چرا پلک چشمم می‌پرد؟

پرش پلک یکی از شایع‌ترین عارضه‌های چشمی است که پلک بالا یا پایین را درگیر انقباضات غیرارادی می‌کند و مدت کوتاهی ادامه می‌یابد.

هنگام پرش چشم خود فرد ممکن است انقباضات شدیدی را در ناحیه چشم حس کند، اما این انقباضات معمولاً از سوی دیگران قابل مشاهده نیست.

این عارضه تقریباً در بیشتر موارد بی‌خطر است و می‌تواند بر اثر عوامل مرتبط با رژیم غذایی و سبک زندگی ایجاد شود. از جمله این عوامل عبارتند از:
 
1. استرس
استرس‌هایی که در زندگی روزمره تجربه می‌کنیم، می‌توانند در ایجاد انقباضاتی که در نقاط مختلف بدن بروز می‌کنند، نقش داشته باشند. خستگی چشم نیز یکی از عوامل شناخته‌شده مرتبط با پرش پلک است. این عارضه خصوصاً در کسانی که خشکی چشم یا ضعف بینایی دارند، بیشتر بروز می‌کند.
 
2. خستگی
میزان حساسیت عضلات اطراف چشم بسیار بالاست. وقتی به‌اندازه کافی نخوابید، سیستم عصبی سمپاتیک که فعالیت‌های غیرارادی را کنترل می‌کند، ممکن است نسبت به کمبود استراحت واکنش نشان دهد.
 
3. رژیم غذایی
کافئین از جمله مواد تحریک‌کننده سیستم عصبی است. پس پرش پلک در برخی موارد می‌تواند از مصرف بیش از حد شکلات هم ناشی شود.
 
4. کمبود ویتامین
کمبود ویتامین و مواد معدنی گاهی می‌تواند باعث انقباض عضلات چشم شود. مطالعات نشان داده‌اند کمبود ویتامین ب 12 در بروز این عارضه بی‌تأثیر نیست.
در چه مواردی پرش پلک نشانه عارضه‌ای جدی است؟
پرش پلک در موارد اندکی حاکی از مشکلات عصبی جدی و نیازمند پیگیری است. به گزارش آکادمی چشم‌پزشکی آمریکا، بلفارواپاسم و اسپاسم نیمه صورت (همی فاسیال اسپاسم) از جمله انواع حادتر اسپاسم چشم به شمار می‌روند که البته شیوع بسیار کمی دارند و با علائم دیگری مانند انتشار اسپاسم به سایر نقاط صورت همراه خواهند بود. در هر صورت اگر پرش پلک بیش از یک هفته ادامه پیدا کند و روی بینایی تأثیر بگذارد، قطعاً مراجعه به پزشک الزامی است.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +246تشکر ایرانی‌ها از اسرائیل جلوی چشم طرفداران حماس؛ رضا پهلوی به این مداخله بسیار نیاز بود
  • +213شاهزاده رضا پهلوی: نیازهای ضروری خود را تهیه کنید، در خانه بمانید و در انتظار «فراخوان نهایی» من باشید
  • +198شاهزاده رضا پهلوی: عزم آمریکا و اسرائیل برای نابودی سپاه از حمایت مردم ایران برخوردار است
  • +197ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +164وقتی ۳۰ هزار نفر کشته شدند سکوت کردید؛ حالا برای زیرساخت‌ها فریاد می‌زنید؟
  • +164نتانیاهو خطاب به ایرانیان: در روزهای آینده شرایطی فراهم می‌شود تا سرنوشت خود را به دست بگیرید
  • +158ترامپ: بمباران مدرسه دخترانه در ایران کار جمهوری اسلامی بود
  • +147پلیس لندن راهپیمایی روز قدس را ممنوع کرد
  • +143مدیر عامل فولاد شاهرود هنگام خروج از کشور با ۳ میلیون دلار پول نقد دستگیر شد
  • +132وزیر دفاع اسرائیل: سردخانه‌ها پر از اعضای بسیج و سپاه است اما جمهوری اسلامی با قطع اینترنت این را به مردم نمی‌گوید