سیروس گرجستانی بازیگر سینما ،تئاتر و تلویزیون ایران درگذشت

رادیو فرانسه :سیروس گرجستانی، بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون ایران روز ۱۲ تیر/ ۲ ژوئیه در ۷۶ سالگی بر اثر سکته قلبی درگذشت

سیروس گرجستانی، بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون ایران روز ۱۲ تیر/ ۲ ژوئیه در ۷۶ سالگی بر اثر سکته قلبی در بیمارستانی در تهران درگذشت. بیشتر شهرت او برای بازی‌ در نقش‌های طنز بود. هم‌اکنون سریالی با حضور او از صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران در حال پخش است.

سیروس گرجستانی متولد سال ۱۳۲۳ در بندرانزلی بود و در جوانی به ورزش علاقه‌مند شد. او درباره خود گفته بود: «خیلی جوان بودم که پدر و مادرم از هم جدا شدند. در نتیجه من پیش ناپدری‌ام زندگی می‌کردم. پدرم دستفروش بود و وسایل قدیمی خرید و فروش می‌کرد و ماهانه مبلغی برایم می‌فرستاد. رفته رفته به ورزش علاقه‌مند شدم و فوتبال محلی بازی می‌کردم. من را تشویق کردند و رفتم تیم نوجوان باشگاه شاهین آن موقع یا پرسپولیس الان... همه می‌گفتند تو فوتبالت خیلی خوب است و دبیرستان که بودم مربی‌های ورزش می‌گفتند که بیا مدرسه ما توپ بزن. من عاشق فوتبال بودم اما از جهات دیگر فوتبال خیلی به من لطمه زد. سر کلاس مدام غایب بودم و همین‌طور این موضوع ادامه پیدا کرد تا ششم متوسطه. این نتیجه‌اش شد که دیپلم را ۳ ساله گرفتم. با تمام آرزویی که برای رفتن به تیم ملی داشتم، یک روز در خلوت خود نشستم و فکر کردم که نامردی است من بروم ورزش کنم و آن پیرمرد (پدرم) برود کار کند و به من پول بدهد. علی‌رغم همه عشقی که داشتم، فوتبال را کنار گذاشتم و رفتم سر کار.»


او پس از دیپلم گرفتن به استخدام اداره تئاتر آن زمان در آمد. نخستین کار حرفه‌ای او بازی در نمایش “سنگ و سورنا” به کارگردانی همسر عباس جوانمرد بود که در تئاتر سنگلج، قدیمی‌ترین سالن تئاتر تهران اجرا شد.
گرجستانی در نمایش‌های مختلفی همچون "آنتیگون" به کارگردانی جمشید ملک پور، "دکتر کنوک" به کارگردانی ایرج راد، "معرکه در معرکه" و "عشق آباد" و "دندون طلا" به کارگردانی داود میرباقری، "برگذر لوطی صالح"، "استر"، "محراب"، "دارالحکومه" به کارگردانی هادی اسلامی، "بکت" به  کارگردانی مجید جعفری، بازی کرد.

اولین فیلم سینمایی سیروس گرجستانی بازی در فیلم “مامور دو جانبه” به کارگردانی مهدی میرصمدزاده بود. او در این فیلم با زنده یاد ایرج قادری هم‌بازی بود و دومین تجربه سینمایی‌اش بازی در فیلم “بیست سال انتظار” به کارگردانی مهدی رئیس‌فیروز بود.

همچنین "قانون مورفی"، "نهنگ عنبر ۲"، "پا تو کفش من نکن"، "شبکه"، "شکار خاموش"، "طوفان شن"، "آدم برفی"، "آپارتمان شماره ۱۳"، "زرد قناری"، "ساحره"، "یکی بود یکی نبود"، "تنوره دیو"، "دوران سربی"، "مسافر ری" و "آدمک‌ها"، از حدود ۴۵ فیلمی است که گرجستانی در سینما بازی کرده بود. فیلم سینمایی "ما همه با هم هستیم"، آخرین حضور این بازیگر در سینما بود که سال ۹۷ به کارگردانی کمال تبریزی ساخته شد.

وی همچنین در سریال‌های تلویزیونی هم حضور پررنگی داشت که "شاهرگ" جدیدترین کار او و تولید سال ۹۹ است.

"آنام"، "محکومین"، "جاده چالوس"، "نوار زرد"، "کلاه پهلوی"، "گاو صندوق"، "زن بابا"، "خوش نشین‌ها"، "دختری به نام آهو"، "صاحبدلان"، "متهم گریخت"، "یادداشت‌های کودکی"، "پشت کنکوری‌ها"، "شلیک نهایی"،‌ "همسران"، "کیف انگلیسی" و "هتل" از دیگر فیلم‌ها و سریال‌های تلویزیونی است که گرجستانی در آنها بازی کرد.

انجمن بازیگران سینمای ایران، با انتشار متنی درگذشت سیروس گرجستانی بازیگر پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون را تسلیت گفت و نوشت که این انجمن امیدوار است «با توجه به تشدید شرایط بهداشتی، برای این هنرمند عزیز و دیگر همکارانی که اخیراً از میان ما رفتند، در اولین زمان مناسب مراسم یادبود و بزرگداشتی درخور جایگاه این بزرگواران برگزار نماید.»
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۹
freedom of the press - تهران، ایران

عجبید بالاخره اعلام کردید درگذشت این عزیز را. فکر کنیم آخرین بودید. من در آبی ریشش را تراشید پیام گذاشتم که چرا خبر فوت ایشون را اعلام نکردید !!!!
‌پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۹ - ۱۷:۵۱
۱۰۸
Aryanboy - آرنیس، آلمان

این ساله 2020 بد جوری رو اعصابه! پشت سر هم خبر بد! افسرده شدیم دیگه.
‌پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۹ - ۱۸:۱۹
۵۷
شنبلیله خانم - اسلو ، نروژ

یادش گرامی
‌پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۹ - ۱۸:۳۶
۴۸
یه شب مهتاب - استکهلم ، سوئد

چه عزیز نازنینی بود . هیچ وقت به حق خودش در این هنر نرسید . امان از چشم تنگی بعضیها. به نظر من یکی از بزرگترین بازیگران این سرزمین بود. خبر خیلی بدی بود ولی آرامش برای روح این بزرگوارش آرزو میکنم.
‌پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۹ - ۱۹:۰۱
۸۲
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا

حیف شد چون خیلی شیرین بازی میکرد
‌پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۹ - ۱۹:۲۸
۷۵
Roma55 - لانسینگ، انگلستان

با عرض تسلیت به کلیه بازماندگانش با آرزوی صبر و تحمل : این مصیبت را تسلیت میگوییم و جایش در عرصه هنر مندان خالی میباشد
‌پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۹ - ۲۰:۵۶
۵۸
ایران کهن - هوستن، ایالات متحده امریکا

چند سال پیش رفتم ایران تو فرودگاه با مرجانه گلچین و چند نفر دیگه اومده بود تو فرودگاه ساعت 4 صبح یه بخشی از یکی از سریاهاش را فیلمبرداری کنند. یه گوشه تنها برا خودش نشسته بود رفتم باهاش یه عکس گرفتم انگار دیروز بود. هنرمند بسیار کار کشته ای بود . روحش شاد و یادش گرام
‌پنجشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۴
۴۳
Chokam - ری، ایران

توی مصاحبه از رقص مایکل جکسون تعریف میکرد،پخش زنده بود ، تا آخرش هم گفت،بطوریکه مصاحبه کننده وسانسورچیها هم نفهمیدن چه جوری رودست خوردن. خیلی تئاتر بود دیگه اینجورهنرپیشه رو مادرطبیعت نخواهد زائید،
جمعه ۱۳ تیر ۱۳۹۹ - ۰۰:۱۴
۴۵
amirgheryou - تهران، ایران

خدا بیامرزه. یکی از معدود بازیگران واقعی مانده برای ایران هم رفت. موندن عده ای درپیت که در فیلمها مثل خاله بازی نقش بازی میکنن
جمعه ۱۳ تیر ۱۳۹۹ - ۰۰:۳۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • عذرخواهی سیامک انصاری مجری و سعید طالبی کارگردان برنامه‌ «بازمانده» از مردم
  • ته چین خوردن کاردار سفارت آلمان در تهران و صحبت در مورد وضعیت ویزا و سفیر جدید آلمان صحبت می کند
  • ورود بابک زنجانی به جنگ خامنه‌ای با روحانی بر سر جانشینی: این آرزو را به گور خواهد برد
  • پایان موشک‌های چند میلیون دلاری؟ چین موشکی از جنس بتن ساخت که از یک خودروی لوکس هم ارزان‌تر است
  • تخت جمشیدِ دیگر: تصاویر نایاب حفاری باستان‌شناس آلمانی
  • پیش‌بینی عباس عبدی از اتفاقات آینده: بعید میدونم حکومت ایران به راحتی وارد سال ۱۴۰۵ بشه
  • عبدالرحیم سلیمانی اردستانی، روحانی شیعه‌ای که با ادعا درباره وفات فاطمه دختر پیامبر در ایران جنجال به پا کرد
  • زیباکلام: از همسر و فرزندانم تا رهگذران بخاطر انقلاب ۵۷ مرا سرزنش کرده و به من بد و بیراه می‌گویند
  • امید کمرون فرخزاد، پزشک و مخترع ایرانی-آمریکایی کیست؟
  • مرگ از بیخ گوش گذشت! کابین کامیون آویزان شد، امدادگران جان راننده را خریدند
  • +252پرچم شیر و خورشید ایران بر فراز سکوی نخست المپیاد جهانی به اهتزاز درآمد!
  • +183رضا امیرخانی، نویسنده مورد علاقه علی خامنه‌ای در سقوط پاراگلایدار دچار ضربه مغزی شد
  • +134برنامه جنجالی مهران غفوریان و سیامک انصاری به دلیل «توهین به نمادهای کهن و تاریخی ایران»، توقیف شد!
  • +126ترامپ مهاجران سومالیایی را «زباله» خواند و گفت «برگردند مملکت خودشان را درست کنند»
  • +122ضربه آیت‌الله سیستانی به ساختار دینی-امنیتی حکومت خامنه‌ای با یک فتوای یک جمله‌ای
  • +121مهدی پرپنچی : خامنه‌ای درست می‌گوید که اسرائیل و آمریکا دست‌خالی برگشتند
  • +117درگیری شدید بین مردم و پلیس در پیست موتورسواری شیراز - ماموران عقب نشستند
  • +108انتشار دومین سری از ویدیوهای حمله اسرائیل به اتاق های فرماندهی سپاه در جنگ ۱۲ روزه
  • +90همسر سقاب اصفهانی، معاون جدید رئیس‌جمهور در سانحه رانندگی درگذشت+ ویدیو
  • +86زیباکلام: از همسر و فرزندانم تا رهگذران بخاطر انقلاب ۵۷ مرا سرزنش کرده و به من بد و بیراه می‌گویند