همزمان با کمبود دارو در کشور؛ ایران نیرو و دارو برای اربعین به عراق می‌فرستد

 رسانه ها گزارش دادند ایران ۲۰۰ تن دارو به عراق می فرستد
در حالی که برخی از گزارش ها از سوی مردم و رسانه های داخلی از کمبود و گرانی دارو در بازار ایران می گویند، سازمان هلال احمر ایران‌ از ارسال ۲۰۰ تن دارو و تجهیزات مصرفی پزشکی به عراق همزمان با مراسم اربعین خبر داد.

 

مدتهاست که جمهوری اسلامی ایران امکانات یارانه ای برای سالگرد چهلمین روز درگذشت امام سوم شیعیان در کربلا می دهد. پیش از این ایران برای زائران ویزای ویژه و همچنین ارز ارزانتر اختصاص داده بود.
 
در آستانه برگزاری مراسم اربعین امسال در عراق، «علی مرعشی» رییس مرکز پزشکی سازمان هلال احمر ایران اعلام کرد این ۲۰۰ تن دارو و تجهیزات پزشکی ارسالی به عراق، شامل ۴۰۰ قلم دارو و ۸۰ نوع تجهیزات پزشکی هستند.
 
سازمان هلال احمر در شرایطی از تجهیز ۴۰ درمانگاه و ارسال ۲۰۰ تن دارو به عراق برای برگزاری مراسم اربعین خبر داده که در ماه های اخیر بازار ایران با گرانی و کمبود دارو روبرو است و به نظر می رسد سیاست های داخلی نیز در بحران دارو بی‌تاثیر نبوده است.
 
ارسال دارو و تجهیزات در حالی است که برخی می گویند به خاطر مشکلات ناشی از تحریم هاست. آمریکا می گوید دارو و تجهیزات پزشکی به ایران تحریم نیست.
 
در ایران نیز برخی کمبود دارو به خاطر تحریم‌ها را وارد نمی دانند. چندی پیش، «محمدرضا شانه ساز» رییس انجمن علمی داروسازان ایران در همایش سالانه انجمن علمی داروسازان گفته بود که «تحریم ها در گرانی و کبود داروها تاثیری ندارد چون هنوز این تحریم ها آغاز نشده است بلکه این مشکل به دلیل سیاست های غلط در حوزه داروست».
 
کارشناسان معتقدند ایران برای تامین دارو به ۱.۸ میلیارد دلار ارز نیاز دارد.
 
این گرانی و کمبود دارو پیش از تحریم‌های آبان ماه علیه ایران اتفاق افتاده است و چند روز پیش نیز غلامرضا اصغری رییس سازمان غذا و دارو ایران هشدار داد که قیمت دارو در نیمه دوم سال افزایش خواهد داشت.
 
او با اشاره به تاثیر تحریم‌ها بر روی افزایش قیمت کالاها عواملی همچون افزایش هزینه‌های بسته بندی و افزایش قیمت مواد پتروشیمی را در مسیر قیمت تمام شده دارو موثر دانست، حتی اعلام کرد که قیمت تمام شده ظرف سرم از محتوای آن بیشتر شده است.
 
در چنین شرایطی که حتی «ایرج حریرچی» سخنگوی وزارت بهداشت با آموزش ساختن سرم قندی – نمکی در نشست خبری به نوعی به مردم توصیه می کند که برای زدن سرم به درمانگاه نروند، برخی می گویند در چنین شرایطی چطور این حجم از اقلام و تجهیزات پزشکی و درمانگاهی برای مراسم اربعین به عراق ارسال می شود. سیدحسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت ایران هم روز جمعه از نارضایتی مردم در رابطه با کمبود نیروی انسانی در مراکز درمانی خبر داد و گفت: «با کمبود نیروی پرستار، کمک پرستار و نیروی خدماتی مواجه هستیم، به طوری که در حال حاضر هر ۱۰ تخت یک پرستار دارد اما در ازای هر دو تا سه تخت یک پرستار باید وجود داشته باشد و از این بابت بسیار متاسف هستم.»
 
تاسف وزیر بهداشت در حالی است که اکنون برای مراسم اربعین در عراق ۴۰ درمانگاه تجهیز شده است.
 
مسئولان با اعزام این حجم از نیروهای متخصص و اقلام دارویی به عراق هزینه های بسیار بالایی را نیز متقبل می شوند؛ هزینه هایی که شاید با چند دهم آن بتوان جان بیماری را در داخل کشور نجات داد.
 
​دوم مهر امسال،‌ خانواده و بیماران مبتلا به نوعی بیماری «ضعف عضلانی و نخاعی» گفته بودند وزارت بهداشت به این بهانه که عمر مبتلایان به این بیماری کوتاه است، از واردات دارو برای آنها خودداری می کند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۵
dbsh3000 - يوتبوري، سوئد

من نمیدونم چرا به این خبرها که مهم هستند رای منفی میدید !!!!. باید به این نوع خبر ها مثبت بدید بیاد بالا تا همه به ماهیت کثیف این رژیم بیشتر پی ببرند . هماهنگ با سایبریهای ریژیم نشیم
شنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۸
۴۴
ایرانی مرده پرست - منچستر، انگلستان

برای این ملت ذلیل الاغ بدبخت دامپزشک و افسار و نعل از همه چیز واجبتره
شنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۶
۷۰
senator x - تهران، ایران
هنوز از این سئوالها میکنی؟75%مسولین مملکتی عراقی هستند
شنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۵
۷۵
میخواستم بگم.. - گنت، بلژیک
بابا همه ی اینا بیمه علی هستند.احیاح به دارو نست والا.
یکشنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۷ - ۲۲:۴۶
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.