پیروزی حزب لیبرال در انتخابات کانادا، راهیابی نامزدهای ایرانی و افغان تبار به پارلمان

جاستین ترودو، ٤٣ ساله، فرزند پیر ترودو نخست وزیر پیشین کانادا استنخست وزیر و رهبر حزب حاکم کانادا با قبول شکست در انتخابات پارلمانی، از سمت رهبری حزب استعفا کرده است.
 
با شمارش آرا در انتخابات پارلمانی کانادا و مشخص شدن پیروزی حزب لیبرال در این انتخابات، استیون هارپر، نخست وزیر و رهبر حزب محافظه کار، مسئولیت شکست این حزب را برعهده گرفته و از سمت رهبری حزب استعفا داده است. با معلوم شدن نتیجه انتخابات، جاستین ترودو، رهبر حزب لیبرال، از سوی فرماندار کل مامور تشکیل کابینه خواهد شد.
 
آقای هارپر با صدور اطلاعیه‌ای، گفته است که فورا از سمت خود در رهبری حزب کناره گرفته و از اعضای حزب محافظه کار خواسته است تا انتخاب رهبر بعدی، فردی را به عنوان رهبر موقت به این سمت بگمارند.
 
حزب محافظه کار طی حدود ده سال گذشته قدرت را در کانادا در دست داشته و تحلیلگران کانادایی بازگشت حزب لیبرال به قدرت را نشانه خواست رای‌دهندگان برای تغییر در سیاست‌های یک دهه گذشته توصیف کرده‌اند.
مجید جوهری - نماینده مجلس عوام پارلمان کانادانظام پارلمانی کانادا از دو مجلس عوام متشکل از ٣٣٨ نماینده و مجلس سنا متشکل از ١٠٥ سناتور تشکیل یافته است. اعضای سنای کانادا توسط فرماندار کل و به توصیه نخست وزیر منصوب می‌شوند و نمایندگان مجلس عوام با رای مستقیم مردم انتخاب می‌شوند. حزب یا ائتلاف حزبی دارای اکثریت کرسی‌ها در مجلس عوام دولت را تشکیل می‌دهد.
 
در پارلمان قبلی، حزب محافظه کار دارای ١٥٩ کرسی، حزب دموکرات نو دارای ٩٥ کرسی و حزب لیبرال تنها دارای ٣٦ کرسی بود اما به نظر می‌رسد که حزب لیبرال توانسته است اکثریت لازم کرسی‌ها را در پارلمان جدید را به دست آورد. خبرنگار بخش فارسی بی‌بی‌سی در تورنتو گفته است که احتمال دارد حزب لیبرال به دست کم ١٨٠ کرسی مجلس عوام دست یابد که ١٠ کرسی بیش از حد لازم برای تشکیل دولت خواهد بود.

علی احساسیحزب لیبرال از زمان پایه‌گذاری پارلمان کانادا در نیمه دوم قرن نوزدهم یا قدرت را در دست داشت یا به عنوان حزب دوم، نقش حزب اصلی مخالف را ایفا می‌کرد اما در انتخابات سال ٢٠١١، به رده سومین حزب در پارلمان تنزل یافت.
 
جاستین ترودو، ٤٣ ساله، فرزند پیر ترودو نخست وزیر پیشین کانادا، در سال ٢٠١٣ به رهبری حزب انتخاب شد و با برنامه‌ای حاوی افزایش هزینه‌های دولتی به منظور بازگرداندن رشد اقتصادی به کانادا وارد مبارزات انتخاباتی شد. بخش دیگر برنامه اقتصادی او شامل افزایش مالیات بر درآمدهای بالا به منظور تامین بخشی از درآمد لازم برای اجرای سیاست انبساط اقتصادی است.
 
طبق قوانین کانادا، انتخابات دوره جدید پارلمان می‌بایست حداکثر تا روز ١٩ اکتبر سال جاری برگزار شود و آقای هارپر در ماه اوت درخواست انحلال پارلمان و اعلام برگزاری انتخابات جدید را تسلیم فرماندار کل کانادا کرده بود.

مریم منصفپیر ترودو، پدر جاستین، در سال ١٩٦٨ به نخست وزیری کانادا رسید و به عنوان یکی از محبوب‌ترین رهبران این کشور کمابش به مدت ١٥ سال رهبری دولت را در دست داشت.
 
اعلام پیروزی حزب لیبرال با ناخرسندی بازارهای مالی کانادا مواجه شده که سیاست‌های محافظه کارانه دولت سابق را بیشتر می‌پسندیدند.
به گفته خبرنگار بخش فارسی بی‌بی‌سی در تورنتو، دو نامزد ایرانی تبار انتخابات کانادا از حزب لیبرال به نام‌های مجید جوهری و علی احساسی از برندگان این انتخابات هستند.
 
همچنین، مریم منصف، شهروند افغان‌ تبار کانادا هم از حزب لیبرال به مجلس راه یافته است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۵
amirHassna - سیدنی، استرالیا
این یعنی دموکراسی اونوقت مسلمانان متعصب نادان میان اینجا از دموکراسی در اسلام و قران حرف می زنن بدون ارائه یه نمونه تاریخی از انجام دموکراسی توسط اسلام عقب گرا. پیغمبر که به هر جا رو می گرفت یا باید همه مسلمون می شدن یا پول می دادن به مسلمانان مخصوصا بعد از رفتن به مدینه که کلا معنی امور دنیوی به دهان پیغمبر و مسلمانان مزه کرد باز تو مکه یه کم بیشتر به امور عرفانی می پرداختن. اعراب که به ایران حمله کردن ملت از ترسشون یا مسلمون شدن اونا هم که نشدن باید خراج می دادن به اعراب وحشی. جامعه ازاد یعنی امثال کانادا که همه برابر هستن. کاش دین اسلام در ایران از بین می رفت تا ایرانیان هم معنی ازدی واقعی رو احساس می کردن.
‌سه شنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۷
۴۸
آلونا ازنامنسکایا - مسکو، روسیه
خیلی خوبه که دنیا دوباره دوباره به طرف لیبرالیسم برمی گرده تو انتخابات اخیر چه در یونان و چه در انگلستان و حالا در کانادا افراطیون شکست می خورند بنظر می رسد که این موج خارجی ستیزی که راست افراطی بر آن تاکید داره دیگر در مردم اثری نداره
‌سه شنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۲
۳۹
Liberte - تهران، ایران
بعنوان حامی همیشگی احزاب راست گرا ،متاسف شدم!
‌سه شنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۹:۰۷
۴۳
Afgbidin - کرک، ایرلند
درد و بلای حکومتهای مثل کانادا بخوره تو سره حکومتهای اسلامی!!! فقط بلدند شعار بدن ولی‌ عمل شون هیچ است، در هالی که خود را بهترین‌ها میداند. بیچه افغانهای بیچاره تو ایران به دنیا میان حتی اونهای که از مادر ایرانی‌ استند، هیچ حق اولیه برایشان داده نمیشود. ولی‌ ببینید تو کشور‌های مثل کانادا خارجی‌ها می‌تونن نماینده پارلمان شوند، شرم خدا بر شما حکومت‌های خود کامه و دیتاتر اسلامی
‌چهارشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۴ - ۲۳:۳۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.