وزارت بهداشت ایران از ارسال پرونده ۲۱۱ «دانشجوی پزشکی قلابی» خبر داد

بی بی سی :روابط عمومی وزارت بهداشت ایران از شناسایی و معرفی ۲۱۱ نفر که در جریان انتقال دانشجویان گروه پزشکی از خارج به داخل ایران با تخلف و مدارک جعلی وارد دانشگاه‌های این کشور شده‌اند خبر داده و اعلام کرده به غیر از این افراد ۳۸ دلال، یک آژانس مسافرتی، ۵ مدرسه و سه کارمند متخلف وزارت بهداشت هم به مراجع قضایی معرفی شده‌اند.
 

کیانوش جهانپور، مدیر راوبط عمومی وزارت بهداشت و درمان ایران روز شنبه، ۳۰ شهریور - ۲۱ سپتامبر، گفت: "تاکنون ۲۱۱ نفر از کسانی که در حال انتقال یا پذیرفته شده با عناوین مختلف از جمله ارایه مدارک دیپلم متوسطه و پیش دانشگاهی جعلی، جعل مدارک ورود و خروج از کشور، جابجایی در ترتیب و ترتب پذیرش و... با همکاری حداقل ۵ مدرسه و دبیرستان متخلف، یک آژانس مسافرتی متخلف، واسطه‌ها و متخلفین دیگری که با این افراد همراهی داشته‌اند، شناسایی شده و ضمن توقف روند پذیرش یا ادامه تحصیل آنها، جهت برخورد قانونی به دستگاه قضایی معرفی شده‌اند".

 
آن طور که این مقام وزارت بهداشت ایران می‌گوید متخلفان از تحولات یکی دو سال گذشته برای انتقال دانشجویان ایرانی خارج از کشور به مراکز علمی داخل ایران استفاده کرده‌اند و با همکاری "کار‌چاق‌کن‌ها" و کارمندان وزارت بهداشت و مراکز دیگری چون یک آژانس مسافرتی و ۵ مدرسه، توانسته‌اند خود را به عنوان دانشجوی مشغول به تحصیل در خارج از ایران معرفی و به این ترتیب در یکی از دانشگاه‌های پزشکی داخل این کشور پذیرش گرفته و "ادامه تحصیل" دهند.

آقای جهانپور تصریح کرده که در چند سال اخیر به علت بالا رفتن ناگهانی و بی‌سابقه بهای دلار بسیاری از دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در کشورهای خارجی ناچار به بازگشت به ایران شده‌اند و به همین علت حجم پرونده‌های انتقالی افزایش داشته است.
 
"به دنبال تشدید تحریم‌ها و تغییرات ناگهانی قیمت ارز و مشکلات بوجود آمده برای دانشجویان ایرانی در حال تحصیل در خارج از کشور، سال گذشته تسهیلاتی برای انتقال این گروه از دانشجویان به دانشگاههای داخلی صورت پذیرفت که به دنبال آغاز روند اجرایی آن، گزارش‌هایی نیز مبنی بر بروز تخلف در این فرآیندها به وزارت بهداشت واصل شد."
 
به گفته این مقام وزارت بهداشت در حالی که در سال ۱۳۹۶ تعداد متقاضیان انتقال به داخل کشور ۶۲۴ نفر بوده در سال ۹۷ و همزمان با جهش قیمت دلار این تعداد به ۲۸۲۴ متقاضی افزایش داشته است و در نیمه نخست سال جاری هم تاکنون حدود ۱۳۰۰ تقاضا به این وزارتخانه که متولی دانشگاه‌های علوم پزشکی در کشور است ارسال شده است.
دانشجوی قلابی دانشگاه بهشتی
کیانوش جهان‌پور، مدیر روابط‌عمومی وزارت بهداشت ایران همچنین به اخبار مربوط به "دانشجوی دندانپزشکی قلابی دانشگاه بهشتی" اشاره کرده و گفته: "موضوع این فرد از جنس تخلفات انتقال به داخل نیست، فرد مذکور عملا یک دانشجوی قلابی است که از سال گذشته به این دانشگاه رفت و آمد داشته و با برخی موسسات کنکور ارتباط داشته است."
 
"این فرد و امثالهم در این تخلفات قطعا تنها نیستند، متاسفانه فرد مذکور و امثال او تحت عناوین مجعول رتبه برتر کنکور و نخبه و نابغه و... وارد برنامه‌های تلویزیونی شده و حلقه‌ای از یک زنجیره کلاه‌برداری است که متاسفانه در سال‌های اخیر در حوزه کنکور به سواستفاده از تمایل دانش‌آموزان و خانواده‌ها به موفقیت در این آزمون، مشغولند و سالانه صدها میلیارد تومان از این راه کسب می‌کنند."
 
"پذیرش قلابی" دانشجویان در دانشگاه‌های ایران بی‌سابقه نیست. مهر ماه سال گذشته (۱۳۹۷) خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، خبر داد که ۷ نفر از روسا و معاونان دانشگاه آزاد این کشور به علت تخلف در پذیرش دانشجویان علوم پزشکی قلابی از کار برکنار شدند.
 
محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در آن زمان گفته بود که شخصا روند بررسی چنین پرونده‌هایی را در دست گرفته و علاوه بر این ۷ مسئول متخلف، در حال بررسی عزل دو رئیس دانشگاه است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۴
amirgheryou - تهران، ایران
اگر کسی جایی یا موضوعی یا حوزه ای از علم و صنعت و فرهنگ و هنر و طبیعت رو در ایران میشناسه که تا خرخره در کثافت نباشه تا کید میکنم تا خرخره. یعنی تا کمر و باسن قبوله نباشه بگید من برم زیارتش کنم اون مکان یا موضوع یا اشخاص رو و بهشون دخیل ببندم و طلب آمرزش کنم. مملکت کثافت گرفته
شنبه ۳۰ شهریور ۱۳۹۸ - ۲۰:۳۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.