آرایش غلیظ به کمک قاچاق

ایران وایر : ایران از نظر مصرف لوازم آرایشی هفتمین کشور دنیاست و واردات رسمی لوازم آرایشی حدود یک میلیارد دلار در سال هزینه دارد اما بیشتر از همین میزان مواد آرایشی قاچاق به کشور وارد می‌شود. این حرفها را زمستان سال گذشته  رئیس سازمان غذا و داروی کشور اعلام کرد. پیش از این هم البته بارها و بارها در این باره اخباری منتشر شده بود.
 
برای کشف صحت و سقم آمار اعلام شده در صحبتهای این مقام مسوول لازم نیست زحمت چندانی بکشیم. فروشگاه های پرتعداد و پر رونق عرضه کننده لوازم آرایشی و بهداشتی و همینطور آرایش‌های غلیظ چهره دختران کم سن و سال و زنان در خیابان‌ها، دانشگاه‌ها محلهای کار و  مهمانی‌ها و ... تا حدودی تایید کننده همین نکته است.
 
نکته ای که در کتاب گردشگری انتشاراتی معروف لونلی پلانت درباره ایران که با هدف آشنایی گردشگران خارجی با ایران منتشر شده هم از چشم نویسندگان دور نمانده است. در بخشی از این کتاب درباره آرایشهای زنان ایرانی و همچنین رواج عمل زیبایی دماغ به گردشگران خارجی که به ایران سفر می کنند اطلاعاتی داده است.
 
اما ریشه ماجرا در کجاست؟ برخی از زنان خود معتقدند عامل ماجرا را باید حجاب دانست. با استدلالی به این شرح:« وقتی با روسری و مقنعه و مانتوهای بلند و گشاد مجبور باشی جز صورت همه زیباییهایت را پنهان کنی باید هم برای زیباتر جلوه دادن همین تنها عضو بیرون مانده یعنی صورت دست به دامن آرایش بشوی.»
 
با این وجود مصرف بسیار زیاد مواد آرایشی در ایران هر دلیلی که داشته باشد حالا این کشور را که هفدهمین کشور دنیا به لحاظ جمعیت است به رده هفتمین کشور به لحاظ میزان مصرف مواد آرایشی کشانده است.
 
رسول دیناروند معاون وزیر بهداشت و رییس سازمان غذا و دارو در گفتگو با خبرگزاری فارس به غیر از آمار ابتدایی این گزارش گفته است: «در مورد بازار لوازم آرایشی می توانم اعلام کنم که ما بدترین وضع را از نظر قاچاق، در فرآورده های آرایشی داریم و متأسفانه در مورد اقلامی که به فرآورده های آرایشی و بهداشتی معروف هستند، بیشتر بازار در اختیار قاچاق است. سهم بازار قاچاق در مورد این اقلام از همه اقلام دیگر بیشتر است و در واقع واردات رسمی لوازم آرایشی سهمی بسیار کمتر از قاچاق دارد.»  
 
علاوه بر این همین خبرگزاری در گزارشی دیگر درباره بازار مصرف لوازم آرایشی بهداشتی ایران نوشته است؛ موج عجیب استفاده از لوازم آرایشی سبب شده تا ایران در خاورمیانه دومین مصرف‌کننده لوازم آرایشی باشد. سن استفاده از لوازم آرایشی در جامعه ایران به 14 سال رسیده است.
 
از سویی دیگر سهم ایران از بازار لوازم آرایشی در خاورمیانه 2 میلیارد و یک صد میلیون دلار اعلام شده است که این یعنی 30 درصد بازار فروش این لوازم به ایران تعلق دارد و بین 80 تا 90 درصد بازار لوازم آرایشی ایران در اختیار چین، ترکیه و تایلند قرار دارد.
 
این اعداد و ارقام در شرایطی منتشر می شود که بر اساس اطلاعات موجود در پایگاه اطلاع رسانی اتاق بازرگانی ایران تعرفه واردات لوازم ارایشی و بهداشتی (مثل ماتیک، لاک ناخن، ریمل، ...) دارای 26% حقوق ورودی است و چون جزء گروه یک واردات محسوب می شود با ارز آزاد و سود بازرگانی دو برابر قابل ورود است. به همین دلیل نیز حقوق ورودی آن 48% است که به این مقدار باید با 8%  مالیات ارزش افزوده را نیز اضافه کرد.
 
از سویی دیگر محمد پورخسروانی، رییس کمیسیون آرایشی و بهداشتی مجمع عالی واردات نیز چندی پیش اعلام کرد؛ در حوزه آرایشی و بهداشتی ظرف سال های اخیر هیچ گونه پیشرفتی در جهت جلوگیری در عرضه لوازم تقلبی انجام نشده است،  ما نمی توانیم با متدهای 50 سال گذشته، با کسانی که در این حوزه دارای انگیزه های بسیار بالای اقتصادی هستند مبارزه کنیم تنها تصویب قوانین مختلف نمی تواند برای ما راهگشا باشد.
 
علاوه بر این ابوترابی رییس اتحادیه واردکنندگان لوازم آرایشی و بهداشتی نیز در گفتگو با یکی از روزنامه های چاپ تهران در رابطه با اینکه چرا قاچاقچیان در این بازار همیشه دست بالا را دارند و واردات قانونی نمی تواند رقابت کند گفت:‌ ما سال‌هاست با وزارت بهداشت، صنعت، معدن و تجارت و گمرک برای کاهش تعرفه‌ها مذاکره می‌کنیم، چرا که جلوی قاچاق را بجز نظام تعرفه‌ای به هیچ شکل دیگری نمی‌توان گرفت چرا‌که در قاچاق باید سود قاچاقچی را کاهش و ریسکش را افزایش داد.  
 
وی همچنین ضمن گلایه از اینکه 30 درصد عوارض می‌دهیم و بعضا نیز چند ماه برای ترخیص اجناس خود معطل می‌شویم، گفت: این در حالی است که در حال حاضر قاچاقچی‌ها کالاها را با هفت الی هشت درصد از سود می‌گیرند و در تهران 48 ساعته به مشتری تحویل می‌دهند.  
 
بر اساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران در هشت ماهه اول سال‌ گذشته حدود 3.8 هزار تن انواع لوازم آرایشی و زیبایی و بهداشتی از راه های قانونی و به ارزش حدود 46 میلیون دلار به کشور وارد شده است که نسبت به سال گذشته افزایش داشته است. بخش عمده لوازمی که به این شکل به کشور وارد شده از کشورهای فرانسه و ترکیه بوده‌اند.  
 
اما از آنجا که بخش عمده لوازم آرایشی موجود در بازار ایران محصولات چینی است همین موضوع خود نشان دهنده فراگیرتر و گسترده بودن سهم قاچاق در این بازار پر رونق و پر سود است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۷
سلام لبخند - تهران، ایران

متاسفانه ما ایرانیها در هر کاری شدیدا افراط میکنیم .
جمعه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۲
۶۱
92ارشام - لندن، انگلستان
زیباکلام درمناظره برابر الله کرم چماقدار گفت که چندهزارمیلیارد تومان به روحانیون،طلاب زن،جامعه مدرسین،ارشاد،تبلیغات اسلامی،رادیوتلویزیون و...داده میشود که حجاب وعفاف رادرست کنند اگرچه محیط زیست بودجه ندارد که فقط یک هلی کوپتربرای خاموش کردن آتش یا مبارزه باریزگرد ودریاچه ارومیه و...خرج کند.عجب هوشمندان وطن پرستی مسئولیت اداره کشور را دارند.
جمعه ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۱
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.