پشت پرده عقب‌نشینی خامنه‌ای با پاهای لرزان؛ «آرمادا»ی ترامپ و سناریوهای پیش‌رو

ایران اینترنشنال: در حالی که ویتکاف پیش از مذاکره احتمالی با عراقچی، به اسرائیل سفر کرده، معاون وزیر خارجه روسیه تایید کرد که پیشنهادهای آمریکا به خامنه‌ای اولتیماتوم است نه مصالحه. همزمان والانیوز خبر داده آمریکا و اسرائیل مشغول آماده‌سازی برای حمله به ایران هستند.

در این قسمت از برنامه، مجتبا پورمحسن در گزارش روزش، به پشت پرده عقب‌نشینی خامنه‌ای در برابر ترامپ، و گزارش رسانه‌ها از احتمال تدارک آمریکا و اسرائیل برای جنگ می‌پردازد و شایان سمیعی، کارشناس امنیت ملی، از دلیل بازگشت جمهوری اسلامی به میز مذاکره می‌گوید.
واشینگتن‌پست: آرایش نظامی آمریکا در نزدیکی ایران؛ «آرمادا»ی ترامپ و سناریوهای پیش‌رو
واشینگتن‌پست گزارش داده که آمریکا طی یک ماه گذشته ده‌ها فروند هواپیما و حدود ۱۲ ناو جنگی را در خاورمیانه و پیرامون ایران مستقر کرده؛ آرایشی که به گفته تحلیلگران، بیش از آنکه نمایشی باشد، نیروها را برای طیفی از گزینه‌های عملیاتی، از فشار دیپلماتیک تا اقدام نظامی، آماده می‌کند.

بر اساس این گزارش، استقرار جدید شامل ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن به همراه سه ناوشکن مجهز به موشک‌های تاماهاوک است که از ۲۶ ژانویه وارد حوزه عملیاتی فرماندهی مرکزی آمریکا شده و اکنون در شمال دریای عرب قرار دارد. واشینگتن‌پست می‌نویسد هرچند این آرایش از تجمع پیش از حملات سال گذشته به تاسیسات هسته‌ای ایران کوچک‌تر است، اما «تهدیدی نظامیِ معتبر» در اختیار دونالد ترامپ قرار می‌دهد و احتمال گسترش آن در روزهای آینده وجود دارد.

به گفته دِینا استرول، مقام پیشین پنتاگون، «صحنه عملیات» در حال آماده‌سازی است تا در صورت دستور رییس‌جمهوری، گزینه‌های تهاجمی گسترده‌تری فراهم باشد؛ این‌بار بدون هدف «کاملاً محدود» مشخص. فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) درباره جزئیات اظهارنظر نکرده است.

واشینگتن‌پست با اتکا به داده‌های ماهواره‌ای و رهگیری پروازها گزارش می‌دهد بیش از سه دوجین هواپیمای آمریکایی، از جمله جنگنده‌ها، پهپادها، هواپیماهای سوخت‌رسان، شناسایی و ترابری، از ۱۳ ژانویه به این‌سو به پایگاه‌های منطقه منتقل شده‌اند؛ عمدتاً به پایگاه العدید در قطر.

دست‌کم ۱۲ فروند «اف‌۱۵ای» و ۹ فروند «اِی۱۰سی» در پایگاه موفق‌السلطی اردن دیده شده‌اند؛ همان اسکادرانی که در جنگ ۱۲روزه ژوئن گذشته میان اسرائیل و ایران فعال بود. همچنین حضور هواپیماهای «اچ‌سی۱۳۰جی» (جست‌وجو و نجات در محیط‌های درگیری) و پهپاد «ام‌کیو۹ریپر» به‌عنوان نشانه‌ای از آمادگی برای عملیات‌های پرریسک‌تر ذکر شده است.

در دریا، افزون بر لینکلن، دست‌کم هشت ناو دیگر، از جمله ناوشکن‌های «مک‌فال» و «میتچر» نزدیک تنگه هرمز، مستقرند. تصاویر ماهواره‌ای از آنچه تحلیلگران «ناو حامل پهپاد» ایرانی (شهید باقری) می‌خوانند نیز حکایت دارد. سنتکام هشدار داده هر رفتار «ناایمن و غیرحرفه‌ای» در آب‌ها و آسمان بین‌المللی خطر برخورد و تشدید تنش را افزایش می‌دهد.

از منظر هوایی، گزارش به حضور اف‌۳۵ها و هواپیماهای جنگ الکترونیک «ای‌اِی۱۸جی گراولر» بر عرشه لینکلن اشاره می‌کند؛ تجهیزاتی که برای نفوذ به عمق حریم هوایی ایران و اخلال در رادارها و ارتباطات کلیدی‌اند. تحلیلگران می‌گویند افزایش اف‌۳۵ها می‌تواند نشانه برنامه‌ریزی برای عملیات در عمق بیشتر باشد.

در بُعد بازدارندگی، ناوشکن «دلبرت دی‌بلاک» پس از توقف در اسرائیل به دریای سرخ رفته و دو ناوشکن دیگر (بولکلی و روزولت) در شرق مدیترانه‌اند؛ تحرکاتی که نگرانی واشینگتن و تل‌آویو از تلافی ایران، حتی اگر اسرائیل مستقیماً درگیر نباشد، را بازتاب می‌دهد. به گفته کارشناسان، تقریبا تمام موشک‌های بالستیک ایران برد لازم برای هدف قرار دادن اسرائیل یا پایگاه‌های آمریکا در منطقه را دارند و این زرادخانه کوتاه‌برد «عمدتاً دست‌نخورده» باقی مانده است.

در سطح سیاسی، ترامپ گفته هدف «آرمادا» فشار برای بازگشت تهران به مذاکرات هسته‌ای است و در عین حال مقام‌های ایرانی نیز پیام‌های دوگانه فرستاده‌اند؛ از آمادگی برای مذاکره تا آمادگی برای جنگ. واشینگتن‌پست تاکید می‌کند این آرایش نظامی، هرچند حمله را «تضمین» نمی‌کند، اما دامنه گزینه‌ها و اهرم فشار آمریکا را به‌طور معناداری افزایش داده است.
+2
رأی دهید
-4

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۳۶
    newyork333 - نیویورک، ایالات متحده امریکا
    حکومت ایران فقط و فقط قادر مردم بی‌ دفاع رو با تفنگ جنگی بکشه. جنگ ۱۲ روزه نشون داد که چقدر ایران ضعیف ،حتا یک تیر به پر یک جنگنده نخورد. آمریکا قادره تو کمتر از ۲۴ ساعت تمام مراکز فرماندهی رو بزنه و حتا. ارتباط اونها رو با سربازان سپاه قطع کنه ،. ۵۰۰۰۰ نفر رو کشتید ،فراموش نکنین که حالا بستگان اونها . که دست کم ۲۰۰ هزار نفر میشن ،آماده لحظه انتقام هستن. شک ندارم با هلاکت ده هزار سپاهی با بسیجی‌،تمام نیروهای باقیمانده . فرار می‌کنن. این حکومت خیلی‌ خیلی‌ کمتر از اون زمانی‌ که تصورش رو بکنین سقوط خواهد کرد
    0
    5
    ‌سه شنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۴ - ۲۲:۴۵
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    ۴۴
    paksan - ایران، ایران
    مطلب نوشتن اینها واقعا خنده داره. انقدر که اینها می ترسند توافقی با ایران بشه یا به ایران حمله بشه قطعا خود ایران و آمریکا نمی ترسند. اگر ایران توافق کنه قطعا این خیل مفسران پولکی و حقوق بگیران بیکار خواهند شد و اگر بازهم توافق نشه و حکومت سقوط کنه بدون شک اینها همه بیکار خواهند شد چون حقیقتا درون ایران انقدر استعداد و انقدر افراد بهتر هست که هیچکس نمیخواد به صدای اینها گوش بده.
    3
    0
    ‌سه شنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۴ - ۲۲:۴۸
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.