مولوی عبدالحمید: نباید اجازه داد در ایران اختلافات قومی ایجاد شود

مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی امام جمعه سنی‌های زاهدان و از چهره های برجسته اهل سنت ایران گفته است نباید اجازه داد در ایران اختلافات قومی ایجاد شود.
 

آقای عبدالحمید در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا گفته است گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) نتوانسته در مناطق بلوچستان ایران نفوذ کند. او این موضوع را به "بیداری" اهل سنت ایران مرتبط دانسته و گفته است "من مانع نفوذ آن‌ها هستم. من هم وظیفه دینی و شرعی خودم می‌دانم که از افراط گرایی تا جایی که دست‌مان می‌رسد جلوگیری کنم."

 
آقای عبدالحمید گفته است نباید اجازه داد اختلافات قومی و نظری در ایران ایجاد شود و گفته است چنین اختلافاتی باعث "به هم خوردن" امنیت ایران خواهد شد و به همین خاطر تاکید دارد که "باید بر منافع ملی پافشاری کرد."
 
امام جمعه سنی‌های زاهدان در مورد مشکلات اهل سنت در ایران گفته است چنین مشکلاتی، نسبت به گذشته کمتر شده است. او در عین حال از افراد "تنگ‌نظر، بی‌سواد و کوتاه‌بین" در برخی نهادها و سازمان‌ها نام می‌برد که در صدد "اعمال سلیقه" خود هستند.
 
سنی‌های ایران می‌گویند در مدیریت عالی ایران جایگاهی ندارند و سهم آنها در مدیریت‌های منطقه‌ای هم بسیار اندک بوده است.
 
چندی پیش مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی نامه‌ای در مورد مشکلات سنی‌های ایران به آیت‌الله علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران نوشت.
 
در پاسخ نامه‌ای از سوی محمد محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر آیت‌الله علی خامنه‌ای منتشر شد که در آن، رهبر ایران تبعیض و نابرابری بین ایرانیان را رد می‌کرد.
مولوی عبدالحمید و آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار "هفته وحدت" با رهبر ایران - دی ماه سال ۱۳۹۳ پس از انتشار این نامه، آقای عبدالحمید ابراز امیدواری کرد که مقام‌های حکومتی به "دستور" رهبر برای "رفع هر نوع تبعیض" عمل کنند.
 
در این نامه به نقل از رهبر ایران آمده بود "همه ارکان جمهوری اسلامی موظفند بر اساس معارف دینی و قانون اساسی هیچ گونه تبعیض و نابرابری بین ایرانیان از هر قوم و نژاد و مذهبی روا ندارند. ما هم به جد معتقدیم همه باید کنار هم و در صفوف فشرده و واحدی به سربلندی و عزت ایران اسلامی بیندیشند و در راه آن تلاش کنند و اجازه ندهند دشمنان این مرز و بوم و خناسان وابسته به این و آن در این صفوف واحد تفرقه افکنده و کارشکنی کنند".
 
آقای عبدالحمید در مصاحبه با ایسنا، دستور رهبر ایران را تاثیر گذار خوانده ولی گفته است "ممکن است برخی اجرای آن را به تاخیر بیاندازند، اما انصافا فرمان چنان صریح است که باید همه به آن توجه کنند."
 
مولوی عبدالحمید همچنین به جناح‌های اصولگرا و اصلاح‌طلب ایران توصیه کرده که در خود تغییراتی ایجاد کنند.
 
او گفته است اصلاح‌طلبان باید به خواسته های ملت، اقوام، مذاهب و اهل سنت که در انتخابات از آنها حمایت کردند، توجه کنند.
 
آقای عبدالحمید افزوده است جناح اصلاح‌طلب ایران نباید تلاش کند که تنها "برای خودشان پست و مقام نگه دارد بلکه باید برای همه مردم تلاش کند."
 
او همچنین گفته است اصولگرایان باید به نحوی تغییر کنند که نظر عموم مردم را جلب کنند.
 
آقای عبدالحمید گفته است توصیه‌اش به حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران این بوده که حتما در کابینه از وزرای زن و اهل سنت استفاده کند. در دولت دوم آقای روحانی هیچ وزیر زن یا سنی مذهبی وجود ندارد.
 
او به حضور یک زن بلوچ مهاجر در دولت امارات اشاره کرده و این سئوال را مطرح کرده که "چرا این زن در کابینه دولت ما نباشد؟ چرا وقتی یک زن می تواند معاون وزیر و رئیس باشد خود وزیر نباشد؟" و گفته است "از یک جایی باید این موضوع آغاز شود."
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۴
oghab - هلسینکی، فنلاند

ایران کشور شیعه است عمری ها جاشون توی عرعرستان
شنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۳
۸۲
تفکر اسلامی - کپنهاک، دانمارک

صد احسنت بر این کامنت جانانه شما. بزرگترین دشمن ما عمریها هستند؛ نه ترامپ. تازه ملانیاش رو هم دوست داریم.
شنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۹
۴۴
behran - کردستان، ایران
اگه تو رو آدم حسابت میکردن در مراسم تحلیفی که قبلش حسابی خودتو شیرین کرده بودی دعوت میشدی، این جماعت آخوند و شیخ و مفتی مفت خور مایه ننگ هر قومند، تو هم مایه ننگ مردم شریف بلوچستانی!
یکشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۳
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.