عمل جراحی کاهش وزن 'به درمان دیابت کمک می کند'

یک مطالعه نشان می دهد که عمل جراحی کاهش وزن، نیمی از بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ را برای حداقل پنج سال درمان می کند.
براساس این مطالعه به روی ۶۰ نفر که نتایج آن در نشریه لنست چاپ شده، هیچ کدام از کسانی که دیابت نوع داشتند فقط با تکیه بر دارو یا رژیم غذایی درمان نشده بودند.
 
این مطالعه نشان داد که عمل جراحی، علائم دیابت دو را، از طریق کاهش وزن و تغییر شیوه عملکرد دستگاه گوارش تخفیف می دهد.
کارشناسان این نتایج را بسیار قابل توجه دانسته اند.
 
تیم محققان در کینگز کالج لندن و دانشگاه کاتولیکا در رم، درمان های استاندارد با دارو را با عمل جراحی کاهش وزن و اصلاح دستگاه گوارش مقایسه کردند.
 
این عمل ها اندازه معده را کم کرد و بخش کمتری از روده ها را در معرض مواد غذایی قرار داد.
پروفسور فرانچسکو روبینو که بیماران را عمل کرده به بی بی سی گفت: "عمل جراحی می تواند در ۵۰ درصد موارد باعث عقب نشینی بیماری شود، یعنی میزان قند خون بیماران برای پنج سال به حدی می رسد که دیگر دیابت به حساب نمی آید."
 
او افزود: "به علاوه ۸۰ درصد کسانی که عمل شدند توانستند میزان قند خون خود را به خوبی کنترل کنند که فقط با مصرف یک دارو یا بدون مصرف دارو بود."
 
با اینکه که بعضی از این بیماران هنوز دیابت نوع دو داشتند، اما به راحتی توانستند قند خود را در سطح توصیه شده نگه دارند.
یکی از عوارض معمول دیابتی که کنترل نشده باشد، مشکلات قلبی است، اما بیمارانی که عمل کرده بودند به احتمال کمتر با خطر مشکلات قلبی روبرو بودند و از افزایش کیفیت زندگی خبر دادند.
 
پروفسور روبینو گفت:‌ "به نظر می رسد که درمان با عمل جراحی، مقرون به صرفه تر باشد و با مصرف داروی کمتر همراه است."
نتایج دو سال بعد از عمل بهتر بود. با این حال علائم بیماری بعضی از آنها در سه سال آخر دوباره ظاهر شد.
پزشکان جراح می گویند حتی پس از عمل هم بیماران باید برای میزان قند خون به طور مستمر تحت نظر باشند.
 
دکتر دیمیتری پورناراس و کارل لی روکس از امپریال کالج لندن گفتند که دیابت "طاعون قرن ۲۱" است و نتایج را "چشمگیر" خواندند.
آنها گفتند:‌ "به نظر می رسد که عمل جراحی برای دیابت، ایمن، و از نظر کنترل قند خون موثر باشد و حالا به کاهش عوارض دیابت هم ارتباط داده شده است."
 
به گفته آنها "سوال نهایی این است که آیا عمل جراحی برای درمان دیابت باعث کاهش مرگ می شود یا نه."
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • توئیت خبرنگار بی‌بی‌سی در مورد پیام اخیر شاهزاده رضا پهلوی؛ توئیت علی کریمی در مورد تهدیدش به قرآن‌سوزی
  • عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: جنگ شود، کاخ خود ترامپ را هم می‌زنیم
  • ویدیو و عکسی که میتوان ساعت‌ها‌ با آن گریه کرد؛ چه زمانی بچه‌هایمان در کودکی اینقدر بالغ شدند
  • مقامات آمریکایی: گزینه‌های ما در ایران هدف گرفتن افراد یا تغییر رژیم است
  • یک نظرسنجی جدید: ۵۹ درصد اسرائیلی‌ها از مشارکت اسرائیل در اقدام نظامی احتمالی آمریکا حمایت می‌کنند
  • رویترز: آمریکا و ایران به‌سرعت به‌سوی رویارویی نظامی حرکت می‌کنند
  • «کارش را تمام کردند»؛ روایت پدر از کشتن نوجوان معترض در بیمارستان
  • بهترین تحلیل سخنان خامنه‌ای:گفته ناو رو غرق میکنیم، انگار رفسنجانیه که غرقش کنند
  • حمله نظامی به ایران و جزیره دیه‌گو گارسیا؛ اختلاف آمریکا و بریتانیا بر سر چیست؟
  • حذف خامنه‌ای یا توافق؟ اکسیوس: ترامپ آماده بررسی اجازه «غنی‌سازی نمادین» به ایران است