چگونه استرس شما را مریض می‌کند

زیاد شنیده‌ایم که استرس برای سلامتی مضر است یا حرص خوردن باعث مریضی می‌شود، اما علم چه توضیحی برای ربط استرس و مریض شدن دارد؟
 
 به گزارش وبسایت آتلانتیک شارون برگکویست، استاد داروشناسی دانشگاه اموری در آمریکا، می‌گوید هنگام استرس هورمون‌های کورتیسول، آدرنالین و نوراپینفرین در بدن ترشح می‌شود.
 
آدرنالین سرعت ضربان قلب را بالا می‌برد و می‌تواند باعث بالارفتن فشار خون هم شود. کورتیسول باعث تغییراتی در رگ‌ها می‌شود که در درازمدت می‌تواند امکان حمله قلبی و سکته را بالا ببرد. همزمان مغز هم کار معمول‌ش را متوقف می‌کند تا به اعضای بدن درباره استرس و منبع آن پیغام دهد. نتیجه این پیغام همان حس «دل و روده‌ام می‌پیچد» است که گاهی در زمان استرس حس می‌کنیم. این حس می‌تواند منجر به مختل شدن کار دستگاه گوارش بدن و تأثیر بر کار باکتری‌های مفید روده شود.
 
 از طرفی کریستول می‌تواند باعث بیشتر شدن اشتها و در نتیجه پرخوری شود که حاصلش چربی‌هایی است که در دور شکم ذخیره می‌شوند؛ این چربی‌ها خطر بیماری‌های مزمن را بالا می‌برد. وقتی استرس دایمی شود، بر فعالیت سیستم ایمنی بدن هم اثر می‌گذارد: زمان بهبود جراحات و آسیب‌ها طولانی‌تر می‌شود و بدن در برابر بیماری‌های عفونی ضعیف‌تر می‌شود.
 

بیشترین خطر اما متوجه کسانی است که به طور دایم در معرض استرس قرار دارند. ساعت‌های طولانی کار کردن و با ضرب‌الاجل‌های مختلف، نگران کرایه و خرج خانه بودن، فکر کردن بیش‌از حد  به وضع بچه‌ها و.. همه به اضافه شدن استرس کمک می‌کنند.
 توصیه دکتر برگکویست نگاه کردن به عوامل استرس‌زا، به عنوان چالش‌هایی است که می‌شود از پس آنها بر آمد و آنها را تحت کنترل خود درآورد قبل از آنکه آنها بدن و سلامتی را کنترل کنند.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +133حمایت کاترین شکدم از شاهزاده رضا پهلوی؛ شکدم: خامنه‌ای علاقه‌ای به زنان ندارد و به پسربچه‌ها تمایل دارد
  • +112حسن آقامیری: وضع سیستان وبلوچستان خرابه، یکی از حضار: تقصیر پهلویه، آقامیری: شما۴۰ساله چه غلطی کردید
  • +106سخنان کاترین شکدم درمورد گرایشات جنسی خامنه‌ای و همسریابی زینب سلیمانی برای افراد حزب‌الله
  • +105کارشناس صدا و سیما: وقتی به دختران می‌گوییم حجاب خود را رعایت کنید می‌گویند بروید جلوی گرانی‌ را بگیرید
  • +96رئیس موساد: تروریست‌ها و فرستندگان ایرانی‌شان را پیدا می‌کنیم و به حسابشان می‌رسیم
  • +81نوجوان کرمانی با استعداد دوبله حرفه‌ای شنیدنی
  • +80لحظه اهدای پاداش ۲.۵ میلیون دلاری به قهرمان حادثه تیراندازی سیدنی و سوال غیرمنتظره او + ویدئو
  • +74«افشای طرح ادعایی ترور شاهزاده رضا پهلوی؛ ناکامی ائتلاف خونین تجزیه‌طلبان و گروه‌های افراطی»
  • +73پایان آیت‌الله خامنه‌ای چگونه رقم خواهد خورد؟
  • +68کشف ۳ تن گوشت الاغ و قاطر با برچسب «گوساله منجمد برزیلی» در تهران