انتشار وصیتنامه «مارکو پولو»؛ تازه‌هایی درباره زندگی جهانگرد مشهور ونیزی

 نقاشی منتسب به مارکو پولو وصیتنامه «مارکو پولو»، مشهورترین جهانگرد دنیا پس از هفتصد سال، در قالب یک کتاب منتشر شده و اطلاعات تازه ای را در مورد شخصیت و زندگی این تاجر ماجراجوی ونیزی در اختیار پژوهشگران و مورخان قرار داده است.
 

در نهم ماه ژانویه سال ۱۳۲۴، «مارکو پولو» تاجر و جهانگرد ونیزی قرن سیزدهم میلادی در بستر مرگ افتاد.

 
او در حضور همسر و دخترش، یک کشیش و دو شاهد وصیت کرد.وصیتنامه «مارکوپولو» به لاتین روی پوست گوسفند نوشته شد.
گروهی از پژوهشگران و مورخان این وصیتنامه را به مدت سه سال مورد بررسی قرار دادند و تا بتوانند اطلاعات دقیق تری از شخصیت «مارکو پولو» به دست آورند.
 
نشر «اسکرینیوم» ، این وصیتنامه هفتصد ساله را در قالب یک کتاب ۳۹۵ صفحه ای منتشر کرده است.
 
این کتاب، در اصل، نسخه بازسازی شده وصیتنامه است و حتی لکه هایی که روی آن مانده را در بر می گیرد.
 
نام این کتاب که به صورت محدود و برای مخاطب خاص چاپ شده هست «من، مارکو پولو،اشتیاق و انضباط» نام دارد.
 
«مارکو پولو»، مردی پرهیزگار بود و بیشترین ترسش هنگام مرگ، گناهانش بود.
 
«رزی فونتانا»، از نشر «اسکرینیوم» که وصیتنامه «مارکو پولو» را چاپ کرده است می گوید وصیت او نشان می دهد به رغم ماجراجویی هایش در سراسر دنیا، مردی تنها و غمگین بود.
 
وصیتنامه، سفر «مارکو پولو» به چین را که سالها سوژه مورد بحث مورخان بود نیز تأیید می کند.
 
در اواخر قرن بیستم میلادی، تعدادی از مورخان این مسأله را مطرح کردند که «مارکو پولو» هرگز به چین سفر نکرد و قصه هایی که از امپراتوری مغول شنیده را بازرگانان ایرانی دریای سیاه برایش تعریف کرده اند.
 
بسیاری با استناد به اینکه خدمتکار او یک تاتار بود این فرضیه را رد کردند. اما حالا، وصیتنامه بر سفر او به چین صحه می گذارد.
 
یکی دیگر از اسنادی که سفر «مارکو پولو» به چین را تأیید می کند مشک های گران قیمتی است که از آن دیار تهیه کرده بود و بعد از مرگش، فهرست بندی شد.
 
«مارکو پولو»، در سالهای پایان عمرش به معامله مشک مشغول بود که آن موقع در غرب رایج نبود و ماده ای گرانبها و نایاب محسوب می شد. پس از درگذشت او، در خانه اش چیزی حدود ۲۷ کیلو مشک به قیمت ۲۱۷ دوکات پیدا شد.
 
«مارکو پولو» مبلغ قابل توجهی از ثروتش را به کلیسا بخشید و بقیه دارایی هایش را برای همسر و سه دخترش ، «فانتینا»، «بله لا» و «موره تا» باقی گذاشت.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +340شاهزاده رضا پهلوی: تنها توافق قابل قبول، تسلیم جمهوری اسلامی در برابر ملت ایران است
  • +307شاهزاده رضا پهلوی خطاب به مردم ایران: امید خود را از دست ندهید، ایران را نجات خواهیم داد
  • +225شهبانو فرح پهلوی در مصاحبه با شبکه «آی۲۴ نیوز»: دوران گذار به ندرت ساده است، اما عمیقا امیدوارم
  • +171رضا پهلوی: آنچه در ایران می‌گذرد یک فرآیند نسل‌کشی است
  • +170پاسخ محترمانه سینا ولی‌الله به سخنان گلشیفته فراهانی در مصاحبه با شبکه فرانسوی
  • +145پرچم شیروخورشیدنشان در دستان هاتف معیل، قهرمان ایرانی هنرهای رزمی ترکیبی؛ «بچه شاه باخت نمی‌دهد»
  • +140برگزاری دادگاه ابراهیم حکمت؛ مردی عراقی تبار که یک زن ایرانی معترض را در لندن به شدت کتک زده بود
  • +134وقتی فرداد فرحزاد ادعای آرش عزیزی مبنی بر «ترامپ آقای پهلوی رو نپذیرفته» را به چالش کشید
  • +134علی کریمی: برای جلوگیری از هرگونه سو‌ء استفاده در مسیر‌های برگزاری مراسم ۲۲ بهمن تردد نکنید
  • +126یک جوان ایرانی از بوشهر بعد از انتشار این ویدیو و دادن پیغام به ترامپ خودکشی کرد