مهاجرت دانشجویان نخبه ایرانی به آمریکا؛ از شریف تا کالیفرنیا

سردر دانشگاه صنعتی شریف در خیابان آزادی تهرانروزنامه «هفت صبح» ایران در گزارشی از مهاجرت نخبگان ایرانی به آمریکا گزارش داد که از ۱۰ نفر اول ورودی سال ۱۳۸۸ دانشگاه شریف فقط یک نفر در ایران باقی مانده است.
روزنامه هفت صبح که پیشتر نیز گزارش داده بود ۸۰ درصد رتبه های برتر کنکور سال ۱۳۸۶ برای ادامه تحصیل به خارج از ایران رفته‌اند، این بار خبر داده که از ۱۰ نفر اول رشته ریاضی و فیزیک در سال ۱۳۸۸ فقط یک نفر در ایران باقی مانده است و در حال حاضر همگی در آمریکا به سر می‌برند.
فریدعطارزاده در این گزارش با معرفی ۹ دانشجوی ایرانی که برای ادامه تحصیل آمریکا را انتخاب کرده‌اند، نوشته است: «در حالی که در بسیاری از رشته های استراتژیک در ایران به این دانشجویان نیاز محسوسی وجود دارد اما نبود برنامه ای مشخص برای جذب این افراد در رشته های مختلف، باعث می‌شود آن ها بار سفر را ببندند و بروند.»
بنا بر این گزارش، معین فلاحتگر از بهشهر رتبه یک ریاضی آن سال بود که به دانشگاه شریف رفت و در حال حاضر دانشجوی دکترای دانشگاه کالیفرنیا سن‌دیگو (UC San Diego) در رشته برق است.
 

مسعود بهزادی‌نسب از شیراز رتبه دوم رشته ریاضی بود که او هم در دانشگاه شریف درس می‌خواند. مسعود حالا از دانشگاه تگزاس (University of Texas at Austin) دکترای مهندسی مکانیک گرفته است.

 
وهاب زارعی از مشهدم مانند سایر رتبه اولی‌ها ترجیح داده بود در دانشگاه شریف درس بخواند اما مهندسی مکانیک را انتخاب کرده بود. وهاب سپس به دانشگاه مینه‌سوتا (University of Minnesota) رفت و رشته مهندسی پزشکی را انتخاب کرد.
 
احسان عباسی از اهوازرتبه چهارم ریاضی نیز در مهندسی برق شریف درس خوانده بود و سپس به مؤسسه فناوری کالیفرنیا (California Institute of Technology) آمد و دانشجوی دکترا در مهندسی برق است.
 
سجاد موذنی از اصفهان با رتبه ششم رشته ریاضی مانند بقیه برق شریف را انتخاب کرده بود. او دکترای خود از دانشگاه کالیفرنیا، برکلی (University of California, Berkeley) دریافت کرد.
 
مهدی گنجی از اصفهان با رتبه هفتم رشته ریاضی رشته برق شریف را انتخاب کرد و حالا در دانشگاه کالیفرنیا (University of California) دکترای برق می‌خواند.
 
رتبه هشتم آن سال امیرحسین افشاری نژاد از تهران بود که در شریف برق خواند اما حالا در جورجیا تک (Georgia Institute of Technology) دکترا می‌خواند.
 
مهدی جعفرنیای جهرمی از‌ جهرم با رتبه نهم تا فوق لیسانس در دانشگاه شریف ماند اما برای دکترا به دانشگاه کالیفرنیای جنوبی (University of Southern California) آمد.
 
نفر دهم کنکور شهریار آقایی میبدی از تهران بود که در دانشگاه شریف درس خواند اما برای ادامه تحصیل به دانشگاه مریلند در کالج پارک (University of Maryland) آمد و در رشته مهندسی برق مشغول به تحصیل است.
 
رامین فروزنده شهرکی از اصفهان با رتبه پنجم کنکور ریاضی و فیزیک تنها فردی است که از بین نفرات برتر آن سال همچنان در دانشگاه شریف مشغول به تحصیل است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۴
hamid411 - لس آنجلس، ایالات متحده امریکا

اینهمه وطن فروش!؟ نوبره والله!! 😂😂. قابل توجه رفقای اسلامیست که جونشون برای ساندیس میره: این إعداد و ارقام فرار مغزها توی هر دولتی باشه، حداقل بروی مبارک میارن. این دیگه حداقلشه. البته که اون مملکت گل و بلبل یه این برو بچه ها احتیاج نداره، همون فیضیه و حقانی با یه ممد حلبی ساز که بتونه ابگرمکن های کره شمالی و روسیه رو مونتاژ کنه کفایت میکنه.
شنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۳:۴۸
۶۴
kolah-ghermezi - ونکوور، کانادا

بزار برن به جَهَندَم ! وقتى نماز و روزه بجا نمیارن و أصول دینشون رو نمیدونن همون بهتر که بِرَن!! خدا برکت به اینهمه بسیجى کله خر بى ترمز داریم !! فکر کردن لَنگِ این ده نفریم !! والله !!!
شنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۴:۱۱
۷۰
senator x - تهران، ایران

آنکسانیکه منفی دادن حتما صاحبان آژانس مسافری شهری هستند که راننده کم آوردند
شنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۴:۵۰
۵۲
natasha1 - نیویورک، ایالات متحده امریکا
خوب کاری کردن .بمونن ایران که دسته جمعی با اتوبوس ایران پیما بندازنشون ته دره؟! یا مثلا بشن امید کوکبی سر از زندان اوین در آرن ؟؟ که بنده خدا سرطان گرفته حتی رو تخت بیمارستان هم به تخت زنجیرش کردن ؟؟ من جای جوانان با هوش ایرانی بودم میلیونی راه میفتادیم همگی حتی با پای پیاده ایران را ترک می کردیم .چون دیگه در مقابل هجوم میلیونی که دیگه کسی نمیتونه جلوشون را بگیره .ایران هم میمونه دست یک مشت اخوند پیر فسیل که بدون جوانان حتی عرضه ندارن آب دماغشان را بکشن بالا!!!
یکشنبه ۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۶:۳۳
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.