لای‌-فای 'صد برابر سریع تر از وای‌-فای'

لامپ‌ها می توانند ابزار تازه‌ای برای انتقال اطلاعات باشندتکنولوژی تازه‌ای که در آن به جای امواج رادیویی از نور یا طیف مرئی برای انتقال اطلاعات استفاده می‌شود، برای اولین بار در فضاهای کاری آزمایش شده است.
 
سرعت انتقال اطلاعات در این تکنولوژی که با نام لای-فای شناخته می‌شود، ۱۰۰ برابر بیشتر از فناوری مرسوم فعلی یعنی وای-فای است و می‌تواند به یک گیگابایت بر ثانیه برسد. با این سرعت می‌توان یک فیلم بلند را با کیفیتی مناسب در عرض حدود یک ثانیه دانلود کرد.
 
برای استفاده از این تکنولوژی علاوه بر منبع نور مانند لامپ‌های LED، حسگر نور و ارتباط اینترنتی نیاز است.
این شیوه در روزهای گذشته توسط شرکت ولمنی (Velmenni) در تالین، پایتخت استونی آزمایش شده است.
 
در این آزمایش ولمنی از لامپ‌های لای-فای برای انتقال اطلاعات با سرعت یک گیگابایت بر ثانیه استفاده کرد. تست‌های آزمایشگاهی نشان می‌دهد که این سرعت از نظر تئوری می‌تواند به ۲۲۴ گیگابایت بر ثانیه برسد.
 
تکنولوژی لای-فای در یک اداره و برای دسترسی کارکنان به اینترنت، و همین طور در یک فضای صنعتی به عنوان نوعی روش نورپردازی هوشمند مورد استفاده قرار گرفته است.
 
دیپاک سولانکی، مدیر عامل ولمنی می‌گوید این فناوری می‌تواند "در عرض سه یا چهار سال" برای استفاده عمومی عرضه شود.
پخش ویدیو با یک لامپ
نام لای-فای برای این تکنولوژی اولین بار از سوی پروفسور هرالد هاس، استاد دانشگاه ادینبورگ و در جریان یک سخنرانی تد (TED) در سال ۲۰۱۱ مورد استفاده قرار گرفت.
 
او در این سخنرانی از یک لامپ LED برای پخش یک ویدیو استفاده کرد.
آقای هاس آینده‌ای را پیش‌بینی کرد که در آن میلیاردها لامپ نقش هات‌اسپات‌های اینترنت بی‌سیم را ایفا می‌کنند.
 
یکی از امتیازهای اصلی لای-فای این است که بر خلاف وای-فای با سیگنال‌های دیگر تداخل ندارد و به همین دلیل می‌تواند در هواپیما یا مکان‌های دیگری که تداخل امواج مسئله‌ای جدی است، استفاده شود.
در حالی که طیف امواج رادیویی در جهان به سرعت در حال پر شدن است، طیف امواج مرئی یا نور، ۱۰ هزار بار بزرگ‌تر است و به این زودی‌ها با مشکل روبرو نخواهد شد.
 
با وجود این، تکنولوژی لای-فای نقاط ضعفی هم دارد که مهم‌ترین آن قابل استفاده نبودن در فضای خارجی و در نور مستقیم آفتاب است چون مشکل تداخل به وجود می‌آید.
 
مشکل دیگر این است که امواج قابل رویت از دیوار عبور نمی‌کند و به همین دلیل تنها در فضای بدون مانع قابل استفاده است.
 
به همین دلیل تکنولوژی لای-فای در مراحل ابتدایی احتمالا در مکان‌هایی محدود و به عنوان مکمل وای-فای به کار خواهد رفت.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۵
hamid swed - مالمو، سوئد
تو ایران الان 37 سال هست که از این تکنیک استفاده میکنن ولی اسمش اونجا ...هست ,باور کنید راست میگم.
شنبه ۷ آذر ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۵
۳۵
غریبه_021 - تهران، ایران
لذتش مال شما حسرتش مال ما. ما هنوز تو ارزوی اینترنت پرسرعتیم اینترنت هم که داریم اسمی سرعتش 512 اما در عمل به 50(منظورم مگا بایت بر پانیه است ) هم نمیرسه مردیم از بس هر صفحه این سایت رو باز کردیم ده دقیقه برای لود شدنش انتظار کشیدیم
یکشنبه ۸ آذر ۱۳۹۴ - ۲۳:۰۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.