لیز دوست، خبرنگار ارشد امور بینالملل بیبیسی
یک شوک سراسر جهانی را درنوردید که شاهد مسابقه حیرتانگیز فریادها در دفتر بیضی کاخ سفید بود.
اکنون در بسیاری از پایتختها، نفسهایی که در سینه حبس شده بود جای خود را به نفس عمیقی داده است که برای یافتن راهی برای خروج از این بنبست خطرناک لازم است.
اوکراین با تمام خسارتهای دردناکی که در این جنگ متحمل شده است، به ضرورت حفظ ایالات متحده آمریکا در کنار خود واقف است. اروپا نیز این را بهخوبی میداند و اکنون در تقلا است تا حمایت خود از کییف جنگزده را افزایش دهد.
رئیسجمهور ترامپ که به خود میبالد بهترین صلحآور جهان است، به موافقت اوکراین برای دستیابی به هر توافقی نیاز دارد.
اتهام سهمگینی که رئیسجمهور آمریکا، که مورد موافقت حامیان سرسخت او هم است، مبنی بر اینکه رئیسجمهور زلنسکی به ایالات متحده آمریکا «بیاحترامی» کرده است، به آسانی فراموش یا بخشیده نخواهد شد.
اما بسیاری هستند که رئیسجمهور ترامپ و تیمش را برای سرزنش و حتی گیرانداختن زلنسکی مقصر میدانند، رهبری که نه تنها برای کشورش میجنگند، بلکه برای کسب تضمینهای امنیتی لازم برای توقف آن، با توجه به این واقعیت که روسیه جنگ تمامعیاری را علیه کشورش آغاز کرد.
نه تنها اتحادهای قدیمی و پنداشتهای جاافتاده از هم پاشیده است، بلکه قطعات آن دیگر با هم جور درنمیآیند. اکنون زمان سرنوشتسازی در تلاش برای ایجاد یک معماری جدید است.