جلوگیری از اعزام زنان خلبان پاراگلایدر ایران به بازی‌های آسیایی

 عکس از آرشیو انجمن ورزش‌های هوایی جمهوری اسلامی ایران، اسامی ورزشکاران پاراگلایدر را برای حضور در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ اعلام کرد.
 

کمیته ملی المپیک ایران نوزدهم اردیبهشت با اعلام تعداد تیم‌ها و ورزشکاران اعزامی، دو سهمیه برای مردان خلبان پاراگلایدر و یک سهمیه برای زنان در نظر گرفت.

با این حال انجمن ورزش‌های هوایی در ایران، یک سهمیه زنان را هم به دو سهمیه مردان اضافه کرده است.
 
ایران می‌تواند ۱۶ خلبان شامل ۱۰ مرد و ۶ زن را به این رقابت‌ها اعزام کند و محدودیت اعمال شده برای کاهش نفرات، تصمیم خود ایران است.
 
نخستین تیم ملی پاراگلایدر ایران متشکل از علیرضا عمیدی، محمود شیرازی‌نیا و حسین عباسقلی‌زاده با مربیگری محمد رازقی عازم جاکارتا خواهد شد.
 
علیپور رییس فدراسیون انجمن‌های ورزشی در بدرقه خلبانان گفت: «شما به عنوان اولین تیم ملی پاراگلایدر ایران پس از پانزده سال فعالیت رسمی، نه تنها برگزیده جامعه ورزش‌های هوایی بلکه نماینده ۸۰ میلیون ایرانی هستید.»
 
این موضوع باعث اعتراض زنان خلبان پاراگلایدر شده. فاطمه افتخاری قهرمان ایران و دارنده عناوین بین‌المللی گفت: «همه آنچه تا الان درست شده در سال‌های قبل افرادی برایش جنگیده و تلاش کرده‌اند. به همین دلیل این موضوع را رسانه‌ای می‌کنم. خیلی ناراحت کننده است که زحمات زنان را نادیده می‌گیرند.»
 
افتخاری در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا تاکید کرد: «امسال به عنوان اولین زن ایرانی با هزینه شخصی در جام جهانی پاراگلایدر پرواز می‌کنم. البته فکر می‌کنم با این وضعیت ارز و نایده گرفته شدن‌ها و اینکه هیچ اعزامی وجود ندارد، اولین و آخرین دوره‌ای باشد که شرکت می‌کنم.»
 
برنده مدال برنز جام بین‌المللی قزاقستان در ادامه گفت: «من مدال طلای مقدماتی جام جهانی را دارم. بنابراین در آسیا قطعاً مدال آوریم. اعزام نشدنمان در حالی است که از افغانستان شش خلبان زن اعزام می‌شود.»
 
اتفاق مشابهی در فدراسیون جودو رخ داده و این فدراسیون از سهمیه کوراش زنان کم کرده و به سهمیه کوراش مردان افزوده است. موضوعی که با انتقاد شدید لیلا چغلوند قهرمان آسیا مواجه شد.
 
پیشتر فرزانه فصیحی سریعترین دختر ایران هم از فهرست بازی‌های آسیایی حذف شد. او در یادداشت اعتراضی خود بر احتمال خداحافظی زودهنگام از دنیای قهرمانی تاکید کرد.
 
پس از افزایش چشمگیر نرخ ارز در هفته‌های اخیر، بخشنامه جدید وزارت ورزش بر کاهش اعزام‌های بین‌المللی تاکید کرده است.
 
اما در عمل به نظر می‌رسد جلوگیری از اعزام زنان ورزشکار بیش از ورزشکاران مرد، مدنظر فدراسیون‌ها و انجمن‌های ورزشی قرار گرفته است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.