آیا مصرف روغن گردو برای بدن خاصیت دارد؟

پیام سلامت : روغن گردو روغنی طبیعی و پر از خاصیت است که با تحت فشار قرار دادن مغز گردو تولید می شود. این روغن گیاهی دارای طعمی مطبوع و لطیف بوده و حاوی برخی از مواد مغذی و ترکیبات مفید موجود در گردو از جمله اسیدهای چرب اشباع نشده و ترکیبات گیاهی به نام پلی فنول است.
 

مصرف روغن گردو ممکن است برای سلامت قلب، کاهش قند خون و جلوگیری از سرطان بسیار مفید باشند. با این حال برای تایید این خواص باید مطالعات بیشتری انجام شود. زیرا بسیاری از مطالعات انجام شده پیرامون خواص روغن گردو که در این مقاله مجله پیام سلامت به آنها اشاره کرده ایم به جای روغن گردو، بر روی خود مغز گردو تمرکز کرده اند.

 
در این مقاله به ۷ خاصیت امیدوار کننده روغن گردو که توسط تحقیقات علمی مختلف تایید شده اند اشاره می کنیم.
مهمترین خواص روغن گردو
روغن گردو می تواند سلامت پوست را ارتقاء دهد مواد مغذی موجود در روغن گردو ممکن است باعث بهبود سلامت پوست شوند. یک قاشق غذاخوری (۱۳٫۶ گرم) روغن گردو حاوی بیش از ۸ گرم یا بیش از ۵ برابر نیاز روزانه بدن، آلفا لینولنیک اسید (ALA) است. ALA نوعی اسید چرب امگا ۳ محسوب می شود.
 
مقداری از ALA مصرفی ما در بدن به فرم های بلندتری از اسیدهای چرب امگا ۳ که آنها را به نام های اسید ایکوزاپنتائنوئیک (EPA) و اسید داکوزهگزاوائیک (DHA) می شناسیم؛ تبدیل می شود. این اسیدهای چرب به شکل گیری اجزای ساختاری در پوست کمک می کنند.
 
به همین دلیل امگا ۳ موجود در روغن گردو ممکن است تولید سلول های پوستی را تحریک کند؛ با اختلالات التهابی پوست مبارزه کند و روند بهبود زخم را تسریع بخشد.
 
علاوه بر این روغن گردو حاوی مقدار زیادی از یک نوع اسید چرب امگا ۶ به نام لینولئیک اسید (LA) است. LA غالب ترین اسید چرب موجود در خارجی ترین لایه پوست محسوب می شود.
 
به طور خلاصه مصرف این روغن باعث افزایش جذب اسیدهای چرب ضروری که برای سلامت پوست مفیدند می شود.

ممکن است التهاب را کاهش دهد اضافه کردن روغن گردو به رژیم غذایی روزانه ممکن است با التهاب مزمن مبارزه کند. همانطور که می دانید التهاب مزمن عامل ایجاد کننده بیماری های قلبی، برخی از سرطان ها و برخی از بیماری های خطرناک مانند دیابت است.
 
یک مطالعه ۶ هفته ای که بر روی ۲۳ بزرگسال مبتلا به کلسترول بالا انجام شد نشان داد که رعایت رژیم غذایی حاوی ALA که یکی از اسیدهای چرب اصلی موجود در روغن گردو است؛ باعث کاهش تولید پروتئین های التهابی در بدن می شود. گردو همچنین سرشار از پلی فنول هایی به نام ال آژیتانین است که باکتری های روده می توانند آنها را به سایر ترکیبات مفید تبدیل کنند.
 
این ترکیبات ممکن است دارای خاصیت ضد التهابی بوده و به عنوان آنتی اکسیدان در بدن عمل کنند. همانطور که می دانید آنتی اکسیدان ها آسیب سلولی ناشی از تماس با مولکول های خطرناکی به نام رادیکال های آزاد را کاهش می دهند. همین خاصیت نشان می دهد که روغن گردو می تواند با التهاب مقابله کرده و فعالیت آنتی اکسیدانی سلولی را افزایش دهد.
 
البته هنوز مشخص نیست که چطور ترکیبات مفید موجود در گردو در طی فرآوری روغنگیری حفظ می شود. بر همین اساس برخی مطالعات حاکی از آن هستند که روغن گردو فقط ۵٪ از فعالیت آنتی اکسیدانی گردو را دارا می باشد. بنابراین برای تایید اثرات ضد التهابی این روغن باید تحقیقات بیشتری انجام شود.

به کاهش فشار خون کمک می کند روغن گردو ممکن است به کاهش فشار خون بالا که یکی از اصلی ترین عوامل ایجاد کننده بیماری های قلبی است؛ کمک کند.
 
مطالعات مختلف نشان داده اند که رژیم های غذایی سرشار از گردو می توانند به کاهش فشار خون کمک کنند. دانشمندان معتقدند که این خاصیت به حضور ALA ،LA و پلی فنول ها در این ماده باز می گردد. با توجه به اینکه روغن گردو غنی از این ترکیبات است؛ مصرف آن ممکن است اثرات مشابه ای بر روی بدن داشته باشد.
 
یک مطالعه که بر روی ۱۵ بزرگسال چاق یا دارای اضافه وزن و مبتلا به کلسترول بالا انجام شد نشان داد که مصرف روغن گردو عملکرد رگ های خونی را به میزان قابل توجهی بهبود می بخشد. این خاصیت به نوبه خود می تواند به کاهش فشار خون کمک کند.
 
با این وجود به مطالعات بیشتری برای تایید تأثیرات احتمالی روغن گردو بر روی فشار خون نیاز داریم.
قند خون را کنترل می کندمصرف روغن گردو ممکن است افزایش قند خون مرتبط با دیابت نوع ۲ را بهبود بخشد. قند خون کنترل نشده به مرور زمان می تواند به آسیب دیدگی چشم و کلیه ها، بیماری های قلبی و سکته مغزی منجر شود. خوردن غذاهایی که قند خون را کاهش می دهند از جمله روغن گردو می تواند به جلوگیری از بروز این عوارض کمک کند.
 
یک مطالعه که بر روی ۱۰۰ بیمار مبتلا به دیابت نوع ۲ انجام شد نشان داد که مصرف ۱ قاشق غذاخوری (۱۵ گرم) روغن گردو در روز به مدت ۳ ماه، قند خون ناشتا و هموگلوبین A1c را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
 
اثرات مفید روغن گردو بر روی قند خون ممکن است به غلظت زیاد آنتی اکسیدان ها در این ماده مربوط باشد. آنتی اکسیدان ها می توانند به مبارزه با استرس اکسیداتیو که بر اثر افزایش قند خون در بدن ایجاد می شود؛ کمک کنند.

سطح کلسترول خون را بهبود می بخشد مصرف منظم گردو ممکن است به کاهش سطح تری گلیسیرید خون، کلسترول تام و کلسترول LDL (کلسترول بد) کمک کند. افزایش سطح این فاکتورها در خون می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش دهد. این خاصیت ممکن است به امگا ۳ و ترکیبات آنتی اکسیدانی گردو که هر دو در روغن گردو نیز وجود دارند؛ مربوط باشد.
 
یک مطالعه که بر روی ۶۰ بزرگسال مبتلا به تری گلیسیرید بالا انجام شد نشان داد که مصرف روزانه کپسول حاوی ۳ گرم روغن گردو به مدت ۴۵ روز، سطح تری گلیسیرید خون را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
 
بر اساس این یافته ها می توان نتیجه گرفت که اضافه کردن روغن گردو به رژیم غذایی روزانه ممکن است به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی کمک کند. اما برای تایید کامل این فرضیه به تحققیات بیشتری نیاز داریم.

ممکن است اثرات ضد سرطانی بر روی بدن داشته باشد برخی ترکیبات موجود در روغن گردو ممکن است به جلوگیری از پیشرفت برخی از سرطان ها کمک کند. مثلا بدن ال آژیتانین های موجود در گردو را به اسید الاجیک و سپس به ترکیباتی به نام urolithin ها تبدیل می کند.
 
یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داد که urolithin ها ممکن است به تنظیم سطح آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) که یکی از عوامل خطر برای ابتلا به سرطان پروستات محسوب می شود؛ کمک کرده و باعث مرگ سلول های سرطانی شوند.
 
مطالعات حیوانی و تجربی نیز نشان داده اند که مصرف گردو باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان و سرطان روده بزرگ می شود. با این حال قبل از نتیجه گیری درباره اثرات ضد سرطانی این ماده، باید تحقیقات گسترده تری در مورد تأثیر روغن گردو بر روی بدن انسان انجام شود.
اضافه کردن این روغن به رژیم غذایی کار ساده ای است پیدا کردن این روغن در فروشگاه های مواد غذایی و استفاده روزانه از آن، کار ساده ای است. این روغن شفاف بوده و طعم لطیفی دارد. بهترین روغن گردو روغنی است که فاقد مواد تصفیه کننده بوده و به شیوه های سنتی و بدون استفاده از گرما استخراج شده است. زیرا پردازش و گرما می تواند برخی از مواد مغذی موجود در این روغن را از بین برده و طعم تلخی به آن بدهد.
 
هرگز از این روغن برای پخت و پز در حرارت بالا و سرخ کردن مواد غذایی استفاده نکنید. زیرا این روغن نقطه دود پایینی دارد و به سرعت می سوزد. علاوه بر این ماندگاری روغن گردو بسیار کم است. روغن خالص گردو را پس از باز کردن بسته بندی می توانید ۱ الی ۲ ماه در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
 
بیشترین کاربرد روغن گردو استفاده از آن به عنوان ماده اولیه در تهیه سس سالاد همراه با سرکه و چاشنی های دیگر است. برای مزه دار کردن سبزیجات بخار پز شده نیز می توانید از این روغن استفاده کنید.
 
روغن گردو را می توانید در فروشگاه های بزرگ مواد غذایی پیدا کنید. البته این روغن معمولاً گرانتر از روغن های گیاهی دیگر است.
ارزش غذایی روغن گردو
ارزش غذایی هر ۱ فنجان (۲۱۸ گرم) از این روغن به شرح زیر می باشد:
 
  •     کالری ۱۹۲۷ یا ۹۶ درصد از نیاز روزانه بدن
  •     ویتامین E (آلفا توکوفرول) ۰٫۹ میلی گرم یا ۴ درصد از نیاز روزانه بدن
  •     ویتامین K حدود ۳۲٫۷ میکروگرم یا ۴۱ درصد از نیاز روزانه بدن
  •     چربی کل ۲۱۸ گرم یا ۳۳۵ درصد از نیاز روزانه بدن
  •     کل اسیدهای چرب امگا ۳ حدود ۲۲۶۷۴ میلی گرم
  •     کل اسیدهای چرب امگا ۶ حدود ۱۱۵۳۱۰ میلی گرم
  •     فیتواسترول ها ۳۸۴ میلی گرم
  •     کولین ۰٫۹ میلی گرم
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.