بازداشت ۲ ایرانی به اتهام قاچاق مواد مخدر در مالزی
رأی دهید
به گزارش ایرنا، ‘طاهر قاسم’ رئیس اداره تحقیقات پلیس مبارزه با مواد مخدر ایالت سلانگور مالزی، گفت که این دو نفر در پارکینگ یک مرکز خرید در ‘بندر بارو امپنگ’ دستگیر شدند.
وی اعلام کرد که پلیس در دو کوله پشتی این افراد که تلاش داشتند فرار کنند، دو بسته پلاستیکی دو کیلو و ۱۰۰ گرمی مواد مخدر از نوع شیشه کشف کرد.
به نوشته روز جمعه تارنمای ‘نیو استریت تایمز’، پرونده این دو مظنون ۲۰ ساله به استناد بخش ۳۹ قانون مجازات قاچاق مواد مخدر مورد بررسی قرار می گیرد.
براساس این بخش از قانون مجازات مالزی مصوب سال ۱۹۵۲، افرادی که اقدام به قاچاق پنج گرم مواد مخدر خطرناک کنند، با حکم اعدام مواجه می شوند.
وی گفت که یکی از مظنونین با استفاده از روادید دانشجویی برای ورود به مالزی استفاده کرده است، در حالی که هیچ سند دیگری ندارد.
در همین حال، یک تیم از پلیس مالزی در ‘پتالینگ جایا’ دو تبعه غنا و نیجریه را به اتهام قاچاق مواد مخدر بازداشت کرد که هر دو روادید دانشجویی داشتند.
تارنمای روزنامه ‘سان دیلی’ نیز روز جمعه به نقل از پلیس مالزی اعلام کرد که پلیس مبارزه با مواد مخدر این کشور از اول ژانویه تا ۲۲ نوامبر امسال (حدود ۱۱ ماه) ۱۶۴ هزار و ۶۵۰ نفر را در ارتباط با قاچاق و مصرف مواد مخدر بازداشت کرده و مواد مخدری به ارزش ۲۲۷ میلیون رینگیت (حدود ۵۳ میلیون دلار) کشف و ضبط کرد.
۶ هزار ۲۹۳ نفر از این افراد خارجی و ۱۳۰ نفر از اتباع نیجریه بودند . ۵۰ درصد از اتباع خارجی بازداشت شده نیز روادید دانشجویی داشتند.
پلیس مالزی اواسط آبان ماه نیز ۸ ایرانی را به همراه ۱۰ کیلوگرم مواد مخدر به ارزش حدود ۳۵۸ هزار دلار بازداشت کرد.
به رغم هشدارهای مکرر سفارت جمهوری اسلامی ایران در مالزی همچنان گروهی از ایرانیان به قوانین سختگیرانه مالزی در مورد مواد مخدر توجه نکرده و با این اقدام گرفتار زندان های مخوف این کشور می شوند.
توجه نکردن برخی ایرانیان به هشدارهایی که در مورد به دام افتادن در باندهای قاچاق مواد مخدر صادر می شود، باعث شده است بیش از ۲۳۰ ایرانی به اتهام های مختلف از جمله حمل مواد مخدر بخشی از زندگی خود را در زندان های مخوف مالزی بگذرانند.
سفارت ایران در بیانیه ای اعلام کرد مالزی مقررات بسیار سختگیرانه ای در خصوص قاچاق مواد مخدر دارد، بگونه ای که بلافاصله پس از دستگیری مراتب رسانه ای شده و ضمن پخش تصویر متهم از تلویزیون و چاپ عکس در روزنامه های کثیرالانتشار، متهم روانه زندان می شود. دوره بازداشت تا رفع اتهام نیز بسیارطولانی و طاقت فرسا بوده و بایستی سه دوره دادگاه مختلف در چندین سال طی شود.
سفارت جمهوری اسلامی ایران در مالزی چندی پیش نیز در بیانیه ای ضمن هشدار به گردشگران ایرانی، از آنها خواست در مسیر سفر به مالزی و یا بازگشت به کشور از قبول هرگونه وسیله و یا بسته از افراد ناشناس ایرانی و غیرایرانی خودداری کنند.