گرمایش زمین تولید شراب در بلژیک را چهار برابر کرده است

تحت تأثیر افزایش دما تولید شراب در نواحی شمالی اروپا افزایش یافته‌است. طبق آمارهای دولتی میزان تولید شراب در بلژیک از سال ۲۰۰۶ تا کنون چهار برابر شده و در نتیجه زمین‌های کشاورزی که به کشت انگور اختصاص می‌یابند حتی با سرعت بیشتری گسترش یافته‌است؛ ولی علاوه بر کمیت، طعم شراب نیز تغییر کرده‌است.
 

اتین ریگو، صاحب یک شراب‌سازی در نواحی مرکزی بلژیک که از پیامدهای تغییرات جوی و افزایش دما بهره‌مند شده، به خبرگزاری رویترز گفت: «بیست سال پیش شراب ما مزه مرکبات، لیمو و گریپ‌فروت می‌داد؛ ولی امروزه شراب‌هایی داریم که طعم آنها به میوه‌های غیربومی مثل آناناس و سرخالو نزدیک است. این تکامل مهمی است.»

 
وی در ادامه گفت: «طعم شراب‌های ما بیست سال پیش سبک‌تر بود؛ ولی امروزه شراب‌های ما پرمایه‌تر و مزه آنها ماندگارتر است.»
 
آمارهای وزارت اقتصاد بلژیک نشان می‌دهد که بیست سال پیش در این کشور که اکثر مردم آن آبجودوست هستند فقط ۷۲ هکتار زیر کشت انگور بود.
 
سال گذشته اراضی کشت انگور تقریباً پنج برابر شد و به ۳۴۳ هکتار رسید. هر چند در مقایسه با کشور همسایه فرانسه هنوز بسیار ناچیز است ولی برای شروع بد نیست.
 
ویم تیری، کارشناس تغییرات جوی در دانشگاه بروکسل، می‌گوید: «این بخشی از یک تغییر کاملاً مشخص است. امروزه به وضوح می‌بینیم که بخشی از زمین‌های کشاورزی منطقه مدیترانه دیگر برای کشت انگور و تولید شراب مناسب نیستند یا به مرور این ویژگی خود را از دست خواهند داد. در مقابل، مناطقی در شمال اروپا مثل بلژیک در آینده برای کشت انگور و تولید شراب مناسب خواهند بود.»
 
البته او یادآوری می‌کند که این تغییر جنبه‌های منفی هم دارد. وضعیت آب و هوای این مناطق تحت تأثیر تغییرات جوی آشفته شده و این می‌تواند به کشت انگور آسیب بزند.
 
اما اکثر این تغییرات بسیار تدریجی صورت گرفته‌است. تولید شراب افزایش یافته، طعم آن متحول شده و برداشت محصول انگور در نواحی مرکزی بلژیک زودتر انجام می‌شود.
 
در گذشته معمولاً برداشت از تاکستان‌ها اواخر ماه اکتبر صورت می‌گرفت ولی به گفته اتین ریگو امسال قرار است اولین برداشت را اواخر سپتامبر یا اوایل اکتبر انجام دهند؛ ولی تا جایی‌که به تغییرات سال‌های اخیر مربوط است او ترجیح می‌دهد روی نتایج مثبت آن تمرکز کند.
 
او می‌افزاید: «شراب بلژیک خیلی جوان است. از نظر تنوع انگور و محیط و شرایط مطلوب برای تولید شراب‌های گوناگون هنوز در دوران نوجوانی است؛ ولی به نظرم در سال‌های آینده شاهد تولید محصولات عالی خواهیم بود.»
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۶
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا

تا چشم هرچی حزب اللهی ضد شراب در بیاد
شنبه ۱۶ تیر ۱۳۹۷ - ۰۶:۴۷
۴۱
پیامک1 - منچستر، انگلستان
شراب ناب میخواهم که مردافکن بود زورش
شنبه ۱۶ تیر ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۴
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +271شاهزاده رضا پهلوی از ترامپ خواست به اقدام نظامی علیه حکومت ایران ادامه دهد
  • +229شاهزاده رضا پهلوی در سی‌پک: جمهوری اسلامی باید به‌طور کامل پایان یابد
  • +185پاسخ سخنگوی فارسی‌زبان ارتش اسرائیل به مجری حکومتی: از روز اول پدر بالای سرت نبوده
  • +149سخنرانی فرح و ایمان پهلوی (دو دختر شاهزاده رضا پهلوی) در تجمع ایرانیان مقابل کنگره آمریکا در واشینگتن
  • +137ترامپ: این رژیم ۴۵ هزار نفر از مردم معترض خودش را کشت؛ به سرعت کار رژیم را تمام می‌کنیم
  • +120فرمانده یگان ویژه فاتحین، دخیل در سرکوب معترضان، کشته شد
  • +117پیام تند روح‌الله رحیم‌پور به نماینده ایرانی‌الاصل پارلمان فرانسه: تا حالا چه غلطی کردید
  • +108کشته شدن کودک ۱۱ ساله در حین خدمت در ایست بازرسی سپاه
  • +104ترامپ: در حال بررسی خروج از پیمان ناتو هستم، همیشه می‌دانستم آن‌ها ببر کاغذی هستند
  • +99مارکو روبیو: هنگام صحبت از ایران، منظورم مردم نیستند، ملایان شیعه مذهبی حاکم بر کشور را می‌گویم