۱۱ کاربرد نمک در خانه

نمک کالایی آن‌چنان گران‌بها است که در زمان باستان به عنوان دستمزد به کارگران می‌دادند. نکته‌ی جالب این است که ریشه‌ی واژه‌ی salary که در زبان انگلیسی به معنی دستمزد است، از salt به معنی نمک آمده است، و در آن زمان به عنوان "‌نسبت نمک دریافتی به میزان کار کارگران‌”‌ اطلاق می‌‌شد.
 

امروزه، از نمک برای طعم‌دادن به غذاها و همین‌طور بسیاری کارهای ضروری دیگر استفاده می‌شود.

 
در ادامه به یازده کاربرد مهم نمک در خانه اشاره می‌کنیم:
 
۱. تمیز کردن تخته گوشت حدود یک مشت نمک درشت به همراه آب لیمو بهترین ترکیبی است که می‌توانید روی تخته گوشت بمالید و به این ترتیب آن را تمیز و ضدعفونی کنید.
 
۲. جلا دادن وسایل برنجی برای از بین بردن لکه‌های سخت از ظروف و وسایل برنجی، از خمیر نمک و سرکه استفاده کنید. البته، افزودن مقداری آب لیمو هم می‌تواند مفید باشد؛ آب لیمو خمیر نمک و سرکه را کمی رقیق‌تر می‌کند و سپس می‌توانید این ترکیب را روی وسایل برنجی بمالید. سپس وسایل برنجی‌تان را با آب ولرم بشویید، و با یک پارچه‌ی سفید و تمیز و بدون پرز کاملا خشک‌شان کنید.
 
۳. تمیز کردن ظروف سوخته و سیاه‌شده اگر ظرف‌های‌تان در اثر حرارت سیاه شدند یا آثار غذاهای سوخته کف ظرف‌های‌تان ماند، نواحی سوخته یا سیاه‌شده‌ی ظروف‌تان خیس کنید و روی آن نمک بپاشید، بعد از ده دقیقه آن را بسایید و با آب بشویید. راه دیگر آن است که داخل ظرف را پر از آب کنید و سپس یک مشت نمک داخل آب بریزید و بگذارید یک شب بماند. فردای آن روز ظرف را روی آتش بگذارید و اجازه دهید محلول آب و نمک جوش بیاید. با این کار از شر آثار سوختگی بر روی ظروف‌تان خلاص می‌شوید. اگر پس از شستشو، لکه‌ها به طور کامل پاک نشدند، این کار را یک بار دیگر نیز تکرار کنید.
 
۴. خاموش کردن آتش روی اجاق گاز اگر قابلمه یا ماهیتابه‌تان روی اجاق گاز آتش گرفت، به سرعت اجاق را خاموش کنید، و سپس روی آتش نمک یا جوش‌شیرین بپاشید. هرگز به جای نمک یا جوش‌شیرین، از شکر، بیکینگ‌پودر یا آرد استفاده نکنید.
 
۵. برای آب کردن یخ‌های پیاده‌رو در فصل سرما پیش از بارش برف و باران شدید، روی پیاده‌رو یا هر مکان سرباز در اطراف خانه‌تان سنگ نمک قرار دهید. این کار باعث می‌شود یخ هرگز به زمین نچسبد؛ به ویژه اگر زمین‌تان از جنس بتون باشد.
 
۶. پاک کردن لکه‌های قهوه یا چای برای پاک کردن لکه‌های قهوه یا چای از فنجان‌ها یا لیوان‌های سفالی و چینی، آنها را با نمک یا خمیر نمک و سرکه‌ی سفید بسایید. لکه‌ها و حلقه‌های روی گلدان‌ها را که در اثر آب به جای می‌مانند نیز می‌توان با مالیدن نمک پاک کرد. اگر دریچه‌ی گلدان بسیار تنگ است و دست داخل‌اش نمی‌رود، آن را پر از محلول غلیظ آب و نمک کنید و محکم تکان دهید؛ و بعد از مدتی بشویید.
 
۷. تسکین درد ناشی از کشیدن دندان شستن دهان با محلول آب گرم و نمک بعد از کشیدن دندان باعث تسکین و آرامش درد می‌شود. نمک باکتری‌های دهان را از بین می‌برد و آب نیز مانده‌های غذا را از دهان می‌شوید. این کار برای تسکین درد لثه‌ها نیز مفید است.
 
۸. تسکین سوزش ناشی از گزش حشرات با آب و نمک خمیر درست کنید و آن را ده دقیقه روی محل گزش حشره بگذارید. برای جلوگیری انتقال بیماری، حتما پیش از این کار محل گزش را به خوبی بشویید.
 
۹. از بین بردن لیسه‌های باغچه روی لیسه‌های باغ یا باغچه‌تان کمی نمک‌ بپاشید. این باعث می‌شود آنها آب بدن‌شان را از دست بدهند و از بین بروند.
 
۱۰. درست کردن ژلهبرای این‌که ژله سریع‌تر آماده شود، ظرف ژله را در یک ظرف بزرگ‌تر بگذارید و اطراف آن را پر از قطعه‌های یخ و نمک کنید.
 
۱۱. برای دور کردن مورچه‌ها یکی از خاصیت‌های معروف نمک این است که مورچه‌ها را از غذا و به طور کلی از خانه‌تان دور می‌کند. فقط کافی است کنار پنجره‌ها یا اطراف سبد میوه یا غذاها نمک‌ بپاشید، و دیگر هرگز این حشرات کوچکِ سیاه را نبینید.
 
هم‌چنین نمک‌ برای درمان برخی بیماری‌‌ها یا ناراحتی‌ها نظیر سندرم پای ورزشکاران نیز مفید است. برای جلوگیری از پیشرفت این بیماری، شخص مبتلا باید هر دفعه به مدت پنج تا ده دقیقه پای خود را در محلولی از دو قاشق چای‌خوری نمک‌ در هر نیم لیتر آب قرار دهد. نمک پاها را نرم و لطیف می‌کند و باعث می‌شود داروهای ضدقارچ به شکلی موثرتر در آن نفوذ کنند.
 
سرماخوردگی نیز به کمک نمک‌ قابل‌درمان است. غرغره‌ی آب‌نمک گلودرد را تسکین می‌دهد، و گرفتگی بینی نیز با محلول آب و نمک‌ به نسبت یک قاشق چای‌خوری در هر نیم لیتر آب برطرف می‌شود؛ به این صورت که آب‌نمک را توسط قطره‌چکان داخل بینی بریزید، و سپس بینی را با فشار خالی کنید.
 
به این ترتیب، به این نتیجه رسیدیم که نمک‌ ترکیبی همه‌کاره است. نه تنها این ماده بسیار مفید و موثر است، بلکه دیگر امروزه آن را می‌توانیم با نازل‌ترین قیمت از فروشگاه‌ها تهیه کنیم.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.