سوپر‌مدل پاکستانی در زندان

بیش از دو هفته است که زندان ادیاله در راولپندی پاکستان، میزبان ایان علی، سوپر‌مدل ۲۳ ساله پاکستانی است.
 
در این مدت رسانه های پاکستانی تلاش می کردند کشف کنند آیا او در سلول زندان از مزایای خاص و استثنایی برخوردار است یا نه.
 
ایان علی، روز ۱۴ مارس در فرودگاه اسلام آباد به اتهام پولشویی بازداشت شد. مبلغ ۵۰۰ هزار دلاری که در چمدان او بود از مبلغ ۱۰هزار دلار پول نقدی که هر مسافر می تواند به طور قانونی از پاکستان خارج کند، به مراتب بیشتر بود.
 
ایان علی، اتهام پولشویی را رد می کند و می گوید این پول را از راه مشروع و با فروش خانه و زمین به دست آورده و از مقررات گمرکی بی‌اطلاع بوده است.
 
به گفته دادستانی، ایان علی، در صورت محکومیت به جرم قاچاق پول از پاکستان، ممکن است با پرداخت جریمه سنگین و ۱۴ سال زندان روبرو شود.
 
پس از بازداشت ایان علی، وکلای مدافعش مدت دو هفته سرگرم تلاش های قانونی برای آزادی او بودند ولی نهایتا تقاضایش برای پرداخت وجه الضمان رد شد و در نتیجه احتمال دارد او مدت بیشتری را در زندان سپری کند.
مشهورترین مانکن پاکستانی
خانم ایان علی، که مردم او را به نام ایان می شناسند، حرفه مانکنی را از ۱۶ سالگی شروع کرد و به سرعت عنوان موفق ترین و مشهورترین مانکن پاکستان را به دست آورد. حتی پیش بینی می شد ایان، به عنوان کاندیدای پاکستان در مسابقه ملکه زیبایی جهان شرکت کند.
ایان، از هنر خوانندگی نیز برخوردار است و فیلم های ویدیویی این بخش از هنر او را می توان در یوتیوپ تماشا کرد.
 
رسانه های پاکستان به شرایط زندگی ایان در زندان، این که آیا از مزایای خاصی برخوردار است و این که استثناء قائل شدن برای افراد سرشناس و مشهور که جزء فرهنگ پاکستان است، شامل او نیز شده یا نه، به تفصیل پرداخته اند.
 
یک روزنامه پاکستانی نوشته ایان در یک اطاق کاملا مفروش مجهز به یخچال و تلویزیون زندگی می کند، هر روز لباس تازه ای می پوشد و به او اجازه داده شده از تلفن موبایل مخصوصی استفاده کند که شنود مکالمات آن برای مسئولان زندان امکان پذیر نیست.
 
هنگامی که شهزاد مالک، خبرنگار بخش اردوی بی بی سی با مقامات زندان تماس گرفت، آنها برخورداری ایان از شرایط ویژه را تکذیب کرده و اظهار داشتند او با ۱۰ زندانی زن دیگر در یک سلول به سر می برد و اجازه دارد طبق مقررات زندان، هفته ای دو بار با اعضای خانواده اش ملاقات کند.
 
بیشتر زنانی که با او در یک سلول هستند در ارتکاب با جرایمی مانند قاچاق مواد مخدر و حتی قتل به زندان افتاده اند.
 
هم سلولی های ایان می گویند این زن جوان بیشتر وقت خود را در حال درازکشیدن و استراحت می گذراند و بعضی مواقع با آنان صحبت می‌کند. ایان اجازه دارد از نهارخوری زندان، غذا خریداری کرده و از کتابخانه زندان استفاده کند.
 
متهمان زندانی، یونیفورم مخصوصی ندارند و ایان می تواند با انتخاب خودش لباس بپوشد. ولی طبق مقررات زندان، هنگامی که حکم محکومیت زندانی صادر می شود او باید یونیفورم زندان را بپوشد.
 
مقامات زندان همچنین می گویند ایان درخواست کرده که از تسهیلات ویژه استفاده کند. او با استناد به مدرک تحصیلی اش و این که وزیر کشور می تواند این اجازه را بدهد، خواهان استفاده از تسهیلات ویژه زندان (درجه ب) شده است.
 
به موجب قوانین جنایی پاکستان، اگر شخص دوره ۱۴سال تحصیل را تکمیل کرده باشد، این حق را دارد که از تسهیلات ویژه زندان (درجه ب) برخوردار شود که در نتیجه می تواند خدمتکار داشته و از تسهیلات و امکانات بیشتری بهره مند شود. ولی از آنجا که این اجازه تنها در ارتباط با جرایم جنایی داده می شود، ممکن است ایان نتواند این اجازه را بگیرد.
یکی از ۴ هزار و ۵۰۰ زندانی
در زندان ادیاله، که در یکی از پادگان های راولپندی قرار دارد، حدود ۴ هزار و ۵۰۰ نفر به جرم ارتکاب جرایم مختلف از جمله قتل و ترور زندانی اند.
 
این زندان که یکی از بزرگترین زندان های پاکستان است، میزبان زندانیان بحث انگیز زیادی بوده؛ از جمله ریمشا، یک دختر جوان مسیحی که به کفرگویی متهم شده بود ولی بعدا آزاد شد.
 
زندان ادیاله در ارتباط با شرایط زندگی زندانی ها و نیز نحوه رفتار با برخی از زندانیان، سالها از نزدیک تحت نظر قرار داشته است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۷
Cocoo - تورنتو، کانادا
خدایا دیگه پاکستان چه .. که سوپرمدلش باشه . عاشقتم روانی‌. آخه طرف باید خیلی‌ اسکل باشه که باور کنه این دختر نمی‌دونسته نیم میلیون دلار تو چمدنش داشته باشه تو فرودگاه جرمه. اونوقت خانومِ ۲۱ ساله چطور تحصیلاتِ ۱۴ ساله داره؟ همشم که مدلینگ میکرده کی‌ دانشگاه رفته؟.
‌پنجشنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۶
۴۵
دایره مینا - کراکف، لهستان
زیباست ولی بعید می دانم در پاکستان زنی با چشم های آبی آسمانی- یا آبی متمایل به خاکستری - پیدا کنید از لحاظ ژنتیکی احتمال آن بسیار ضعیف است مگر اینکه پدر یا مادرش پاکستانی نباشند
‌پنجشنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۹
۴۵
Berdia-Iran - قم، ایران

خدایا پاکستان هم حجاب توش اجباری نیست،،،که خر مذهبی ترین مردم مسلمان را دارین،،ولی کشور ایران به زور باتوم،و گرز کیسه زباله سر زنها کشیدند،،واقعا جای تاسف داره،چطور مردم ایران همچنین چیزی را قبول کردند،،
‌پنجشنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۴ - ۲۲:۱۴
۴۳
titan - ایران، ایران
دایره مینا - کراکف، لهستان/Cocoo - تورنتو، کانادا. دید ما از جوامع و کشورها منوط به تصویریه که رسانه ها بما میدن . . واقعیت اینه نمیشه درباره کشوری از دیدن تصاویر و یا خبرها قضاوت کرد و نمیشه با یک سفر به کشوری دربارش قضاوت کرد و حتی نمیشه با چند ماه یا یکسال زندگی درباره مردم و کشوری قضاوت کرد. اینو دیدید که اکثر مسافرهای توریستی ایران میگن ایران با تصویری که رسانه ها میسازند فرق می کنه . البته رسانه ها هم مقصر نیستند ذات رسانه خبررسانی موضوعات مهمه طبیعیه مثلا بی بی سی انگلیسی خبر اعدام یا زندانی شدن یک سیاسی رو بده و بدلیل کمبود وقت و یا رتبه بندی اهمیت خبر دیگه نیاد مثلا گزارشی درباره نوع زندگی مردم ایران پخش کنه (در بی بی سی انگلیسی) . و طبیعتا وقتی خبر انفجار و کشتار رو مثلا ما در عراق و پاکستان می خونیم احساس می کنیم توی هر خیابونش بمبی کار گذاشته شده در حالی که جاهای زیادی در عراق امنیت هست دیسکو هست شب زنده داری هست سالن مد هست (که در ایران ممنوعه) و ... ادامه
شنبه ۲۲ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۳
۴۳
titan - ایران، ایران
.. ادامه. پاکستان هم مثل همه جا فقیر داره ثروتمند هم داره (تمام مردمش فقیر و بدبخت نیستن) پاکستان در زمینه های ازادی روابط اجتماعی، حقوق زنان،وضعیت زندانیهای سیاسی، تعداد اعدامها ، برابری حقوق زن و مرد و وضعیت اقلیتهای مذهبی از نظر قوانین (تاکید می کنم از نظر قوانین اعم از قانون اساسی و قوانینی مدنی و جزایی طبیعتا این قوانین مثل کشورهای خاورمیانه در جوامع کوچکتر مانند قبیله قوم بصورت نانوشته تغییر کنه و کسی جرات مخالفت با اون رو نداشته باشه) از ایران متمدن تر و جلوتر هستش به عنوان نمونه از نظر ازادی زنان و امکان پیشرفت و برابری حقوق زنان میشه به بی نظیر بوتو زن نخشت وزیر پاکستان و یا حنا ربانی خانم وزیر امورخارجه پاکستان اشاره کرد و یا در زمینه حقوق اقلیتهای مذهبی شاید باورش سخت باشه در کشور با اکثریت سنی یک شیعه بدون هیچ مخالفتی (اصف علی زرداری) رئیس جمهور پاکستان میشه. ادامه
شنبه ۲۲ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۵
۴۳
titan - ایران، ایران
. ادامه . البته در مورد قوانین کشورهای عراق و افغانستان هم بسیار از ایران جلوترند مثل خبر دوچرخه سواری تیم ملی بانوان افغانستان به همراه مربی مرد که نه قانون جلوشونه میگیره و نه مثلا ملایی کفن می پوشه در حالی که در ایران اصولا دوچرخه سواری بانوان از نظر قانون ممنوعه و یا مانند ماجرای فرخنده که بخاطر اتهام قران سوزی کشته شددر اون ماجرا زنان زیر تابوت فرخنده رو گرفتند مردان حمایت کردند و قانون دستور تعقیب قاتلان رو داد دعانویسی ها جمع شد و اکثریت رواحنیون و افکار عمومی این حادثه رو تقبیح کردند اون ملایی که حمایت کرده بود بعد گفت سخنانم تحریف شده و به مراسم خاکسپاری امد که مردم راهش ندادند (نمی تونم تصور کنم در ایران مردم بتونن یک روحانی رو به مراسم تشییع جنازه ای راه ندن) و وزیر اطلاعات و فرهنگ بخاطر اظهاراتش برکنارشد . حالا اگه در ایران اخوندی زنی رو به قران سوزی و ارتداد محکوم می کرد و صددرصد کشته مید واکنش مردم و دولت ما چی بود؟ جرات داشتند به اخوند یا سیستم قضایی اعتراض کنند؟؟
شنبه ۲۲ فروردین ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۷
۴۷
Cocoo - تورنتو، کانادا
[::titan - ایران، ایران::]. دوست خوب ممنون که اینقد وقت گذاشتی و نوشتی‌ مطمئن باش که من یه چیزی می‌دونم که یه چیزی میگم. ..... پولدارشون صد بار تو همه چیز کثافت تر از فقیرشون هستن دیگه وقتی‌ من نمی‌خوام چیزی بگم دهنمو واز نکن.
یکشنبه ۲۳ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.