جنجال پناهجوی نوکیش ایرانی در جامعه مهاجرستیز کره‌جنوبی

ماجرای یک پناهجوی نوجوان ایرانی که نوکیش مسیحی است در کره جنوبی جنجال بر پا کرده است.
 

صدها شهروند مسلمان یمنی که اخیرا وارد کره جنوبی شده بودند از سوی جامعه عمدتا مهاجرستیز این کشور مورد بی‌مهری قرار گرفتند و دولت نیز درخواست پناهندگی آنان را رد کرد. اما درخواست این نوجوان ایرانی که از دین اسلام به مسیحیت گرویده بعد از فراز و نشیب‌های بسیار پذیرفته شد.

 
موضوع دین افراد اصولا در کره جنوبی بسیار مهم است. حدود یک چهارم مردم این کشور مسیحی هستند و بنا بر آمار رسمی حقوق نسبتا برابری با هم‌وطنان بودایی‌شان دارند. بافت جامعه کره جنوبی تقریبا یکدست است و افراد خارجی بسیار به ندرت در آن پذیرفته می‌شوند. تصمیم به پذیرش درخواست نوجوان نوکیش ایرانی نیز امر بسیار نادری در این کشور بوده و تنها به لطف کارزاری از سوی هم‌کلاسی‌های مدرسه او در سئول به ثمر نشسته است.
 
خبرگزاری فرانسه با انتشار گزارشی در این زمینه می‌نویسد این پسر در سال ۲۰۱۰ میلادی، یعنی زمانی که تنها ۷ سال داشته به همراه پدرش که یک پیمانکار است، از ایران به کره جنوبی مهاجرت کرد. خبرگزاری فرانسه در عین حال به دلایل امنیتی نام واقعی او را ذکر نکرده و او را «آنتونیو» نامیده است. آنتونیو دو سال بعد از رسیدن به کره جنوبی یعنی در سال ۲۰۱۲ به دین مسیحیت می‌گرود و پدرش نیز مانند او در سال ۲۰۱۵ دین خود را از اسلام به مسیحیت تغییر می‌دهد.
پناهجویان یمنی در جزیره ججو کره جنوبیمسیحی شدن این دو که در ایران ارتداد محسوب شده و حکم اعدام برای آن در نظر گرفته شده است، حتی به مذاق خانواده و بستگان این پدر و پسر نیز خوش نیامده است. در واقع این پدر و پسر به دلیل گرویدن به مسیحیت و خطر بازگشت به ایران، مجبور به درخواست پناهندگی در کشور محل اقامت خود شدند.
 
کره جنوبی به طور معمول تعداد بسیار اندکی از تقاضاهای پناهندگی را قبول می‌کند. این کشور که اقتصاد یازدهم جهان است، در فاصله بین سال‌های ۲۰۰۰ و ۲۰۱۷ میلادی تنها به پرونده ۷۰۸ پناهجو پاسخ مثبت داده است. این میزان تنها شامل ۳.۵ درصد کل پرونده‌های درخواست پناهندگی در این کشور را شامل می‌شود. این در حالی است که میانگین قبولی پرونده‌های پناهندگی در کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی ۲۵ درصد است.
 
درخواست پناهندگی آنتونیو نیز در نوبت اول از سوی مقام‌های کره جنوبی رد شده بود. استدلال آنها مبنی بر این که آنتونیو کوچک‌تر از آن است که بخواهد دین خود را انتخاب کند، در دیوان عالی کره جنوبی تأیید شد.
 
با این حال امید برای آنتونیو زمانی زنده شد که هم‌کلاسی‌های او در مدرسه وارد عمل شدند. آنها با ایجاد یک کارزار ویژه در پایگاه اینترنتی ریاست‌جمهوری اعلام کردند که آنتونیو در اظهارات خود صادق است و به طور دائم به کلیسا می‌رود. آنها به این ترتیب توانستند دولت را قانع کنند که فرصتی دوباره به آنتونیو بدهد و به گفته خودشان «روزنه امید»ی برای او باز کنند.
 
درآمد سرانه ناخالص ملی برای هر نفر در کره جنوبی حدود ۳۰ هزار دلار در سال است و دانش‌آموزان از رئیس جمهوری پرسیده بودند که دولت با چنین درآمدی چرا نمی‌تواند یک نفر پناهجو را بپذیرد. دانش‌آموزان موفق شدند برای این کارزار ۳۰ هزار امضا جمع کنند.
 
در تابستان گذشته روزی که قرار بود آنتونیو به اداره مهاجرت برود، حدود ۵۰ تن از هم‌کلاسی‌های او به همراهش رفتند و در حالی که هوا به شدت گرم بود، آنها به نشانه اعتراض به تصمیم دولت، ساعت‌ها در برابر آن اداره تحصن کردند. بیشتر هم‌کلاسی‌های آنتونیو ماسک تنفسی به صورت زده بودند تا از سوی مهاجرستیزان و ملی‌گرایان شناسایی نشوند. ترس آنها هم به‌جا بود، زیرا در سال جاری زمانی که ۵۰۰ مهاجر یمنی وارد جزیره «ججو» در جنوب کشور شدند، شماری از مهاجرستیزان به آنها حمله‌ور شده و کتک‌شان زده بودند.
 
تنها ۴ درصد از جمعیت ۵۰ میلیونی کره جنوبی از کشورهای دیگر به این کشور آمده‌اند. بیشتر این افراد نیز اهل چین یا دیگر کشورهای جنوب آسیا هستند. با این حال، همین مهاجران نیز عموما مورد تبعیض قرار می‌گیرند.
 
با این که دولت کره جنوبی یکی از سختگیرترین دولت‌های جهان در پذیرش مهاجران به شمار می‌رود. در زمان ورود یمنی‌ها، حدود ۷۰ هزار نفر از شهروندان کره جنوبی با امضای کارزاری روی پایگاه اینترنتی ریاست جمهوری از دولت خواستند تا مقررات سختگیرانه‌تری در زمینه پذیرش مهاجران وضع کند. این تعداد امضا برای یک کارزار در کره جنوبی رکورد محسوب می‌شود. این افراد آشکارا گفته بودند که دلیل دشمنی‌شان با حضور مهاجران یمنی، مسلمان بودن آنهاست.
 
بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی هم‌کلاسی‌های آنتونیو را به «طرفداری از دیوانگان اسلام» متهم کرده و گفتند که آنها «شستشوی مغزی» شده‌اند.
 
چو هیون جون که به همراه جمعی از دانش‌آموزان دیگر برای دفاع از آنتونیو در برابر مقر ریاست جمهوری تجمع کرده بود، به خبرگزاری فرانسه گفت: «خیلی به ما فحش دادند، به خودمان و به پدر و مادرمان. بعضی از دوستان ما ترسیده بودند.»
 
هئون روک، معلم این دانش‌آموزان نیز در دفاع از آنتونیو به خبرگزاری فرانسه گفت که مردم به مدرسه شکایت برده‌اند و مقام‌های شهر نیز گفته‌اند که مدرسه باید بی‌طرف و خنثی باشد. وی افزود: «ولی به نظر من تدریس انسان‌دوستی و لزوم کمک کردن به دیگری پایه نظام آموزشی ما را تشکیل می‌دهد.»
 
پیگیری و حمایت دوستان آنتونیو بالاخره نتیجه داد و او ماه پیش توانست به عنوان پناهنده ایرانی در کره جنوبی پذیرفته شود. این در حالی است که تنها دو روز پیش از صدور نامه قبولی او، درخواست تمام پناهجویان یمنی رد شده بود.
 
آنتونیو و پدرش از بیم اثرگذاری منفی بر روند بررسی پرونده‌شان حاضر نشدند با خبرگزاری فرانسه گفتگو کنند. درخواست پناهندگی پدر همچنان در دیوان عالی کره جنوبی در حال بررسی است.
 
کیم جئون-جو، کنشگر مرکز حقوق پناهندگان به خبرگزاری فرانسه گفته است که در کره جنوبی، مهاجران بسیار به ندرت از سوی جامعه مدنی حمایت می‌شوند. تنها مهاجرانی که بخت بیشتری برای پذیرفته شدن در جامعه کره جنوبی دارند، مسیحیان هستند. آنها همچنین بیش از سایر مهاجران از خدمات نهادهای حمایتی برخوردار می‌شوند، گر چه این نهادها هم امکانات بسیار محدودی دارند.
 
همکلاسی‌های آنتونیو، پناهنده نوکیش ایرانی بر این باورند که مبارزه آنها راه را برای مدارای بیشتر جامعه با مهاجران باز خواهد کرد.
مهاجران بنگلادشی در کره جنوبی
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۲۶
راهبه نجیب - اودنسه ، دانمارک

اینکه مسلمان بیاد عیسوی بشه؛ بر خلاف شریع و مرتد است. چون کتاب مقدس وعده به آمدن خاتم الانبیاء حضرت محمد ص داده. ولی اینکه عیسوی مسلمان شود؛ نشان خردمندی و مؤمنی او هست.
‌چهارشنبه ۷ آذر ۱۳۹۷ - ۲۰:۴۶
۵۱
جناب سروان - مونرآل، کانادا

دینتو عوض کردی اسمتو عوض کردی چشماتو تنگ کردی پشتتو گشاد کردی هوا بری زیر زمین بری همون گلی هستی که بودی هاها
‌چهارشنبه ۷ آذر ۱۳۹۷ - ۲۱:۲۶
۱۰۷
Nakamichi - لندن، انگلستان

من هم ژاپن بودم هم کره جنوبی،این کشورها اصلا مهاجر پذیر نیستن اصلا تو بافت فرهنگی و جامعشون اینجور چیزی نیست.حالا این مورد هم چون هم کلاسیهاش شلوغ کردن و کم سن بوده درست شده،اصلا هم ربطی به ملیت و اینها نداره.همین ژاپن با وجود بی آزاری شدید مردمش و فرهنگ خیلی بالا و امنیت خیلی بالا و تمیزی و...اصلا پذیرای خارجی نیستن چه اروپایی چه ایرانی چه آمریکایی و خصوصا از کره ایها و چینیها اصلا زیاد خوششون نمیاد.کلا به هر خارجی گنجین میگن و این اسم تا صد نسل بعد هم روشون خواهد بود.خیلی جاها رسما تابلو زده که افراد غیر ژاپنی فقط با داشتن همراه ژاپنی میتونن وارد بشن یا مثلا خیلی کره ایها هستن چند نسله تو ژاپن هستن ولی هنوز تبعیض نسبت بهشون وجود داره.چینیها که بدتر..البته تبعیض مودبانه نه مثل نژاد پرستی که گاهی در غرب دیده میشه.اینجورین دیگه،برای همین هم این دو کشور یکدست و متفاوت و با جرم و جنایت بسیار کمتر از غرب مونده و مشکلاتی مثل تروریسم هم توشن تقریبا نایابه.البته کره جنوبی کلا اصلا در حد و اندازه ژاپن نیست و نسبت به غربیها ضعف خیلی نشون میدن.
‌چهارشنبه ۷ آذر ۱۳۹۷ - ۲۲:۲۰
۵۸
hamsafar110 - اوپسالا، سوئد

توهمین دو دقیقه ای که این خبر رو رسیدین بخونین, صدها ایرانی و افغانی مسلمان , غسل تمعید کرده و در اروپا و مخصوصا در اسکاندیناوی مسیحی شدند!😊..
‌چهارشنبه ۷ آذر ۱۳۹۷ - ۲۲:۴۱
۴۸
samisan - توکیو، ژاپن

یک عده بی عقل هنوز اندر خم یه کوچه هستن دین چیه دین دست پرورده یک سری ادمهای زیرک هست برای اوسگل کردن دیگران اون محمد هم میگن چوپان بود وپولی نداشت زرنگی کرد رفت با فاطمه که ثروتمند بود وکسی نگاهش نمیکرد ازداوج کرد و از پول و ثروت فاطمه خودش پیامبر جا زد و با پول یک سری برای خودش افراد ساندیس خور جمع کرد و گفت من پیام اور خدا هستم و این معظل از اون موقع تا حالا ادام داره وحالا این بابا بخاطر موقیعت بد اقتصادی ایران مجبور شده بره گره جنوبی که همین کره ای جنوبی تا همین سال ۱۹۹۲ میلادی اه در بسط نداشت و کشوری فقیر بود خیلی زنهای کره ای که ۷۰ تا درصد شون در فاحشه خونه های ژاپن کار میکردن بخاطر وضع بد اقتصادی با مرد مافیا یاکوزه ژاپنی ازداوج مصلحتی میکردن تا به ژاپن بیان تا از وضعیت بد اقتصادی کره خلاص بشن و همین طور مرد کره جنوبی و در زمان شاه همین و کره ای گله گله تو ایران کار میکردن در راه سازی و نقاشی و ساختمان سازی حالا ادم شدن به دیگران پنا هندگی و یا اجازه کار تو کشورشون رو نمیدن مخصوصا کره چون کره ای ها هم از همون زمان فهمیدن سر رو جلوی امریکا خم نکند مثل ژاپن پیشرفت نمیکنه
‌چهارشنبه ۷ آذر ۱۳۹۷ - ۲۲:۵۲
۴۴
amirgheryou - تهران، ایران

اسکلا کره رفتین چیکار. کره ای ها خیلی گند دماغ و بی خودن. جالبه دوزاریا فکر میکنن خیلی پیشرفته هستن. البته در مقابل مای بیچاره که این حکومت بیچارمون کرد پیشرفته ان. جالبه اینا برای ما شاخ بازی در میارن و حتی عربهای عربستان و امارات و قطر این کره ای ها رو آدم حساب نمیکنن. ماشینای چوسکیشونو وقتی تو ایران 900میلیون بفروشن پررو میشن دیگه. واقعا خجالت آوره که ملت ایران به ماشینهای کره ای و چینی پول میدن. شرم کنید. دوزار کلاس برامون نمونده.
‌چهارشنبه ۷ آذر ۱۳۹۷ - ۲۳:۳۲
۱۰۷
ایرانفردا - لندن، انگلستان
دین یه حماقت، بله، حماقت شخصیه ولى بنظر من کسانى که دینشون رو عوض میکنن یه پله جلوتر از بقیه تو راه پله حماقت هستن. دین از اسلام گرفته تا مسیحیت و کلیمى مثل نسخه هاى شبیه به أصل همدیگه هستن که فقط اسمها توشون تغییر کرده ولى أصل قضیه همون مرد ریش سفیدیه که تو ابرها نشسته و کار و زندگى دیگه اى بغیر از کنترل کردن ما نداره و محتاج نماز و دعاهاى ماست و اگه طبق دستوراتش عمل نکنیم همین خداى مهربون به یه جلاد قسى القلب تبدیل میشه و تا ابد تو جهنم عذاب و شکنجه میکنه، حالا یه جا اسمش الله هست، یه جا مسیح . یه تعداد آدم زرنگ هم این وسط پیدا شدن و از حس نیاز مردم براى باور کسى به اسم خدا، که همه ناتوانایى هاشون رو خواسته اون بدونن و سرنوشت بدشون رو امتحان الهى، سوء استفاده کردن و باسم پیام آور مرد ریش سفید إبر نشین، کیسه هاى خودشون و نسل بر نسل خودشون رو از مال مردم احمقى که اختیارى از خودشون ندارن و نمیتونن سرنوشت خودشون رو در دست خودشون بگیرن، پر کردند و میکنند و خواهند کرد. تا وقتى احمق تو دنیا هست، مذهبیون درمانده نخواهند بود.
‌پنجشنبه ۸ آذر ۱۳۹۷ - ۰۸:۵۹
۱۰۷
ایرانفردا - لندن، انگلستان
ولى بنظر من، این پیغمبر ها، با سیاست ترین و خلاقترین و آینده نگر ترین مردم تاریخ هستن. اگه خوب نگاه کنیم، تجارت هاى موفقى در تمام طول موجودیت انسان ها بوجود اومدن و براى مدتى بودن و رفتن. ولى دین تنها تجارتیه که نه چیزى تولید میکنه و نه سرویسى ارائه میده، نه کارى تولید میکنه و نه مشکلى از مشکلات انسان ها حل میکنه، ولى با همه این نقص ها، سالیان سال پردرآمدترین تجارت تاریخ انسان بوده و هست. اگه شما یه وسیله بخرى که خراب باشه، برش میگردونى و پولت رو پس میگیرى، ولى مرگ آدمها باعث میشه که هیچوقت دروغ دین بر ملا نشه، آخه تجارتى که دنیاى بعد از مرگ میفروشه، هیچوقت شکست نمیخوره. تو قرون وسطى کلیسا عملا زمین بهشت رو میفروخت، هر کس که میخواست بهشت بره باید در مقابل پرداخت مبلغ هنگفتى به کلیسا، بهشت میخرید، یه مرد بیخداى ثروتمند رفت کلیسا و همه جهنم رو با مبلغ خیلى بالا از کلیسا خرید. کشیشان هم که از معامله پرسود خوشحال بودن، سند جهنم رو بدست این مرد دادن. فرداى انروز مرد بیخدا اعلام کرد که طبق سند کلیسا، کل جهنم در مالکیت اوست و از آنروز، هیچکس را به جهنم راه نمیدهم و مردم احتیاج به خرید زمین در
‌پنجشنبه ۸ آذر ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۲
۱۰۷
ایرانفردا - لندن، انگلستان
بهشت ندارن چون در جهنم بسته شده و همه خود بخود بهشت میرن و بهمین دلیل دیگه احتیاجى به خریدن زمین در بهشت نیست. کلیسا و کشیش ها که تازه فهمیده بودن چه کلاهى سرشون رفته و دیگه نمیتونن از حماقت مردم سوءاستفاده کنن و بهشت بفروشن، به مرد پروتمند صاحب جهنم تهمت کفرگویى زدند و با کمک مردم احمق و خریداران بهشت، مرد پروتمند را دستگیر و زنده زنده سوزاندند. فروش بهشت همچنان ادامه داره و هنوز هم مردم احمقى که حاضرن براى خرید بهشت پول بدن، بکشن، تجاوز کنن و سرکوب کنن، کم نیست. بهمین دلیله که حکومت هاى بِنَا شده بر أساس دین و مذهب، از کثیف ترین، مخرب ترین و بیرحم ترین دیکتاتورى هاى حکومتى است که براى کسب پول بیشتر از حماقت مردمى که براى رفتن به بهشت خیالى، از هر جنایتى روگردان نیستند، تغذیه میشه.براى دیدن نمونه هاى قصاوت حکومت دینى احتیاجى نیست راه دورى بریم، هر روز در ایران خودمون شاهد داد و ستد زمین هاى بهشت هستیم و ایکاش کسى جهنم را بخرد و ویران کند تا کاسبى فروش بهشت از سکه بیفتد.
‌پنجشنبه ۸ آذر ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.