کشف راز پیام رسانی از قشر مغز بسوی اندام ها؛ راهی برای درمان پارکینسون

چند بیمار مبتلا به پارکینسون در حال تمرین با مربی شان. دانشمندان دو دانشگاه ایالتی کالیفرنیا و سن دیگو، با حمایت بنیاد ملی علوم آمریکا، دستگاه جدیدی ساخته اند که قادر است نحوه تعامل سلول های عصبی با یکدیگر و چگونگی پیام رسانی از قشر خاکستری مغز به سوی اندام ها را روشن کند.
 
پژوهشگران "مرکز تحقیقات پیشگام و نوآوری های علمی" با استفاده از یک کلاهک و ژل مخصوص و از طریق برنامه های مخصوص کامپیوتری، فعالیت سلول های عصبی مغز را بررسی می کنند.
 
پرفسور گُرت کاونبرگز، گروه مهندسی پزشکی دانشگاه سن دیگو می گوید:"پارکینسون، به از کار افتادن یک نقطه خاص در مغز محدود نیست و آسیب زایی آن تمام بدن را در بر می گیرد."
 
وی افزود: "بنابراین ما باید با رویکردی جامع به این بیماری نگاه کنیم و به همین دلیل نیاز است که متخصصان رشته های زیستی و فن آوری با یکدیگر همکاری کنند."
 
سازندگان این تکنولوژی جدید، امیدوارند با شناخت بهتر ساز و کار انتقال پیام، در مسیرهای اعصاب مرکزی، ناتوانی و اختلالات حرکتی بیماران مبتلا به پارکینسون را درمان کنند.
 
پرفسور گُرت کاونبرگز، گروه مهندسی پزشکی دانشگاه سن دیگو افزود: "کاری که ما می خواهیم انجام بدهیم این است که یک قدم فراتر برویم و با استفاده از این فن آوری و ظرفیت های طبیعی مغز، در انعطاف و توسعه پیوندهای جانبی، به بیماران پارکینسون کمک کنیم تا بدون کمک دیگران را بروند."
 
پژوهشگران این پروژه می گویند در گام بعدی تلاش می کنند تا این فرآیند را با استفاده از فن آوری بلوتوث، که استاندارد ارتباط های بی‌ سیم کوتاه برد و کم هزینه و با مصرف انرژی بهینه است، انجام دهند.
 
پرفسور تیم مولن، از دانشگاه سن دیگو می گوید: "کار دیگری که می خواهیم انجام دهیم، این است که نیازی به استفاده از سنسور ها نداشته باشیم و مستقیما از داخل مغز بتوانیم، امواج الکتریکی و پیام های مغزی را کنترل کنیم و تغییر دهیم."
 
آنها در گام بعدی با استفاده از تکنولوژی فیلمسازی و جلوه های ویژه و بازسازی واقعیت مجازی، ارتباط فعالیت نورون ها و حرکات طبیعی بدن را طراحی و ترسیم کنند.
 
همچنین، با استفاده از این تکنولوژی، بیمار یاد می گیرد که فعالیت های روزانه را از سر بگیرد.
 
پرفسور تیم مولن، دانشگاه سن دیگو می گوید: "ما دنبال پیشرفت مجازی دانش در برج عاج نیستیم، پیشرفت های علمی باید کاربرد واقعی و روزمره داشته باشند."
 
رمزگشایی از چگونگی کارکرد مغز و کنش و واکنش آن با سایر اندام ها، نسل تازه ای از دانشمندان و حوزه  جدیدی در علم و تکنولوژی های هوشمند پدید خواهد آورد و بیماران پارکینسونی می توانند امیدوار باشند که پس از اختلالات حرکتی ، امکان درمان سایر اختلالات از جمله حفظ تعادل و مشکلات گفتاری نیز فراهم شود.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.