شایع‌ترین مشکلات پوستی در گرما و راه‌های مقابله با آن‌ها

آفتاب سوختگی، سوزش پوست ناشی از اصلاح، قرار گرفتن در معرض گزش حشرات، عفونت موهای زیرپوستی، بثورات پوستی ناشی از گرما، تشدید عفونت‌های واژینال (زنانه) و عفونت بین انگشتان پا از رایج‌ترین مشکلات پوستی در فصل گرما هستند که در این مطلب به راه‌های مقابله با آن‌ها پرداخته‌ایم، با ما همراه باشید...

آفتاب‌سوختگی، یکی از رایج‌ترین مشکلات پوستی در فصل تابستان است که می‌تواند حتی برای افرادی که چند بار در طول روز از کرم‌های ضدآفتاب استفاده می‌کنند هم اتفاق بیفتد.

معمولاً آفتاب‌سوختگی تابستانی، قسمت‌هایی از پوست بدن مانند پشت گردن، پشت دست‌ها در صورت را درگیر می‌کند. آفتاب‌سوختگی‌های متوسط تا شدید، هم دردناک هستند و هم باعث ایجاد حس سوزش روی پوست می‌شوند.
متخصصان توصیه می‌کنند برای پیش‌گیری از ایجاد این نوع آفتاب‌سوختگی‌ها، علاوه بر استفاده از کرم‌های ضدآفتاب، پوشش کامل و مناسبی در تابستان داشته باشید تا از تابش مستقیم نور آفتاب به پوستتان پیشگیری کنید. با این حال، اگر دچار آفتاب‌سوختگی شدید، از کرم‌های مرطوب کننده بر پایه آب که حاوی ژل آلوئه‌ورا هستند و هیچ‌گونه الکلی در آن‌ها به کار نرفته، کمک بگیرید. اگر بتوانید کرم‌های نرم‌کننده را در فصل تابستان داخل یخچال نگهداری کنید، خنک بودن آن‌ها به تسکین درد و سوزش ناشی از آفتاب‌سوختگی کمک خواهد کرد. نکته دیگر این است که هرگز پوسته ریزی‌های ناشی از آفتاب‌سوختگی را از سطح پوستتان جدا نکنید تا باعث تشدید سوزش پوست و طولانی‌تر شدن طول دوره درمان آفتاب‌سوختگی نشوید. در ادامه این مطلب، با چند مورد دیگر از رایج‌ترین مشکلات پوستی در فصل تابستان آشنا می‌شوید و توصیه‌های متخصصان پوست را برای مقابله با این مشکلات می‌خوانید.
 
1- سوزش پوست ناشی از اصلاح
بسیاری از افراد عادت به اصلاح روزانه موهای زائد بدن و صورت خود با تیغ‌ها و ژیلت‌های مختلف موجود در بازار دارند. این افراد معمولاً در فصل تابستان بیشتر دچار سوزش پوست ناشی از اصلاح، خصوصاً در ناحیه تناسلی، می‌شوند. متخصصان معتقدند تعریق بیش از اندازه پوست، مخصوصاً در نواحی خاصی مانند زیر بغل، کشاله ران و ناحیه تناسلی در فصل تابستان، پوست این قسمت‌های بدن را نسبت به عوامل خارجی مانند تیغ‌های اصلاح حساس‌تر می‌کند. از این‌رو، بهتر است زمانی را برای اصلاح موهای زائد در فصل تابستان در نظر بگیرید که پوستتان کاملاً خشک باشد. قبل از اصلاح حتماً به اندازه کافی از کرم‌های مخصوص اصلاح برای نرم کردن پوست استفاده کنید و در فصل تابستان برای کاهش حساسیت و سوزش پوست ناشی از اصلاح، موها را برخلاف جهت رویش آن‌ها اصلاح نکنید. در غیر این صورت، علاوه بر سوزش پوست، دچار خارش‌های پوستی هم خواهید شد. متخصصان توصیه می‌کنند پس از اصلاح پوست در تابستان، حتماً بدن خود را با آب ولرم آبکشی کنید و پس از استحمام، درست زمانی که پوستتان هنوز کمی مرطوب است، از لوسیون سبک و بر پایه آب برای کاهش التهاب پوست بدن یا صورتتان کمک بگیرید. استفاده از محصولات حاوی الکل به جای محصولات بر پایه آب فقط باعث تشدید سوزش، خارش و التهاب پوست پس از اصلاح در تابستان خواهد شد.
 
2- قرار گرفتن در معرض گزش حشرات
بالا رفتن دمای هوا در تابستان، با افزایش تراکم انواع پشه‌ها در سطح شهر همراه است. به همین دلیل خیلی از ما در این فصل از سال بدون دلیل دچار خارش‌های پوستی می‌شویم. این در حالی است که منشاء تمام این خارش‌های ناگهانی می‌تواند گزیدگی با پشه باشد. متخصصان پوست معتقدند هر چه بیشتر جای نیش پشه را بخارانید، حساسیت پوستی‌تان را بالاتر می‌برید و نیاز به خاراندن مجدد را احساس می‌کنید. همین خارش‌های مداوم پوستی، باعث ایجاد التهاب یا حتی زخم خواهند شد. شما می‌توانید به جای خاراندن پوست، از کمپرس آب سرد یا کمپرس یخ برای تخفیف خارش‌ها کمک بگیرید یا اگر دچار خارش عمومی شده‌اید، از یک دوش آب خنک استفاده کنید. استفاده از اسپری‌های ضد خارش یا ژل‌های خنک‌کننده هم می‌تواند کمک خوبی برای کاهش اثر خارش ناشی از گزیدگی حشرات باشد.
 
3- عفونت موهای زیرپوستی
یکی دیگر از مشکلات شایع و عجیبی که معمولاً در فصل تابستان برای بعضی افراد ایجاد می‌شود، زدن دانه‌هایی شبیه جوش‌های چرکی در قسمت‌هایی از بدن مانند پاها، کشاله ران‌ها و ناحیه تناسلی است. بهتر است بدانید این مشکل به دلیل عفونت موهای زیرپوستی در فصل تابستان ایجاد می‌شود. به عبارت ساده‌تر تعریق بیش از اندازه در فصل تابستان، شرایط پوست بدن را برای ایجاد و رشد باکتری‌ها به خوبی فراهم می‌کند. زمانی که بخش‌هایی از موهای زائد به صورت زیرپوستی رشد می‌کنند، پوسته نازک روی آن‌ها به مرور زمان نازک می‌شود و شرایط پوسته‌ریزی پیدا می‌کند. در این شرایط، گرم و مرطوب شدن پوست به دلیل تعریق تابستانی، فضای مناسبی برای رشد باکتری‌ها زیر این پوسته‌های نازک به وجود می‌آورد و باعث بروز عفونت می‌شود که این عفونت‌های سطح پوست را مانند جوش‌های سرسفید می‌بینیم. بهترین توصیه برای پیش‌گیری از ایجاد چنین مشکلی، استفاده از صابون‌ها یا لوسیونی آنتی باکتریال کنار حمام کردن روزانه با آب ولرم، خشک نگه داشتن پوست و پیشگیری از ایجاد موهای زیرپوستی با کمک یک لایه‌برداری سبک با استفاده از لیف و صابون‌های اسکراب است.
 
4- بثورات پوستی ناشی از گرما
یکی دیگر از شایع‌ترین مشکلات پوستی در فصل تابستان، ایجاد بثورات پوستی قرمز و ریز ناشی از گرما و التهاب پوست است. این بثورات پوستی معمولاً با خارش همراه هستند و در صورت کشیدن شدن لباس روی بدن، تحریک و تشدید می‌شوند. برای پیشگیری از گسترش این مشکل پوستی، مخصوصاً در ناحیه کمر، زیر سینه‌ها و کشاله ران‌ها، پوشیدن لباس‌های نخی و رنگ روشن در فصل تابستان توصیه می‌شود. بهتر است در این فصل، بلافاصله پس از رسیدن به منزل، دوش آب ولرم بگیرید و پوستتان را کاملاً خشک کنید. استفاده از کرم‌های کورتیزون برای کاهش خارش ناشی از بروز این بثورات پوستی، بسیار مؤثر است. نکته دیگر برای تخفیف این مشکل پوستی، تعویض روزانه لباس‌ها در فصل تابستان است. لباس‌های گشاد و سبک کمتر از لباس‌های تنگ و چسبان باعث تحریک این بثورات پوستی در فصل تابستان می‌شوند.
 
5- تشدید عفونت‌های واژینال (زنانه)
هرچند امکان بروز عفونت‌های واژینال در تمام فصول سال وجود دارد، تعریق بیش از اندازه در ناحیه تناسلی، شرایط مناسب را از نظر وجود گرما، تاریکی و رطوبت برای رشد باکتری‌ها فراهم می‌کند. از این‌رو، به تمام خانم‌ها توصیه می‌شود در فصل تابستان حتماً لباس زیر نخی و سفید بپوشند، دور شلوارهای تنگ و چسبان را خط بکشند و بعد از هر بار مراجعه به دستشویی، حتماً ناحیه تناسلی را با کمک دستمال بهداشتی کاملاً خشک کنند. تعویض لباس زیر، حداقل 2 بار در روز هم در فصل تابستان به خانم‌ها توصیه می‌شود.
 
6- عفونت بین انگشتان پا
تعریق بیش از اندازه پاها داخل کفش، شرایط مناسبی برای رشد باکتری‌ها در فضای بین انگشتان پا و زیر انگشتان پا فراهم می‌کند. از این‌رو، توصیه می‌شود حتماً در فصل تابستان، جوراب نخی رنگ روشن بپوشید، هر روز جوراب‌ها را عوض کنید و از کفش‌های دارای روزنه کمک بگیرید که بتوانند جریان هوا را در سطح پاها ایجاد کنند و به محض رسیدن به خانه، پاهای خود را با آب ولرم و صابون آنتی باکتریال بشویید و لای انگشتان پا را کاملاً خشک کنید. استفاده از کرم‌های ضدقارچ که بدون نسخه در داروخانه‌ها عرضه می‌شوند هم می‌تواند از ایجاد قارچ و عفونت در لابه‌لای انگشتان پا پیشگیری کند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.