ایست ضربان قلب یکی از شرکت کنندگان «عصر جدید» و واکنش جامعه پزشکی + ویدیو

روزیاتو: برنامه استعدادیابی عصر جدید احسان علیخانی که شب های آخرین ماه سال را برای هموطنان، جذاب کرده است، ۲۶ برنامه در فصل اول دارد که هر هفته ۲ برنامه روی آنتن می رود و بینندگان تلویزیونی آن، با چهره هایی از عالم هنر و ورزش و سرگرمی، آشنا می شوند. از دختران نینجا تا بیت باکسر ایرانی و نقاش دو دقیقه ای و منتالیست باور نکردنی و تقلید گران صدا و تصویر و موسیقی و غیره.
 

در جشنواره ای که احسان علیخانی به تقلید از «امریکاز گات تلنت» به راه انداخته، هزاران نفر کاندید شده اند که هیات انتخاب، شماری از استعدادها را برای اجرای روی استیج، دعوت می کند.

 
در مدت پخش این برنامه تا کنون، شاهد استعدادهای شگفت انگیزی از نوجوانان و جوانان این مرز و بوم بودیم که به نظر می رسد در برنامه های بعدی، جذابیت کار افزایش یابد و داوری ها برای ۴ داور برنامه که از عالم موسیقی و سینما انتخاب شده اند، سخت تر شود. ۲ اجرا از مجموع ده ها اجرایی که تا کنون دیدیم، متفاوت و هیجان انگیز بود.
 
یکی اجرای حسن فتحی روشن، شعبده باز و منتالیست شناخته شده ایرانی که ذهن خوان قهاری است و توانایی های عجیب و غریبی دارد و هر بار، شگفتی خلق می کند.فرد دوم، کامیار احمدی بود که ضربان قلب خود را در برنامه، متوقف کرد. بین ایست قلبی و حمله قبلی تفاوت است. ایست قلبی یک مسئله الکتریکی، ناشی از خطای عملکردی الکتریکی و در نتیجه توقف کامل ضربان قلب است.
توجیه علمی مشخصی وجود ندارد
جناب یاراحمدی نفر اولی نیست که چنین ادعایی را مطرح کرده و دست به انجام آن زده است. در واقع تا امروز چند نفر دیگر نیز چنین کاری را انجام داده‌اند که غالب آن ها از کشور هند بوده‌اند. چه در خصوص یاراحمدی و چه افراد دیگری که پیش از این دست به انجام این کار زده‌اند، دلیل و توجیه علمی مشخصی برای کارشان وجود ندارد.
 
هر چندبا  روش‌های مشخص و تعریف‌شده‌ای می‌توان ضربان قلب را کاهش داد. یکی از این روش‌ها، «مانور والسالوا» (Valsalva maneuver) است. انجام این مانور که در برخی موارد خاص کاربرد درمانی نیز دارد، می‌تواند به کاهش ضربان قلب منجر شود. با توجه به شکل انجام کار توسط وی، به نظر می‌رسد نزدیک‌ترین توجیه برای کار او استفاده از این مانور باشد. هر چند به دلیل نوع تصویربرداری و این که در زمانی که ضربان قلب وی متوقف شده بود، تصویری از چهره او در برنامه عصر جدید ندیدیم، قضاوت در این خصوص دشوار است اما این مانور والسالوا چیست و چطور می‌تواند به کاهش ضربان قلب منجر شود؟
 
شاید پاسخ این باشد
مانور والسالوا موضوعی شناخته شده در پزشکی است. اسم این مانور به پزشک ایتالیایی قرن هفدهم به همین نام باز می‌گردد. این مانور شامل چند مرحله است. در مرحله اول فرد شروع به زور زدن و همزمان تنفس خود را متوقف می‌کند. این زور زدن بدون تنفس، به افزایش فشار داخل قفسه سینه و فشرده شدن عروق منجر می‌شود. این افزایش فشار، موجب کاهش برون ده قلب می شود و کاهش ضربان قلب را به دنبال دارد.
 
البته به صورت معمول با انجام این مانور، ضربان قلب تا حدی کاهش پیدا می‌کند و به توقف کامل آن منجر نمی‌شود.آن چه در برنامه عصر جدید دیدیم، تا حدی با این مانور هم‌خوانی دارد. یاراحمدی، همزمان با توقف ضربان قلب، نفس‌اش را حبس کرد و با شروع به نفس کشیدن دوباره، ضربان قلب مجدد آغاز شد.
 
البته همان طور که اشاره شد به صورت کلی این مانور به توقف کامل ضربان قلب در افراد سالم منجر نمی‌شود اما شاید تا حدی بتواند روش کار یاراحمدی را توضیح دهد. هر چند او از نیروی تمرکز به عنوان عاملی موثر نام برد اما پذیرش این ادعا با توجه به نوع تنفس تند در زمان آغاز دوباره ضربان قلب، کمی دشوار است.
آیا این کار خطرناک است؟
در این برنامه آقای یاراحمدی این کار خود را بی‌خطر توصیف و به نوعی آن را بازی قلمداد کرد. اما آیا چنین حرکت‌هایی به واقع بی‌خطر است؟تغییر در ضربان قلب و ریتم تنفسی به شکلی شدید، آن هم بیش از ۱۰ثانیه، کاری به شدت خطرناک است. این وضعیت می‌تواند منجر به تشنج و از بین رفتن بخشی از سلول‌های مغزی شود. از طرفی انجام چنین کارهایی در برخی گروه‌ها با خطرات بسیار بیشتری همراه است. پس به صرف جالب بودن، سراغ چنین فعالیت‌هایی نروید و یادتان باشد افرادی چون کامیار یاراحمدی، موارد استثنایی هستند که توان انجام چنین کارهایی را دارند.
 
دکتر مهدی فتحی| دانشیار بیهوشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و هیپنوتیزم درمانگر بین المللی ایران
درباره آن چه در فیلم دیده شد، چون از نمای دور بود، خیلی نمی توان قضاوت دقیقی داشت، درعین حال داوران نیز از نظر پزشکی کارشناس نبودند .مانیتورینگ نوار قلب درابتدا عدد ۷۵ را نشان می‌داد درحالی که صدای ضربان به تعداد حدود ۳۰ تا ۴۰ ضربان شباهت داشت و این نمی تواند گویای تعداد ضربان واقعی باشد.
 
به دنبال آن هم تعداد ضربان قلب به هیچ وجه نمی تواند از عدد ۷۵ به یکباره صفر شود و خط صاف را نشان دهد بلکه ابتدا باید سرعت ضربان کند شود تا به عدد ۲۰ برسد، بعد اختلال ریتم از جمله نمای دندان اره ای ( فیبریلاسیون)پیداکند که کاملا واضح می شود و بعد بایستد . این روند حدود ۲ دقیقه طول خواهد کشید نه آن که ظرف ۸ ثانیه اتفاق بیفتد.
 
به نظر می‌رسد نامبرده در این فیلم باحبس نفس  باعث می شود ریه ها پر از هوا بمانند که به دلیل مجاورت قلب با ریه، طبعا قلب در فشار قرار می‌گیرد و این نبض را کند می کند و در صورت تداوم می‌تواند سبب اختلال فشار خون و ریتم قلب شود البته نه ظرف ۸ ثانیه .لذا فیلم یادشده را به هیچ وجه نمی توانم به عنوان یک واقعیت علمی درنظر بگیرم.
 
آن چه مسلم است این که ذهن بر بدن اثر گذار است اما آن چه دیدم اثر ذهن نبود بلکه اثر مکانیکی ریه بر قلب است و باز هم تاکید می کنم به هیچ وجه نمایش مانیتور ضربان قلب یکباره خط صاف نمی شود چه برسد به آن که دستگاه سوت هم بکشد. بهتر است رسانه ملی با ایجاد چنین توهماتی القای شبهه نکند.
دکتر رضا دهستانی |  متخصص بیماری های  قلب و عروق
می توان  با بعضی از مانور ها ضربان قلب را کاهش داد  اما  توقف و ایست کامل توجیهی ندارد. دکتر دهستانی  به این نکته نیز اشاره می کند که این کار عوارضی را به همراه دارد از جمله تشنج و حتی مرگ که توصیه می شود افراد برای تفریح  و بازی به سراغ این کارها نروند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۴
amirgheryou - تهران، ایران

4تا اسکل رو گذاشتن داور که ارز همشون اسکلتر و بی شعورتر امین حیایی و رویا نونهالی هستن که در آخر یه یارو که با دهنش ثداهای مختلف درمیاورد رو اول کردن. یه تیم زنان نینجا که 2تاشون عالی بودن رو ندیدن. همین آقا رو که اینکاره بود ندیدن. خیلی داوراشون ضایع و اسکل هستن. مجریشون که دیگه آخر مزخرفه.
شنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۹
۶۳
Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا

ای کاش عظما رو بیارن که نشون بده با یک دست چلاق چطور هم آفتابه رو بر میداره و هم طهارت میگیره!
شنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۶:۵۳
۵۶
شنبلیله خانم - اسلو ، نروژ
[::Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا::]. اون رهبر دور و برش زیادند که با زبان مبارکشون ایشان را طهارت میدهند عمرا از آفتابه استفاده کنه
شنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۰:۵۰
۶۳
Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا
[::شنبلیله خانم - اسلو ، نروژ::]. و البته از همون اشخاصی که میفرمایین همینجا تو سایت هم داریم که مرتب دستمال برمیدارن دستشون.
یکشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۰:۱۹
۶۵
mehdi sadigh - دوسلدروف، آلمان
از جنتی و علی خامنه ای هم دعوت کنید بیایند امتحان کنند تا ما لذت اش را ببریم
یکشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۲:۴۶
۱۰۷
ایرانفردا - لندن، انگلستان
کسى رو که عمل قلب باز یا پیوند قلب و ریه داشته رو حدودا ٣٦ تا ٧٢ ساعت تو کماى مصنوعى نگه میداره تا قلب فرصت داشته باشه خودش رو تطبیق بده. براى قرار دادن مریض تو کما، ٦ داروى مختلف استفاده میشه تا ضربان قلب رو پایین بیاره و پایین نگه داره. تو این مدت کماى مصنوعى، بیشتر از چهار پنج داروى دیگه باید بطور مداوم به مریض تزریق بشه تا زنده بمونه! ایست قلبى؟ سلول هاى مغزى از ثانیه اول ایست قلبى شروع به تحلیل رفتن میکنن! ١٨ ثانیه ادعایى ایشون! کلى ضائعات مغزى و ریوى و کلیوى رو باعث میشه! اون نفس ادعایى که تو متن ادعا شده بود که باعث جلوگیرى از این ضائعات میشه هم ادعاى تو خالى هست! فقط ریه پر از هوا ضامن رسیدن اکسیژن به بدن نیست! این اکسیژن باید از طریق هموگلوبین خون به اعضاء بدن برسه و این قلبه که خون رو به همه اعضاء میرسونه. اگه قلب ضربان نداشته باشه، مهم نیست خون چقدر اکسیژن داشته باشه! شعبده بازى جالبى بود ولى واقعیت نداشت.
یکشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۴:۴۶
۲۴
یا فاطمه زهرا - آرهوس، دانمارک
از دکترم که البته تخصصش بیشتر تو روح و روانه سوال کردم. گفت فقط ضربان نبضش رو آورده پایین و همون مقدار کم اکسیژن واسه مغزش کافیه. بطور مثال غواصان میتونن همین کار رو زیر آب انجام بدن. کلا کار سختی نیست.
یکشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۰
۱۰۷
ایرانفردا - لندن، انگلستان
[::یا فاطمه زهرا - آرهوس، دانمارک::]. اون دکتره احتمالا روحاً مریض و کلا روانى بوده، یه کسى مثل خودت تقریبا!
یکشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۹:۰۲
۵۸
liberté - مونترال، کانادا
برنامه های جمهوری عسلامی در جهت شستشوی مغزی و بی غیرت کردن مردم برای جلوگیری از ریختن مردم به خیابان و پایان بخشیدن به اختلاس و مفت خوری آخوندها و آقازاده هاشون. زهی خیال باطل! بگردید دنبال سوراخ موش آقایون دزد و مفتخور.
یکشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۲۳:۰۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.