خروج نیروهای آمریکا از سوریه بخشی از سناریوی «تغییر رژیم» در ایران؟

کیهان لندن,حامد محمدی: سازمان اطلاعات نظامی عراق، دوشنبه دهم دی‎ماه (۳۱ دسامبر) از ورود بخشی از نیروهای آمریکایی مستقر در سوریه به پایگاه نظامی «عین‌الأسد» در استان الانبار خبر داد.
 

یک منبع نظامی به شبکه الاخباریه عراق گفت، نیروهای آمریکایی با حمایت هواپیماهای جنگنده و تجهیزات مختلف وارد پایگاه عین‌الأسد شدند. به دلیل رعایت مسائل امنیتی جزییاتی از حرکت ستون نظامیان آمریکایی در صحرا منتشر نشده و گفته شد که مسیرهای فرعی و اصلی در امتداد حرکت آنها از پایگاه‎ها آمریکایی‎ها از سوریه تا عراق تحت پوشش‌های امنیتی ویژه قرار داشته است.

 
پس از اعلام تصمیم دونالد ترامپ مبنی بر خروج نیروهای آمریکا از سوریه انتقادات زیادی به او شد. اغلب معتقدند خروج نظامیان آمریکا از سوریه بر تنش‎های منطقه می‎افزاید و حتی آن را احمقانه توصیف کردند. آنهایی که مسائل سیاسی منطقه و رویدادهای سیاسی ایران را دنبال می‎کنند در اینکه تصمیم ترامپ برای خروج نظامیان آمریکا از سوریه بر تحولات ایران تاثیر دارد اشتراک نظر دارند اما تفاوت دیدگاه آنها در آثار و پیامدهای این تصمیم است.
 
در روزهای اخیر تقریبا اغلب کارشناسانی که در اپوزیسیون جمهوری اسلامی در این‎باره نظر داده‌اند از تصمیم ترامپ انتقاد کرده و آن را اشتباه دانسته‌اند. در مقابل اما دیدگاه‌هایی هم وجود دارد حاکی از اینکه این تصمیم می‎تواند در مجموع به نفع مردم در ایران و کمکی برای مخالفان دموکرات جمهوری اسلامی و همچنین سرفصل معادلات جدید باشد.
 
 
تحلیل‎های بی‎مایه داخلی
در داخل ایران نیز تقریباً اغلب مقام‎های نظامی و سیاسی بلندپایه یک تحلیل مشترک از این رویداد دارند که رهبران گروه‎های شبه‌نظامی مورد حمایت سپاه نیز آن را تکرار می‎کنند. آنها متوهمانه معتقدند خروج آمریکایی‎ها از سوریه پیروزی «مقاومت» و شکست ترامپ و «نشانه‌‏ای از افول آمریکاست»!
 
حسین شیخ‌الاسلام سفیر اسبق جمهوری اسلامی ایران در سوریه معتقد است خروج آمریکا از سوریه باعث تقویت محور مقاومتمی‌شود. او نیز مدعی است قدرت آمریکایی‎ها در منطقه رو به افول است.
 
تحلیل محمدحسن نامی جانشین مرکز راهبردی ارتش جمهوری اسلامی نیز این است «آمریکای ‌مستأصل ‌راهی ‌جز فرار از منطقه ندارد‌.» این قبیل اظهارنظرهای ساده‎انگارانه در بین مقامات رژیم کم نیست چنانکه تحلیل محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در مورد تصمیم ترامپ در این خلاصه شده که «خروج آمریکا از سوریه یک عقب نشینی خفت‌بار است و حتماً ترک منطقه سوریه و سایر قسمت‌های منطقه موجب ارتقای امنیت و آرامش منطقه خواهد شد.»
 
بخشی از سناریوی براندازی: تحلیل متفاوت در کیهان ولایی
در تحلیلی «کاملاً متفاوت» محمدحسین محترم کارشناس مسائل سیاسی، سه‌شنبه ۱۱ دی‎، در سرمقاله روزنامه کیهان چاپ تهران با عنوان «سناریویی برای سال ۹۸» برخلاف دیدگاه‌های بی‌مایه نظامی‎ها و سیاسی‎های جمهوری اسلامی از زاویه دیگری به موضوع پرداخته است.
 
او تحولات نظامی منطقه را بخشی از پازل فشار به جمهوری اسلامی با هدف براندازی دانسته و نوشته، نمی‌توان باور کرد که آمریکا بدون برنامه‌ریزی و هدف، صادقانه تصمیم گرفته باشد از سوریه خارج شود. لذا با توجه به نقشه‌هایی که آمریکا در سر دارد ممکن است این تهدیدات به شکل دیگری بروز کنند و آمریکایی‌ها سناریوی دیگری با جابجایی نیروهایشان در سر دارند.
 
دلخوش به آثار ظاهری نباشید!
نویسنده تاکید کرده در صورتی خروج نظامیان آمریکا از سوریه آثار مثبتی خواهد داشت که با هماهنگی دولت سوریه باشد و ارتش و نیروهای سوری خلاء ناشی از خروج آنها را پُر کنند و حاکمیت یکپارچه سوریه حفظ شود، در غیر این صورت می‌تواند آثار و تبعات منفی‌ و حتی پیش‌بینی‌نشده به همراه داشته باشد.
 
 
او با اشاره به استقرار بخشی از نیروهای آمریکایی از پایگاه «عین‌الأسد» عراق هشدار داده «باید در مقابل نقشه‌های احتمالی آمریکا که بعد از خروج از سوریه برای منطقه و تاثیرگذاری بر سیاست خارجی جمهوری اسلامی طراحی کرده غافل نشد و به دستاوردهای ظاهری خروج آمریکا از سوریه دلخوش و خوشبین نبود.»
 
این کارشناس سیاسی در بخشی از تفسیر خود یکی از سناریوهای آمریکا برای خروج نیروها و نظامیان خود از سوریه و ادامه‌ی استقرار آنها در عراق را مرتبط به برنامه‎ریزی برای تغییر رژیم در ایران دانسته است.
 
تحلیل او این است که ارتش آمریکا با انتقال نیروهای خود از سوریه، به همراه نیروهای سوریه‌ی دموکراتیک، در اربیل اتاق عملیات مشترک به منظور سازماندهی و هماهنگی فشارهای علیه حکومت ایران ایجاد می‌کنند؛ اتفاقی که به باورنویسنده کیهان تهران «اتفاقی‌ است که در فتنه ۸۸ و همچنین در بحران افزایش قیمت دلار و نابسامانی‌های اقتصادی در اوایل امسال رخ داد.»
 
دی‌ماه سال ۱۳۹۶ به دنبال راه افتادن اعتراضات سراسری در ایران محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفته بود تظاهرات اعتراضی و ناآرامی‎ها از طریق یک اتاق فکر در اربیل هدایت می‎شد. او ادعا کرده بود افرادی از آمریکا، منافقین، سلطنت‌طلبان و برادرزن صدام در این اتاق فکر حضور داشتند. مسئولان اقلیم کردستان عراق در بیانیه‎ای رسمی این مسئله را رد کردند.
 
حالا در سرمقاله کیهان تهران بار دیگر تکرار شده «خروج آمریکا از سوریه، با تمایلات مایک پمپئو و جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا و در حقیقت به نوعی با تمایلات منافقین و ضدانقلاب‌ها و سلطنت‌طلب‌های فراری و نفوذی‌های داخلی هماهنگ است که بولتون و پمپئو حامی و بلندگوی اصلی آنها هستند و هدف متمرکز شدن بر تلاش‌های امنیتی و نظامی برای رقم زدن تحولات جدیدی در ایران در سال ۹۸ است.»
 
نویسنده در حالی که انگار هیچ مردمی در ایران زندگی نمی‌کنند و بدون اشاره به نقش آنها و اعتراضاتشان در تحولات داخل ایران، پیش‎بینی کرده «واشنگتن نیروهای خود را از سوریه به سمت برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس سوق داد تا شاید بتواند بر تحولات داخلی ایران به مدد تحریم‌ها و سیاست تغییر نظام ایران تمرکز کند.»
 
به اعتقاد این تحلیلگر کیهان تهران، یک سناریوی دیگر این است که آمریکایی‌ها با اعزام ناو به خلیج فارس و انتقال نیرو و تشکیل اتاق مشترک در مرزهای ایران تلاش کنند بار دیگر به کمک نفوذی‌های داخلی خود در آستانه انتخابات سال آینده مجلس شورای اسلامی «سناریوی القای جنگ و صلح» و ترساندن مردم برای رأی دادن به لیستی به اصطلاح آنها میانه‌رو و همسو با غرب را اجرا و نسخه‌پیچی کنند!
 
او در ادامه نوشته به این ترتیب با خط‌دهی رسانه‌های غربی به برخی جریان‌های سیاسی غربگرای داخلی، انتخابات تحریم شده و زمینه اختلاف‌افکنی و آماده کردن میدان بازی برای دشمن فراهم می‌شود؛ اصلاح‎طلبان قصد دارند با شعار «تغییر قانون اساسی تا ۱۴۰۰» به میدان بیایند.
 
خود نویسنده اما از زبان برخی اصلاح‌طلبان این سناریو را رد کرده و نوشته «برخی تئوریسین‌های آنها معتقدند این راهبرد غیرواقعگرایانه است زیرا اصلاح‌طلبان این راه را در گذشته امتحان کرده‌اند و به نتیجه‌ای نرسیدند.»
 
نویسنده‌ی کیهان تهران همچنین اشاره کرده که با شکست دولت حسن روحانی که مورد حمایت اصلاح‎طلبان است آنها نیز شکست خورده‌اند.
 
بودجه ۹۸ بر اساس فرضیات خامنه‌ای: کیسه پُرپول وزارت اطلاعات
طرح این سناریوها در سرمقاله روزنامه کیهان تهران که معمولاً بازتاب صداهای درونی هسته‎ی اصلی قدرت و «بیت رهبری» در ایران است نشان از اختلافات عمیق میان تحلیل‌ها و پیش‎بینی‎های کارگزاران نظام در مورد تحولات آینده دارد. سفر رییس ستاد کل نیروهای مسلح به جزیره ابوموسی آنهم کمتر از یک هفته پس از پایان رزمایش «پیامبر اعظم ۱۲» توسط سپاه در خلیج فارس حکایت از نگرانی زمامداران ایران از اقدام نظامی آمریکا و متحدان‌اش دارد. بر اساس همین نگاه نیز آنها نگران اشغال جزایر سه‌گانه ایران هستند.
 
باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در جریان این سفر که برای بازدید از تجهیزات و میزان آمادگی نیرو‌های نظامی مستقر در این جزیره صورت گرفت، به کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس هشدار داد «دشمنان منطقه‌ای ایران بدانند ایران حضور نظامی قدرتمندی دارد که در صورت لزوم ضمن دفاع از تمامیت ارضی خود، کشور‌های پیشنهاددهنده به آمریکا را هم مسئول عواقب بعدی می‌داند.»
 
اما گروه دیگر از مقامات که اتفاقاً علی خامنه‌ای هم در بین آنهاست چالش و مشکلات نظام را نه از بیرون مرزها بلکه در داخل می‎بینند. استدلال رهبر جمهوری اسلامی، دست‌کم تا تابستان ۱۳۹۷، این بوده است که «جنگ نخواهد شد و مذاکره نخواهیم کرد!»
 
خامنه‌ای، ۲۱ امرداد ۹۷، در سخنانی گفت آمریکا برای اینکه جمهوری اسلامی چهل سالگی را نبیند نقشه‌ کشیده که به کمک تحریم و «کارهای ضد امنیتی» در کشور ما اختلاف و جنگ داخلی و مشکلات ایجاد کنند و مسئولان باید حواسشان را جمع کنند چون دشمن در سال ۹۸ نقشه کشیده و به دنبال جنجال است.
 
او همچین گفت «توصیه‌ی من به همه‌ی جوان‌ها و مجموعه‌های گوناگون و جریان‌های سیاسی این است که مراقب باشند به دشمن پهلو ندهند و میدان را برای دشمن آماده نکنند.»
 
استدلال رهبر جمهوری اسلامی این است که دشمن با «کارهای ضدامنیتی» به دنبال ساقط کردن نظام است. بودجه نظامی و اطلاعاتی ایران در سال ۹۸ نیز بر اساس همین استدلال بسته شده است. چنانکه بودجه نظامی کاهش پیدا کرد و در عوض بودجه وزارت اطلاعات با ۱۸ هزار میلیارد تومان افزایش نسبت به سال گذشته به ۵۸ هزار میلیارد تومان رسیده است.
 
این در حالیست که پیش از آنکه دولت لایحه بودجه ۹۸ را به مجلس ارائه دهد، لازم بود محمود علوی وزیر اطلاعات برای آن زمینه‎چینی کند. او تنها وزیری بود که چند روز قبل از ارائه بودجه به مجلس رفت. علوی ۲۷ آذر در صحن علنی مجلس درباره‎ی اتحاد اپوزیسیون خارج از کشور هشدار داد و گفت «نیروهای اپوزیسیون و مخالفان خارج از کشور در تلاش‌ هستند تا صف مبارزه خودشان با جمهوری اسلامی را یکی کنند.» وی بر خطر «همگرایی و هم‌افزایی ضدانقلاب» تأکید کرد.
 
باید اشاره نمود که رهبر جمهوری اسلامی، اردیبهشت سال ۹۶، با کنایه به دولت روحانی تاکید کرده بود آنچه باعث شده «سایه جنگ» از سر کشور رفع شود نه مسئولان بلکه مردم هستند؛ در حالی‌ که حسن روحانی می‌گفت دولت او و امضای برجام بوده که خطر جنگ را رفع کرده است. ناکام ماندن برجام یکی از مهمترین بسترهای تعمیق اختلافات در درون نظام است.
 
روشن است که تحولات سیاسی و اجتماعی را نمی‌توان بطور دقیق پیش‌بینی کرد. اما با کنار هم قراردادن داده‎های واقعی و بر اساس احتمالات و فرضیات می‌توان سناریوهایی را متصور شد. در آخرین تحولات، روزنامه اسرائیلی «یدیعوت آحارونوت» از موافقت ترامپ با درخواست نتانیاهو درباره خروج تدریجی و نه فوری نیروهای آمریکا از سوریه خبر داده است. ترامپ برای خروج از سوریه ۴ ماه به پنتاگون فرصت داده است. رئیس اطلاعات ارتش اسرائیل نیز نفوذ فزاینده حکومت ایران در عراق را در حالی تهدید بالقوه دانسته که ترامپ در سفر اعلام نشده‌ی خود به عراق اطمینان داد که قصد خروج تقریبا پنج‌هزار نیروی آمریکایی مستقر در این کشور را ندارد.
 
با همه‌ی تغییر و تحولاتی که ممکن است مسیر رویدادها در پیش بگیرند، یک نکته مسلم است: جمهوری اسلامی از همه نظر به شدت نگران است و احساس خطر می‎کند. خود مقامات نظام اعتراف می‌کنند که چهل سال است که با این شرایط روبرو هستند. با اینهمه این را نیز ظاهرا متوجه شده‌اند که این‎‌بار با همیشه متفاوت است زیرا عاملی وارد معادلات شده که پیش از این از جمله به دلیل سرکوب، «مجهول» بود: نارضایتی گسترده و عمیق مردم از شرایط موجود که هر چه می‌گذرد با خشم و نفرت علیه جمهوری اسلامی و زمامدارانش انباشته می‌شود.
 
آنچه در این زمینه از زاویه منافع مردم نگران‌کننده است رفتار آتش به اختیارهایی است که از خود قدرت تعقل و تصمیم ندارند! آنها چهار دهه با عملکردهای افراطی در هر حوزه‎ای کاسبی کرده‌اند به ویژه در عرصه‌ی سرکوب و عملیات شبه‌نظامی علیه مطالبات مردم. همانگونه که بخش مهمی از «کمیته‌چی»های سال‌های نخست انقلاب را اراذل و اوباشی تشکیل می‌دادند که با انگیزه‎های مختلف از جمله مسائل مادی به بازوی سرکوب رژیم تبدیل شده بودند، امروز نیز قشری از همان قماش تحت فرمان خانواده‌های مافیایی از جمله «بیت رهبری» حاضر به خدمت جهت سرکوب مردم هستند! همانهایی که نان‎شان در درگیری و عدم امنیت است و در دشمن‎تراشی پا به پای خامنه‎ای حرکت می‎کنند. چنانکه در جریان ورود ناوگروه آمریکایی «جان سی. استنیس» به خلیج فارس «ترقه‌بازی» راه انداختند. دور و بر فرماندهان سپاه از این آتش‏ به اختیارها کم نیست از جمله «حاج محسن» که حتی روی به اسارت و گروگان گرفتن سربازان آمریکایی حساب باز کرده تا با باج گرفتن «مشکلات اقتصادی» جمهوری اسلامی حل شود!
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۸۱
گفتگوگر - پیتزبورگ، ایالات متحده امریکا
تمام این تحلیل های آبکی فقط حدس و گمان هست و امریکا از سوریه بصورت نمادین خارج شده تا بهانه ای برای دیگر نیروهائیکه در سوریه هستند، مخصوصا ایران، نماند و آن ها هم خارج شوند. اشراف امریکا به سوریه کم نشده و با متحدان خودش مثل شیر به انجا اشراف دارد ضمن اینکه خودش را با مهارت از جنگ های داخلی در سوریه کنار کشیده است. حضور امریکا در افغانستان هم فقط کم رنگ تر شده زیرا بعد از این بیشتر از شبه نظامیان مزدور استفاده میکند که کارکشته تر و هزینه ی اینان نیز یک پنجم هزینه ی ابواب جمعی رسمی امریکا هست
‌چهارشنبه ۱۲ دی ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۵
۵۳
رزم جو - لوس انجلس، ایالات متحده امریکا

بابا خود ترامپ میگه ما دیگه نمیخاییم پلیس جهان باشیم تموم شد اون موقع که مارو میفرستدید جلو و ارتش ما لتو پار میشد. امروز اگر پول ندید ما هم هیچ کجا وارد جنگ نمیشیم. اون وقت این تفسیر آب دوغ خیاری این عقب نشینی ارتش آمریکا رو بزور می‌خواد وصل کنه به حمل ایران. بابا جون آمریکا زیر حمل عراق و افغانستان زاییده ایران پیشکش.
‌چهارشنبه ۱۲ دی ۱۳۹۷ - ۱۸:۴۷
۴۳
mirzadeh i eshghi - آلمان، آلمان
خوارضائی های فکری وتحلیل های آبدوغ خیاری.تا چند وقت پیش اول اسد بود بعد سید علی.جمع کنید این بساط شامورتی بازی ابله فریب رو.
‌چهارشنبه ۱۲ دی ۱۳۹۷ - ۲۱:۲۴
۴۳
mirzadeh i eshghi - آلمان، آلمان

حریف سوریه وحزب الله نوچه ایران نشدن.حریف ایران میشن؟اینا زورشون به طالبان هم نرسید.
‌چهارشنبه ۱۲ دی ۱۳۹۷ - ۲۱:۲۵
۳۹
در روایت آمده است که - سن فرانسیسکو، ایالات متحده امریکا
چرا بر اندازی؟ سری که در نمیکنه رو که دستمال نمیبندن. از نظر من و شما مملکت و منطقه اوضاعش وخیم و بده از نظر قطب های قدرت جهان اوضاع عالی و ایده آله و آب گل آلود. فکر کنید براندازی شد تغییر رژیم انتخابات بعد هم امن و امان. دولت جدید ایران با همسایه هاش پیمان استراتژیک و دفاعی امضا کرد و منطقه شد گل و بلبل دیگه کسی نمیره دنبال خرید اسلحه همه نفتشونو میفروشن درسشونو میخونن پیشرفتشونو میکنن با هم تعامل و تجارت میکنند. آمریکا بخواد بیاد و کارها رو درست کنه میشه عراق و افغانستان. جامعه و مردم باید به سطحی از آگاهی برسند که بتونن فردا مملکت رو اداره کنن و فریب نخورن اونم به لطف آخوندا هر روز که میگذره مردم بیشتری از خرافات دین رویگردان میشن.
‌چهارشنبه ۱۲ دی ۱۳۹۷ - ۲۲:۰۱
۵۷
دوستدار - استهکلم، سوئد
رژیم اخوندی متوهمانه معتقدنیست خروج آمریکایی‎ها از سوریه پیروزی «مقاومت» و شکست ترامپ و «نشانه‌‏ای از افول آمریکاست»! بلکه نظام اخوندی از ترس و هراسی که از امریکا دارد نمی خواهد نیروهای امریکا به مرز های ایران نزدیک شوند . حالا کم کم روشن شده رژیم ایران بخاطر جنگ با داعش و نیروهای دمکراتیک مخالف اسد نیروهایش را به سوریه نفرستاد , بلکه بخاطر این به سوریه فرستاد تا بشار اسد در سوریه بماند و امریکا هم در باطلاق جنگ سوریه بماند. رژیم ایران بخوبی میدانست اگر بشار اسد و حکومتش چند سال پیش از صحنه سیاست سوریه خارج میشدند این بار ن نوبت نظام ایران فرا میرسید که از طرف امریکا و حامینش نابود گردد . اینک امریکا به این نتیجه رسیده با وجود بودن رژیم اخوندی بشار اسد را هیچ نمی توانند در سوریه برکنار کنند بلکه نمی توانن رژیم اخوندی را از سوریه بیرون اندازند پس تصمیم امریکا می تواند عوض شود و صحنه جنگ در سوریه را به ایران ببرند. چون اگر رژیم اخوندی به هر دلیلی سقوط کند رژیم اسد و گروه حزب الله لبنان هم سقوط خواهند کرد و کار امریکا هم اسان تر خواهد شد.
‌چهارشنبه ۱۲ دی ۱۳۹۷ - ۲۳:۴۴
۴۸
samisan - توکیو، ژاپن
[::رزم جو - لوس انجلس، ایالات متحده امریکا::]. [::mirzadeh i eshghi - آلمان، آلمان::]. شما چقدر ساده لوح و خیال پرداز هستی اگر واقعا تو امریکا زندگی میکنی واقعا باید تاسف خورد که امثال شما را با اونجا راه میدن خوب البته به امثال شما هم نیاز هست تاسف هم نداره همه که مهندس و دکتر نمیشن و ای کیو همه یکی نیست امریگا اگر بخواهد در عرض ۴۸ ساعت کار اخوندها رو تمام میکنه ولی مگر مغزش مثل شماست اون امریکایی ها دارن نهایت سود رو با لولو کردن اخوندهای دست پرورده خودشون میکنن و کلی سلاح و غیره به کشورهای دور بر ایران میفروشن و چرخ کار خانه های امریکایی در چرخش . حیف نون
‌پنجشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۷ - ۰۰:۱۳
۵۴
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
[::samisan - توکیو، ژاپن::]. دوست من اینا کلا تعطیلن. فقط خوشبختانه یه خورده توهم خود بزرگ بینی دارن که اسباب خنده رو به پا میکنه. الان ازشون بپرسی اصولا سوریه چه مزیتی برای امریکا داره عین قاشق چایخوری تو عسل گیر میکنن! امریکا جنگش رو جای دیگه شروع کرده. جنگ اقتصادی با چین و بصورت خشن هم ادامه خواهد یافت. سوریه داغون رو هم گذاشته برای روسیه و ترکیه که تو سر هم بزنن. ٤٠ هزار نیروی تعلیم دیده کرد رو هم گذاشتن اونجا ٢٠٠٠ سرباز امریکایی رو اوردن بیرون. ترکیه هم با کردها جرات سرشاخ شدن نداره، چون نفتشون رو میخواد (یادمون باشه که هواپیمای روسی رو به خاطر همون چاههای نفت ترکیه زد). فقط واقعا خنده ام میگیره وقتی این میرزا قلمدون میگه حریف سوریه که نوچه ایرانه نشدن. یعنی این نشون میده کلا حتی توی حوضه استحفاظی این روان خل ها هم نیست، چه برسه به اینکه بفهمه چی به چیه. ضمنا مسایل پیش اومده توی فرانسه و خالی کردن پشت اروپایی ها توسط امریکایی ها هم بی ربط نیست! موفق باشی
‌پنجشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۷ - ۰۷:۳۲
۴۳
mirzadeh i eshghi - آلمان، آلمان
[::samisan - توکیو، ژاپن::]. من البته امریکا زندگی نمی کنم.اما جوابت.یک.48 ساعته اگر می تونستن حریف طالبان و پابرهنه های سومالیائی ژنرال عیدید می شدن.اون ساعت وزمانی که تو بلدی وبهش استناد می کنی مربوط به پلی استیشنه وبازیهای کامپیوتری.نه در جنگ در کوه وصحرا و تنگه دریائی.
‌پنجشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۹
۴۳
mirzadeh i eshghi - آلمان، آلمان
[::samisan - توکیو، ژاپن::]. دوم.من مقیم آلمانم.هر چند اینجا هم سیاست های کارگر صفر پذیر داره که کسی رو راه بده یانه.اما اینجا ژاپن نیست که فقط کارگر صفر رو راه بده یا نده.بلکه از طریق مثلا سرمایه گذاری یا تحصیل مثل من یا استعلاجی یا تشکیل خانواده وراههای دیگه میشه قانونا مقیم آلمان بود وحتی مثل من شهروند آلمان شد.
‌پنجشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۳
۴۳
mirzadeh i eshghi - آلمان، آلمان
[::hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا::]. اقتصاددان.غیر تعطیل.ای .....به فدای معلومات وتحلیلات پنجم ابتدائیت.اصولا سوریه یا عراق یا سومالی یا ویتنام چه سودی برای آمریکا داره؟پس چرا میان.برای ما بی سوادان تو توضیح بده ای عالم واقتصاد دان پای قلیان وغیره ومحفل های اینچنینی.
‌پنجشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۶
۴۳
mirzadeh i eshghi - آلمان، آلمان
[::hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا::]. ای جنگ اقتصادی خشن شناس با چین.پس آی فون ومیلیونها محصولات رو باحقوق ساعتی یک دلار رو کی برای شرکتهای آمریکائی تولید کنه؟پس بدهکاری های شرکتهای آمریکائی به چین وبرعکس چی میشه.پس کلاه های تو هم رفته بانکها وبیمه ها چی میشه؟ای جنگ اقتصادی خشن شناس.به خدا دوتا کتاب خووندن از نون شب برای ذهن های بسته وسوادهای کم از نون شب واجب تره.ای جنگ اقتصادی خشن شناسان.
‌پنجشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۱
۴۸
samisan - توکیو، ژاپن
[::mirzadeh i eshghi - آلمان، آلمان::]خوب معلوم شد با صفر رفتی المان و صفر هم شدی کلا صفر هم خواهی ماند گفتم برو جانم حیف نون هستین برو از همون وزیر امور خارج جمهوری لجن کشیده خودت بپرس که تو دانشگاه خود ایران پای منبر رفت گفت امریکا لشکر کشی هم نکنه با چند تا بمب الکترونیکی کار ما تمام هست (اون چلق علی رهبرت زد تو دهنش گفت خفه احمق لو نده ما رو )تو چه میدنی اقتصاد و سیاست و جنگ چیه برو پای منبر بشین خرما تو بخور پا شو بیا این جا پیش خودم تو شرکتم به امثال شما ای کیو بالا در ابدارچی کار هست الان ژاپن به کارگر صفر مثل تو نیاز زیاد داره اینو جدی میگم اما همین جوری راه نمیدن اگه پاسپورتت ایرانی باشه خودم برات دعوتنامه یا ویزای کارگری میفرسم ناراحت نباشه خومون هم کارگر صفر مثل تو سه چهار نفری کم داریم بیا جانم افه هم نیا بگی رفتم سرمایه گذاری کردم المان یا تحصیل و یا غیره حالا المان هستم ادم شما نه جانم همون صفر موندی .
‌پنجشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۷ - ۲۲:۱۷
۵۴
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
[::mirzadeh i eshghi - آلمان، آلمان::]. عرض کردم. شما بشین پشت تاکسی ات حساب پول خوردات رو داشته باش. ایفون رو مثال زدی! ....هنوز پرتی. اولا همینقدر که امریکا به نیروی کار چین احتیاج داره، چین بیشتر به اشتغال کارگرهاش نیاز داره. دوما وقتی میگم اندازه ....هم بارت نیست همینه. چین از ١٠ سال پیش وقتی یوان بود ١-٨ و حالا که شده ١-٦، گرون شده. از ٥ سال پیش بازار کار ویتنام و هند رو دارن زیرساخت هاش رو میسازن برای درست کردن چین دوم. دو تا کامنت گذاشتی اندازه چاههای ساختمون پلاسکو بو در کردی عشقی. هی هم ... میزنی کتاب بخون.
جمعه ۱۴ دی ۱۳۹۷ - ۰۴:۴۸
۴۳
mirzadeh i eshghi - آلمان، آلمان
بالاخره ساندیس می خورم یا راننده تاکسیم تو عوالم هپروتی تو.کدوم دوست داری باشم که ....؟
جمعه ۱۴ دی ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۵
۴۳
mirzadeh i eshghi - آلمان، آلمان
[::hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا::]. دوباره بگم که اذیتت کنم.من با اقامت دانشجوئی اومدم آلمان والان مهندسم.زمان دانشجوئی راننده هم بودم.الان هم با شناخت بیشتر ایرانی نما هاوبی بته ها وبی وطن ها در صورت نیاز قطعا برای دریافت ساندیس اگر لیاقتش رو داشته باشم حاضرم با سفارت واز اون بالاتر با قبرکن های خاوران همکاری کنم.
جمعه ۱۴ دی ۱۳۹۷ - ۱۶:۵۷
۵۴
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا
[::mirzadeh i eshghi - آلمان، آلمان::]. تو تاکسی وقتی داری پروژه مهندسی ات رو انجام میدی ساندیس بخور تا خودم ببرمت خاوران. مهندس چی هستی حالا؟ حمل و نقل کامپیوتر؟ یا عمله فنی که با ماشین حساب نیرو رو حساب میکنی آجر میندازی بالا؟ ببین اونهایی که تو فکر میکنی اذیتشون میکنی جلیقه اشون برای تو هفت دست کت شلواره. منهم یه جمله بگم: با توجه به اون دوجمله آخرت، شما در در بهترین حالت یک موجود ... بیشتر نیستی.
جمعه ۱۴ دی ۱۳۹۷ - ۲۳:۰۹
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.