‌ناپذیر است؛ چه با جنگ چه بی‌جنگ
  • +146شاهزاده رضا پهلوی: هم‌وطنان از من خواسته‌اند نیروهای اپوزیسیون را یکپارچه کنم
  • +145جدال لفظی علی کریمی و علیرضا امیرقاسمی در تجمع ایرانیان لس‌آنجلس + ویدیو
  • +135درگیری لفظی چند ایرانی با کریستین امانپور در رویدادی مرتبط با ایران
  • +133شاهزاده رضا پهلوی: اینکه ساختار ایران جمهوری باشد یا مشروطه سلطنتی، تصمیم مردم خواهد بود
  • +133شاهزاده رضا پهلوی: ماموریتم برگزاری انتخابات آزاد در دوران گذار است؛ به‌زودی جشن آزادی را برپا خواهیم کرد