لیندزی گراهام: اعتماد به طالبان بدتر از توافق هسته‌ای اوباما با ایران است

لیندزی گراهام، سناتور جمهوری‌خواه و رئیس کمیته قضایی سنای آمریکا
بی بی سی :لیندزی گراهام، سناتور جمهوری‌خواه آمریکایی در توییترش نوشته: "اعتماد به این که به جای نیروی ضد ترویسم طالبان بخواهد حضور القاعده و داعش و دیگر گروه‌های رادیکال اسلام‌گرا را کنترل کند اشتباهی بزرگتر از توافق هسته‌ای اوباما با ایران است".
آقای گراهام می‌گوید: "با آن که سربازان آمریکایی، نقش پلیس را ندارند اما آن‌ها در خط مقدم دفاع از آمریکا در برابر ظهور مجدد گروه‌های تندرو اسلام‌گرا هستند که آرزوی حمله به خاک آمریکا را دارند".
 

این سناتور آمریکایی با اظهار نگرانی از توافق پیش‌رو صلح با طالبان که گفته می‌شود متن آن آماده شده است، می‌گوید: "هر نوع موافقت نامه صلح که توانایی‌های ضد تروریستی آمریکا را در افغانستان را نفی کند، یک توافق صلح نیست. بلکه، راه را برای حمله دیگری به خاک آمریکا یا منافع آمریکا در سراسر جهان هموار می‌سازد".

 
او چنان توافقی را "دستورالعمل فاجعه" خوانده و اظهار امیدواری کرده که تصمیم رئیس جمهور آمریکا در هر توافق صلح با طالبان تصمیمی درست در برابر نیروهای اسلام گرای تندرو باشد.
 
آقای گراهام به دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، توصیه کرده تا از "اشتباهات اوباما" درس بگیرد. او گفته: "یک توافق بد سبب پراکندن اسلام‌گرایان تندرو به سراسر جهان می‌شود. هوشیار باش، وقت بگذار و به تیم مشاوران امنیتی گوش کن".
 
این سناتور جمهوری‌خواه گفته منتظر جلسه کنگره درباره توافق‌نامه پیشنهادی صلح با طالبان خواهد بود.
 
اظهارات این سناتور ارشد جمهوری‌خواه انعکاس انتقادات طیفی از ژنرال‌ها و اعضای ارشد حزب جمهوری‌خواه آمریکا است.
 
به تازگی ژنرال بازنشسته دیوید پترائوس در این باره هشدار داد که "اشتباه خروج آمریکا از عراق در افغانستان تکرار نشود".
 
در صورتی که توافق‌نامه صلح میان آمریکا و طالبان نیاز به تایید مجلس سنای آمریکا پیدا کند امکان تغییر متن این توافق‌نامه و یا رد آن در سنا وجود دارد.
 
در روزهای اخیر، منتقدان خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان اظهار نگرانی کرده و آن را به نوعی "تسلیم شدن" و "خیانت به حکومت افغانستان" نیز ارزیابی کرده‌اند.
جلسه ترامپ و مشاورانش درباره توافق‌ با طالبان
شبکه خبری سی‌ان‌ان گزارش داده که انتظار می‌رود امروز، جمعه، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با مشاوران امنیتی خود، موضوع خروج نظامیان این کشور از افغانستان را طبق توافق‌های صلح با طالبان بررسی کند.
زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا در صلح افغانستان سی‌ان‌ان، مایک پومپئو وزیر خارجه امریکا، جان بولتون مشاور امنیت ملی امریکا، مارک اسپر وزیر دفاع امریکا و ژنرال جوزف دنفورد رییس ستاد مشترک ارتش امریکا را از مقام‌های شرکت کننده در این جلسه نام برده است.
 
زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا در صلح افغانستان پس از پایان دور هشتم مذاکرات در دوحه قطر گفت این مذاکرات به نتایجی رسیده و انتظار می‌رود توافق‌نامه‌ای میان آمریکا و طالبان در روزهای آینده امضا شود.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۲۳
yasharkhan - کرج، ایران
مذاکره با طالبان به هیچ نتیجه ای نخواهد رسید. این خط و این نشان!. صرف نظر از میزان توحش این جماعت , مشکل اصلی طالبان این است که اساسا گروهی به نام طالبان وجود خارجی ندارد. یک مشت قبایل هفت تیرکش و چاقوکش پشتون و سنی هستند که به اوباشگری و قتل و غارت و قاچاق مواد مخدر و قاچاق انسان و . میپردازند. نه رهبری مشخصی دارند نه حرف شنوی از این به اصطلاح هیئت مذاکره کننده دارند. در طول همین به اصطلاح مذاکرات چندین بار شهروندان غیرنظامی را مورد هدف قرار داده اند.
شنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۸
۸۱
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
مطلقا به هیچ گروه متعصب مذهبی نمی توان اعتماد کرد چون در مذاکرات روش این ها فقط بعنوان گذر و تاکتیک تغییر میکند ولی نهاد ان ها به ایدئولوژی مذهبی شدیدا وصل هست. درست مثل وعده های خمینی در پاریس که در عمل 180 درجه برعکس از کار درآمد. طناب مخ هر مذهبی در اخر بجای واقعیت فقط خدای خیالی و دستورات عتیقه و قرون وسطائی مذهب را می بیند و به شریعت وصل هست
شنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۹
۵۴
shirzan - برلین، آلمان
سگ زرد برادر شغال است هیچکدوم از اینها قابل اعتماد نیستند. چه طالبان افغانی و پاکستانی و چه طالبان ایرانی "جمهوری اسـ... آخوندی"
شنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۰
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.