بیماریهای که گوجهفرنگی با آنها مبارزه میکند
رأی دهید
همه ما در وعدههای غذایی از گوجهفرنگی به عنوان یک طعم و رنگدهنده غذا و همچنین در آماده کردن انواع سالادها و چاشنی غذا استفاده میکنیم.
1- مزایای مربوط به سلامت قلب
بر اساس تحقیقات صورت گرفته؛ گوجه فرنگی سرشار از ویتامین C و لیکوپن است. لیکوپن یک آنتی اکسیدان است که باعث رنگ قرمز گوجه فرنگی میشود. اگر چه این مواد مغذی برای بدن ضروری نیست؛ اما تحقیقات نشان میدهد که لیکوپن دارای مزایای بسیاری برای سلامت قلب است که به غیر از کاهش فشار خون، ممکن است به کاهش سطح LDL یا کلسترول بد خون نیز کمک کند.
همچنین کارشناسان بر اساس یک مطالعه که بر روی مردان در فنلاند انجام شد دریافتند که مصرف لیکوپن به کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی مرتبط است. علاوه بر این، تحقیقات حیوانی نیز نشان داده است که لیکوپن میتواند شدت آسیب ناشی از حملات قلبی را محدود کند.
2- محافظ در برابر مشکلات چشم
آنتی اکسیدانهای موجود در گوجه فرنگی « نه تنها لیکوپن بلکه لوتئین و بتا کاروتن» میتوانند شما را در برابر بیماری آب مروارید و پیرچشمی محافظت کند؛ از طرفی این آنتیاکسیدانها میتواند آسیب دیدگی ناشی از نور را نیز کاهش دهند.
همچنین گوجه فرنگی یک منبع ویتامین A است که یک ماده غذایی مهم برای سلامت چشم است.همانطور که میدانید کمبود این ویتامین میتواند منجر به آسیب شبکیه و خشک شدن قرنیه شود که در طول یک دوره طولانی، هر دو عوارض می توانند ابتلا به کوری را سریعتر کنند.
3- تقویت باکتری خوب در روده
قطعا شما موقع خوردن پاستا یا پیتزا احساس گناه میکنید. در اینجا یک دلیل برای احساس گناه کمتری داشته باشید را بیان میکنیم.
امسال طی مطالعهای که در اسپانیا انجام شد، ارتباط بین آنتیاکسیدانها و باکتریهای روده مورد بررسی قرار گرفت. یافتهها نشان میدهد که سس گوجه فرنگی میتواند فعالیت پروبیوتیکها را در روده بهبود ببخشد.
محقق ارشد این تحقیقات، آنا بلین هیردی در اینباره گفت: «ما با گوجه فرنگی خام و سرخ شده کار کردیم تا تأثیر پردازش را تعیین کنیم و در بین نتایج، دریافتیم که وعدههای غذایی غنی از پروبیوتیکها با سس گوجه فرنگی سرخ شده باعث افزایش اثر پروبیوتیک میشود.»
4- رژیم غذایی دیابتی
انجمن دیابت آمریکا گوجه فرنگی را به عنوان یک غذا مفید معرفی کرد: «خبر خوب این است که مهم نیست که چقدر گوجه فرنگیها را دوست دارید، خالص شده، خام یا سس، باید بدانید که شما مواد مغذی حیاتی مانند ویتامین C، ویتامین E و پتاسیم میخورید.»
گوجه فرنگی در گروه خوراکیهای دارای کربوهیدارت کم دسته بندی میشود که یکی از دلایل اصلی توصیه مصرفش به بیماران دیابتی است؛ به عبارت دیگر، آنها به آرامی هضم میشوند و بدین معنا که سطح قند خون به سرعت افزایش مییابد.
5- کاهش خطر سرطان پروستات
به نقل از مدیکال دیلی؛ در طول سالها طی مطالعات بسیاری ارتباط بین گوجه فرنگی و خطر ابتلا به سرطان پروستات به دست آمده است. یک مطالعه در بریتانیا نشان داد که مردانی که بیش از 10 قسمت گوجه فرنگی را در هفته مصرف میکنند، 20 درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان پروستات قرار میگیرند.
ونساار از دانشگاه بریستول در اینباره میگوید: «یافتههای ما نشان میدهد که گوجه فرنگی ممکن است در پیشگیری از سرطان پروستات موثر باشد؛ با این وجود، محققان تاکید کردند که مردان باید انواع مختلف میوهها و سبزیجات را بخورند تا اینکه بسته به چند مورد خاص باشد.»