سوغات فرنگ(۹): چای درمانی در بیمارستان کرواسی

صمدعلی لکی زاده
در سال 1382 در زاگرب پایتخت کرواسی مامور بودم. کرواسی از کشورهای مستقل شده از یوگسلاوی سابق و شاید زیباترین جمهوری سابق یوگسلاوی است که البته زمستانهای طولانی، سرد و سختی دارد.
 
چند ماهی بود که همراه خانواده و در ادامه ماموریت، از سفارت کشورمان در بلژیک که به سردی کرواسی نبود، به آنجا منتقل شده بودم. در اولین زمستان اقامتم در آنجا و در اولین موج برف و کولاک سرمای شدیدی خوردم که اگر تهران بودم حتما شش عدد پنی سیلین یک و دویست و تعداد زیادی قرص چرک خشک کن ( آنتی بیوتیک) و شربت و ... برای بهبودی من تجویز می شد.
 
فورا به بیمارستان رفتم و معاینه شدم و با نسخه ای در دست در مسیر برگشت به منزل رفتم داروخانه تا داروهایم را بگیرم و با خود اندیشیدم قبل از رفتن به خانه یکی از آمپولهایم را تزریق کنم و ترتیبی اتخاذ کنم که به خاطر بهبودی سریع آمپول های دیگر را یک پرستار مرد بیاید در منزل تزریق کند.
 
وقتی پزشک داروساز داروخانه پلاستیک داروهایم را به دستم داد بلافاصله گفتم اینها مال من نیست و داروهای مرا اشتباهی داده است. او با تعجب دوباره اسم و نسخه و محتویات پلاستیک مرا بررسی کرد و گفت اشتباهی رخ نداده و همه چیز درست است! این بار من تعجب کردم و اصرار کردم که حتما اشتباهی رخ داده است.
 
وقتی علت را جویا شد گفتم من سرماخوردگی شدید دارم و داروی من حتما شامل آمپول و قرص و شربت و ... است، در حالی که این پلاستیک حاوی دو بسته چای گیاهی (دمنوش) ساده است و داروی من نیست.
 
داروخانه دار که از اسم و قیافه من و همچنین انگلیسی صحبت کردنم می دانست من خارجی هستم، لبخندی زد و گفت حتما اولین سرماخوردگی یا اولین مراجعه شما به پزشک در کشور ماست! و توضیح داد که نسخه درست است و آمپول و چرک خشک کن ها عوارض جانبی زیادی دارند و اگر صبر و حوصله داشته باشی همین داروهای گیاهی شما را درمان خواهد کرد و افزود که اینجا به راحتی چرک خشک کن تجویز نمی شود و شرایط و ضوابطی دارد ، تشخیص پزشک شما درست است و به آن اعتماد داشته باش. با کمال ناباوری مرا با دوبسته دمنوش کیسه ای گیاهی روانه منزل کرد!
 
یک هفته بعد که برای خرید به فروشگاه زنجیره ای ماکرو (معروف به فروشگاه دیپلماتها) رفته بودم یکراست رفتم سراغ قفسه چای و دمنوشها. با کمال تعجب دیدم یک راسته کامل فروشگاه مملو از انواع و اقسام چای و دمنوشهای گیاهی شاید حدود یکصد نوع مختلف در بسته بندیهای مناسب و بصورت یکبار مصرف ( تی بگ) در معرض فروش است.

تازه متوجه شدم مقامات ایرانی که به زاگرب سفر می کنند موقع برگشت به توصیه بچه های سفارت از انواع این دمنوشها بعنوان سوغات خریداری می کنند. از جمله این شخصیتها آیت الله جنتی بود که برای شرکت در مراسم تدفین مرحوم علی عزت بگوویچ نخستین رئیس جمهور بوسنی آمده بودند و هنگام برگشت چند نوع از این دمنوشها برایشان خریداری شد.
منبع : عصر ایران
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۶
arash_ir_021 - آمستردام ، هلند
جنتی , مرگ ,سرما خوردگی , دمنوش ,,,, اسمش و وجودش دلیل بر عقب ماندگی ایران هست , دست بوس شاه و دست مال به دست برای رئیس , مغز منجمدی که خصوصیات عروسک خیمه شب بازی در چهره اش مشهود است
‌سه شنبه ۴ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۷
۴۳
کار درست - بوداپست، مجارستان
پس بیخود نیست آقای جنتی همیشه سالم و شادابه . ماهم یکسر بریم زاگرب از این چایها بخریم وبیاریم.
‌سه شنبه ۴ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • پزشکیان: مجبور باشیم، زمستان هم برق را قطع می‌کنیم
  • حسن آقامیری: وضع سیستان وبلوچستان خرابه، یکی از حضار: تقصیر پهلویه، آقامیری: شما۴۰ساله چه غلطی کردید
  • کپسول بتنی تنها راه مجاز ورود زنان به ورزشگاه‌ از نظر علم الهدی؛ خب، مستقیم بگویید راه نمی‌دهیم!
  • نتانیاهو قرارداد ۳۵ میلیارد دلاری صادرات گاز به مصر را تأیید کرد
  • گروگان‌گیری مجدد سپاه برای مبادله زندانی؛ این بار دو شهروند کره جنوبی در ازای دونده‌های متجاوز
  • پوتین: در صورت توقف روند صلح اراضی بیشتری در اوکراین تصرف می‌کنیم
  • دانشمند هسته‌ای حامی اسرائیل چگونه کشته شد؟ تل‌آویو به دنبال ردپای تهران در قتل مشکوک ماساچوست
  • «دشمن نقره‌ای در آشپزخانه؛ حقایق تکان‌دهنده درباره خطرات فویل آلومینیوم که کسی به شما نمی‌گوید!»
  • بی‌خبری از وضعیت ده‌ها معترض مشهدی؛ «گفت آن‌قدر کتک می‌خورند تا پهلوی را فراموش کنند»
  • عکس جنجالی «چشم‌بادامی» دختر شایسته فنلاند، طوفانی از اتهام نژادپرستی به‌پا کرد
  • +285شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +238شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +207حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +187بانگی که از خراسان برخاست؛ این است شعار ملی، رضا رضا پهلوی
  • +134تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +122شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +117امام جماعت شهرستان تفت بر بالای منبر سکته کرد
  • +114چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +86«قهرمان حقیقی» حمله سیدنی؛ «احمد الاحمد» مهاجم را با دست خالی متوقف کرد
  • +77کارشناس صدا و سیما: وقتی به دختران می‌گوییم حجاب خود را رعایت کنید می‌گویند بروید جلوی گرانی‌ را بگیرید