درست و غلط های سه باور پوستی
رأی دهید
آقای دکتر داریوش دائر، متخصص پوست و مو، این باورها را به صورت موشکافانه و علمی توضیح می دهند.
ژله به صورت ناشتا مانند بوتاکس در برطرف کردن چین و چروک پوستی موثر است نادرست. ژله خوراکی معمولاً جذب اندکی از سیستم گوارشی داشته و در هیچ مرجع یا منبع علمی ارتباط آن با بهبود وضع پوست یا کاستن چین و چروک ها مطرح نشده و حتی به آن اشاره ای نشده است. مکانیسم عملکرد بوتاکس بسیار متفاوت و مجزا از کرم های موضعی یا داروهای خوراکی است. بوتاکس در واقع سم ضعیف شده حاصل از باکتری کلستریدیوم بوتولینوم است.
اسم علمی این سم "بوتولینوم توکسین" است. بوتاکس فرآورده ای تجاری حاوی مقدار بسیار بسیار اندک بوتولینوم توکسین نوع A است که در عضلات پیشانی و بین ابروها و اطراف چشم یا سایر نقاط مورد نیاز تزریق می شود و به طور موقت باعث فلج کردن و بی حرکتی این عضلات می شود. این بی حرکتی موقت موجب عدم چین خوردگی پوست صورت شده و ظاهری صاف و جوان به پوست می دهد. اثر بوتاکس حدود 6 ماه ادامه داشته و سپس تدریجاً از بین می رود. هیچ فرآورده یا داروی خوراکی یا موضعی دیگری قادر به اعمال اثری مشابه بوتاکس نیست و نمی تواند جایگزین یا معادل آن شود.
خوردن زیاد کشک پوست را حساس کرده و خراب می کندنادرست. در مورد ارتباط مواد غذایی مختلف با وضعیت پوست اعتقادات و باورهای گوناگونی وجود دارند که گاه قدمت و سابقه ی آن ها تا بدو تاریخ بشری می رسد. ارتباطی بین خوردن کشک با ایجاد حساسیت پوستی از نظر علمی وجود ندارد. همچنین کشک و سایر لبنیات باعث خراب یا لکه دار یا چروکیده شدن پوست نمی شوند. سایر لبنیات هم در اکثر افراد بالقوه حساسیت زا نیستند، ولی در برخی افراد مبتلا به اگزمای سرشتی (آتوپیک) احتمال تشدید علائم بیماری با مصرف لبنیات وجود دارد. بیشترین سن استعداد به این حالات، زیر سن 6 ماهگی است.
کمبود ویتامین های B و E باعث ریزش مو می شوند هم بله و هم خیر. کمبود ویتامین ها از جمله ویتامین D و گروه B و عناصری همچون آهن، زینک (روی)، منیزیم و منگنز می تواند باعث ریزش مو شود ولی در مورد ویتامین E اتفاق نظر خاصی وجود ندارد.