حذف فیلم بربادرفته از پخش آنلاین به دلیل «محتوای نژادپرستانه»

هتی مک‌دنیل (چپ) اولین هنرپیشه سیاه‌پوست بود که جایزه اسکار گرفتبی بی سی :در پی بالا گرفتن اعتراض‌ها به نژادپرستی در آمریکا یک سرویس آنلاین پخش فیلم و سریال، فیلم کلاسیک و پرآوازه بربادرفته را از فهرست پخش خود حذف کرده است.

اچ‌بی‌او مکس (HBO Max) توضیح داده است که این اثر کلاسیک سینمای آمریکا که حدود ۸۰ سال پیش ساخته شده "محصول زمان خود بوده" و "تعصبات نژادی و قومی" را به تصویر کشیده که "هم در آن زمان اشتباه بوده و هم الان."


این شبکه پخش آنلاین که دو هفته پیش کارش را آغاز کرده، می‌گوید فیلم بربادرفته را به همراه "بحثی درباره زمینه‌های تاریخی آن" به فهرستش برمی‌گرداند اما تاریخی برای دسترسی دوباره به این فیلم نداده است.

مرگ جورج فلوید، آمریکایی سیاه‌پوست در اثر خشونت ماموران پلیس در آمریکا موجی از اعتراض‌های گسترده را در این کشور و نقاط دیگر جهان به دنبال داشته و بحث نژادپرستی نهادینه و سیستماتیک و شیوه‌های مقابله با آن را داغ کرده است.

اچ‌بی‌او مکس در بیانیه‌اش ادامه پخش فیلم "بدون توضیح و تقبیح" درباره "تصاویر نژادپرستانه‌‍" را غیر مسئولانه خوانده است.
ویوین لی و کلارک گیبل در نقش اسکارلت اوهارا و رت باتلر - شخصیت‌های بربادرفته در ایران هم از خاطره‌انگیزترین شخصیت‌های سینمایی هستندبربادرفته که ماجراهای آن به زمان جنگ داخلی آمریکا مربوط می‌شود یکی از محبوب‌ترین فیلم‌های تاریخ سینما است که البته به دلیل شیوه به تصویر کشیدن دوران بردگی با انتقادهایی روبرو بوده است.

این فیلم بر اساس رمانی از مارگارت میچل ساخته شده و از جمله شخصیت‌های آن برده‌هایی هستند که در داستان از کار و وضعیت خود راضی‌اند و بعد از پایان دوره برده‌داری در آمریکا هم به اربابان قبلی خود وفادار می‌مانند.

بربادرفته، ساخته ویکتور فلمینگ با بازی ویوین لی و کلارک گیبل، ۱۰ جایزه اسکار برد و همچنان به عنوان پرفروش‌ترین فیلم تاریخ سینما (با احتساب تورم) شناخته می‌شود.

هتی مک‌دنیل، که نقش مامی، یک خدمتکار خانگی را در این فیلم بازی کرد، اولین هنرپیشه سیاه‌پوست بود که نامزد جایزه اسکار شد و آن را برد.

این فیلم در ایران هم بسیار محبوب بوده و شخصیت‌های آن، اسکارلت اوهارا و رت باتلر، از جمله خاطره‌انگیزترین شخصیت‌های سینمایی برای تماشاگران ایرانی هستند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • عذرخواهی سیامک انصاری مجری و سعید طالبی کارگردان برنامه‌ «بازمانده» از مردم
  • ته چین خوردن کاردار سفارت آلمان در تهران و صحبت در مورد وضعیت ویزا و سفیر جدید آلمان صحبت می کند
  • ورود بابک زنجانی به جنگ خامنه‌ای با روحانی بر سر جانشینی: این آرزو را به گور خواهد برد
  • پایان موشک‌های چند میلیون دلاری؟ چین موشکی از جنس بتن ساخت که از یک خودروی لوکس هم ارزان‌تر است
  • تخت جمشیدِ دیگر: تصاویر نایاب حفاری باستان‌شناس آلمانی
  • پیش‌بینی عباس عبدی از اتفاقات آینده: بعید میدونم حکومت ایران به راحتی وارد سال ۱۴۰۵ بشه
  • عبدالرحیم سلیمانی اردستانی، روحانی شیعه‌ای که با ادعا درباره وفات فاطمه دختر پیامبر در ایران جنجال به پا کرد
  • زیباکلام: از همسر و فرزندانم تا رهگذران بخاطر انقلاب ۵۷ مرا سرزنش کرده و به من بد و بیراه می‌گویند
  • امید کمرون فرخزاد، پزشک و مخترع ایرانی-آمریکایی کیست؟
  • مرگ از بیخ گوش گذشت! کابین کامیون آویزان شد، امدادگران جان راننده را خریدند
  • +252پرچم شیر و خورشید ایران بر فراز سکوی نخست المپیاد جهانی به اهتزاز درآمد!
  • +183رضا امیرخانی، نویسنده مورد علاقه علی خامنه‌ای در سقوط پاراگلایدار دچار ضربه مغزی شد
  • +134برنامه جنجالی مهران غفوریان و سیامک انصاری به دلیل «توهین به نمادهای کهن و تاریخی ایران»، توقیف شد!
  • +126ترامپ مهاجران سومالیایی را «زباله» خواند و گفت «برگردند مملکت خودشان را درست کنند»
  • +122ضربه آیت‌الله سیستانی به ساختار دینی-امنیتی حکومت خامنه‌ای با یک فتوای یک جمله‌ای
  • +121مهدی پرپنچی : خامنه‌ای درست می‌گوید که اسرائیل و آمریکا دست‌خالی برگشتند
  • +117درگیری شدید بین مردم و پلیس در پیست موتورسواری شیراز - ماموران عقب نشستند
  • +108انتشار دومین سری از ویدیوهای حمله اسرائیل به اتاق های فرماندهی سپاه در جنگ ۱۲ روزه
  • +90همسر سقاب اصفهانی، معاون جدید رئیس‌جمهور در سانحه رانندگی درگذشت+ ویدیو
  • +86زیباکلام: از همسر و فرزندانم تا رهگذران بخاطر انقلاب ۵۷ مرا سرزنش کرده و به من بد و بیراه می‌گویند