اعتراض شدید باستان شناسان به رقابت سلبریتیها برای خرید فسیل
رأی دهید
بر اساس گزارش روزنامه گاردین که یکشنبه 24 فوریه نشر شد، یکی از فسیلها مربوط به ابردایناسور است که به یک فرد هنری با قیمت بیش از 10 میلیون دلار فروخته شده است. با این حال دایناسور کوچک با قیمتی بیش از این فروخته شده است.
برچسب قیمت جمجمه دایناسور شاخدار هم 170 تا 400هزار دلار است. قیمت دایناسور گیاهخوار نیز 570هزار تا 1/1 میلیون دلار است.
سال گذشته نیز تخم یک پرنده که بزرگی آن، یادآور فیلم های هالیوودی ساخته شده درباره این نوع موجودات بود، پنج بار به قیمت 130هزار دلار به فروش گذاشته شد.
جری اسمیت، کارشناس تکامل ماهی تازه متولد شده در بخش جانورشناسی دانشگاه میشیگان گفت: «وقتی گونههای جانوری به دست افراد خاصی در منازل جمعآوری شوند، علم تکامل، شناخت و درک این جانوران هرگز به پیشرفت و تکامل نخواهد رسید».
سال گذشته باستان شناسان درخواست کردند از فروش فسیل یک دایناسور که 20 فوت ارتفاع داشت و قرار شد در مقر برج ایفل به مبلغ 2/3 میلیون دلار به فروش برسد، ممانعت به عمل آید.
همانگونه که مجله ART طی هفته عنوان کرده بود: «قضیه داغ شدن بازار فروش فسیل دایناسورها مربوط به فیلم پارک ژوراسیک استیون اسپیلبرگ است که در سال 1997 روانه بازار شد. تنها چند ماه بعد از اکران فیلم، دایناسوری با ارتفاع 12متر با رکود قیمت 8/36 میلیون دلار در موزه شیکاگو فروخته شد».
بعد از آن، دو شرکت آمریکایی نمایشگاهی دایر کردند که دایناسورهایی با قدمت 75 میلیون سال عرضه می کردند که این نمایشگاه فروش، توجه افراد مشهوری مانند لئوناردو دی کاپریو، نیکلاس کیج و راسل کرو را برانگیخت آنها خواهان شهرت در جمع آوری چنین کلکسیونهایی بودند.
اینجا بود که باستان شناسان که خیلی برای تحقیق درباره این موجودات زحمت کشیده بودند، نگران شدند چون نه تنها بورسیههای تحصیلی را از دست میدادند بلکه با این کار، به جای نگرش علمی به فسیلها، به آنها به چشم تجملات و دکوری نگاه میشد.
در سال 2013 و زمانی که نیکلاس کیج جمجمه یک دایناسور با قدمت 67 میلیون سالی را خرید، مورد توجه قاچاقچیان قرار گرفت.
نیکلاس کیج این فسیل را طی یک مزایده در کالیفرنیا با شکست قیمت دی کاپریو، به قیمت 270 هزار دلار خرید. بعدها معلوم شد این دایناسور توسط یک باستان شناس دلال به صورت غیرقانونی از چین و مغولستان وارد شده است.
کاترین بدجلی مدیر اسبق باستان شناسان دانشگاه میشیگان در مخالفت با این کارها تصریح کرد: «جمع آوری فسیلهای دایناسورها و دکور کردن آنها در منزل، هیچ سنخیتی با علم ندارد و برای جلب نظر عموم مردم راههای دیگری وجود دارند».